به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، در نشستهایی که با حضور روسای دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و فسا، نمایندگان مجلس و اعضای هیات مدیره نظام پرستاری استان فارس برگزار شد، به تشریح این اقدامات و چالشهای موجود در حوزه پرستاری پرداخت.
عبادی با اشاره به برنامههای اخیر دولت در حوزه سلامت، گفت: "در ۱۰۰ روز گذشته، ۲۵ هزار نیروی جدید در حوزه سلامت استخدام شدهاند که از این تعداد، ۱۱ هزار نفر به گروه پرستاری اختصاص یافته است." وی افزود که این اقدام به منظور کاهش فشار کاری بر پرستاران و بهبود کیفیت خدمات به بیماران در مراکز درمانی انجام گرفته است.
یکی دیگر از تغییرات مهم که معاون پرستاری وزارت بهداشت به آن اشاره کرد، اصلاح فرمول اضافهکاری پرستاران بود. به گفته او، "با ابلاغ فرمول جدید، مبلغ اضافهکاری پرستاران به طور میانگین دو و دو دهم برابر افزایش خواهد یافت." این تغییرات در راستای حمایت مالی از پرستاران و ارتقاء انگیزه کاری آنان در نظر گرفته شده است.
عبادی همچنین به پرداخت معوقات پرستاران اشاره کرد و توضیح داد که "معوقات پرستاران که در دولت گذشته تا مهر ۱۴۰۲ به تعویق افتاده بود، حالا به صورت میانگین تا فروردین ۱۴۰۳ پرداخت شده است. همچنین در حوزه تعرفه و اضافهکاری، میانگین پرداختها تا خرداد ۱۴۰۳ نیز انجام شده است."
یکی از دستاوردهای مهم وزارت بهداشت در این مدت، پوشش مشمولیت پرستاران مراکز شبانهروزی بهداشت تحت قانون ارتقای بهرهوری بوده که پس از ۱۵-۱۶ سال پیگیری محقق شده است. عبادی این موفقیت را یکی دیگر از گامهای مؤثر دولت در جهت بهبود شرایط کاری پرستاران دانست.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تعامل نزدیک با گروههای صنفی پرستاری خبر داد و گفت: "جلسات متعدد و بازدیدهایی از دانشگاههای علوم پزشکی برگزار کردهایم تا مشکلات و نیازهای همکاران خود را از نزدیک بشنویم و در جهت رفع آنها گام برداریم."
در پایان، عبادی به لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران اشاره کرد که هماکنون در نهاد ریاست جمهوری قرار دارد. وی ابراز امیدواری کرد که با تصویب این لایحه، تمامی چالشهای موجود در حوزه پرستاری پوشش داده شود و تحول بزرگی در وضعیت شغلی و معیشتی پرستاران ایجاد گردد.
این اقدامات دولت، گامی مهم در جهت حمایت از پرستاران و کادر درمان است و امید میرود که با ادامه این روند، وضعیت پرستاران در کشور بهبود یافته و کیفیت خدمات بهداشتی درمانی ارتقا یابد.