شناسهٔ خبر: 69753983 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

نزدیکی برزیل به چین جنگ تعرفه‌ای ترامپ را تشدید خواهد کرد!/ / گزارش بلومبرگ

صاحب‌خبر -

شفقنا آینده- شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی کوتاه درباره نزدیکی اقتصادی برزیل و چین نوشته که سیاست‌های اقتصادی برزیل با هدف نزدیکی به چین باعث تحریک ترامپ برای تشدید جنگ تعرفه‌ها خواهد شد که در حال حاضر در مسیر وارد کردن آمریکا در این عرصه است!

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از شبکه خبری بلومبرگ؛ جغرافیای برزیل و تاریخ استعماری این کشور تاکنون موجب شده‌اند نگاه برزیلی‌ها به طور سنتی برای تجارت به آن‌سوی اقیانوس اطلس دوخته شده باشد.

با این حال این روزها تحت ریاست‌جمهوری لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، نگاه این کشور 215 میلیونی به فرصت‌هایی است که کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه و به‌خصوص چین برای برزیلی‌ها فراهم آورده‌اند.

این [تغییر نگاه و نگرش برزیلی‌ها و تغییر شرکای اصلی تجاری این کشور] در روزهایی که دونالد ترامپ آماده و در آستانه ورود به کاخ سفید و ضربه زدن به پکن از طریق افزایش قابل توجه تعرفه‌های تجاری است، حاوی نشانه‌ها و سیگنال‌های خطرناکی [برای اقتصاد برزیل] می‌تواند باشد. در حقیقت تغییر نگاه برزیل و نزدیکی این کشور به چین، آن‌هم در روزهایی که دونالد ترامپ آماده دنبال کردن سیاست‌هایی است که قرار است با افزایش قابل توجه تعرفه‌های تجاری به اقتصاد پکن ضربه بزنند، سیگنال‌های خطرناکی می‌تواند به دنبال داشته باشد!

لولا به عنوان رهبر حال حاضر برزیل این فرصت را خواهد داشت در جریان گردش پرزیدنت شی جین‌پینگ در کشورهای آمریکای لاتین- که هفته جاری با شرکت در مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه در پرو آغاز شده و سپس اجلاس گروه 20 در برزیل و البته پس از آن هم بازدید از پایتخت کشور برزیل- برازیلیا- را شامل خواهد بود- دستور کار خود در زمینه اقتصاد و تجارت را پیش‌برده و دنبال کند.

شی در این میان در سفر خود به آمریکای لاتین روزها و فضای دوستانه‌ای را تجربه خواهد کرد. او در زمان حضور در پرو یک بندر متعلق به چین را افتتاح خواهد کرد که اولین بندری خواهد بود که ظرفیت و توانایی کافی برای مدیریت بزرگ‌ترین کشتی‌های کانتینری را خواهد داشت که از آسیا حرکت کرده و مستقیماً در سواحل اقیانوس آرام آمریکای جنوبی پهلو خواهند گرفت.

برزیل و چین هر دو جزو اعضای اصلی و موسس بریکس هستند و هر دو در زمینه پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین پیشنهاد مشترکی مطرح کرده‌اند.

[این دو کشور روابط تجاری وسیعی نیز در سال‌های اخیر با هم داشته‌اند و در حالی که] برزیل در عرصه ارسال محصولات کشاورزی جای ایالات متحده آمریکا را گرفته و تبدیل به بزرگ‌ترین تامین‌کننده محصولات کشاورزی چین شده است؛ در نقطه مقابل نیز چین سرمایه‌گذاری‌های وسیعی از جمله در زمینه تولید گسترده خودروهای الکتریکی BYD در برزیل به عمل آورده که نه تنها بزرگ‌ترین طرح چینی‌ها در این زمینه در خارج از آسیاست، بلکه به شکل طعنه‌آمیزی بخش قابل توجهی از تولید این نوع اتومبیل در کارخانه سابق کمپانی فورد در این کشور صورت می‌گیرد.

لولا با بهبود دسترسی به اقیانوس آرام، کاهش زمان سفر به بنادر چین و تقویت تولید ناخالص داخلی برزیل قصد گسترش روابط اقتصادی کشورش را دارد. او مشکلات و موانع موجود در مسیر تجارت چین با ایالات متحده و هم‌چنین اروپا را فرصتی برای بزرگ‌ترین اقتصاد آمریکای لاتین می‌بیند که می‌تواند باعث گشایش در اوضاع اقتصادی برزیل شود.

با این حال تلاش‌های برزیل می‌تواند خطرناک بوده و به عبارت بهتر واکنش ترامپ را به دنبال داشته باشد. آن هم در شرایطی که دولت جو بایدن، همین یک ماهپیش به برزیل هشدار داده و این کشور را نسبت به تعامل عمیق‌تر با چین تهدید کرده بود.

در این میان در این زمینه یک سوال پیش می‌آید- و آن هم این که ترامپ در رویارویی و برخورد با متحدان سابق آمریکا که به پکن نزدیک شده‌اند، تا چه میزان تهاجمی عمل خواهد کرد.

[پاسخ این پرسش خیلی زود مشخص خواهد شد]. به نظر می‌رسد لولا دارد رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده را با یک امتحان زودهنگام مورد ارزیابی قرار می‌دهد!

برای مطالعه بیشتر خبر اینجا مراجعه کنید