شناسهٔ خبر: 69753968 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

تأثیرات احتمالی ورود یک جمهوری‌خواه به کاخ سفید بر بازارهای تجارت جهانی!/ گزارش مجمع جهانی اقتصاد

صاحب‌خبر -

شفقنا آینده- مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی آینده‌نگرانه به این موضوع پرداخته که تأثیرات احتمالی ریاست‌جمهوری ترامپ جمهوری‌خواه بر بازارهای تجارت جهانی چه خواهد بود؟!

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از مرکز مناطق، تجارت و ژئوپلیتیک مجمع جهانی اقتصاد؛ در حال حاضر شاید بتوان گفت که موضوع اصلی اقتصاد جهان پاسخ به این پرسش است که در عرصه تجارت جهانی، بعد از انتخابات ایالات متحده و شروع به کار دولت جدید آمریکا، شاهد چه آینده‌ای خواهیم بود؟

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 بر بازارهای ارز، سهام، اوراق قرضه و کالا تأثیر گذاشته است- که البته بیشتر این تغییرات به این دلیل بوده که سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌کنند دولت جدید در سیاست‌های تجاری، نظارتی و مالی تغییراتی ایجاد خواهد کرد.

در واقع بعد از انتخابات، یعنی درست پس از انتشار خبر پیروزی دونالد ترامپ، ارزش برابری دلار 1.65 درصد افزایش یافت، یورو با 1.89 درصد کاهش به پایین‌ترین میزان خود از ماه ژوئن به بعد رسید و پوند نیز نسبت به ماه اوت 1.16 درصد کاهش یافت. به گزارش بی‌بی‌سی؛ در نتیجه تاثیر انتخابات بر بازارهای جهانی، ین ژاپن نیز تا حد زیادی تضعیف شد.

هم‌زمان شماری از اقتصاددانان نیز در نظرسنجی رویترز شرکت کرده و پیش‌بینی کردند که در اقتصاد آمریکا روند ثابت و مستمر تورم برای چهارمین ماه متوالی ادامه یافته- و در ماه اکتبر نیز نسبت به ماه قبل 0.2 درصد افزایش یافته است.

اما این که تأثیرات احتمالی ریاست‌جمهوری ترامپ جمهوری‌خواه بر آینده بازارهای جهانی چه خواهد بود؛ از نگاه کارشناسان مجمع جهانی اقتصاد در فصول مختلف تشریح شده است.

از این نظر، در زمینه برابری ارزها؛ انتظار می‌رود ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ ارزش دلار آمریکا را تقویت کند- که البته دلیل این رشد و افزایش رشد تورمی پیش‌بینی‌شده و نرخ‌های بالای بهره خواهد برد.
در حقیقت تحت تاثیر سیاست‌های تجاری ترامپ یورو و یوان ممکن است با کاهش ارزش مواجه شوند. ارزش برابری دلار اما به احتمال زیاد تا 3 درصد افزایش خواهد یافت.

اما در زمینه سهام؛ کاهش سهم دولت در رگولاتوری و اعمال مقررات و هم‌چنین کاهش مالیات شرکت‌ها می‌توانند برای بازار سهام ایالات متحده، به ویژه در بخش‌های بانکی، دفاعی و انرژی مطلوب تلقی شوند. با این حال، شرکت‌های چندملیتی به ویژه آن‌هایی که در زمینه انرژی پاک و فن‌آوری فعالیت می‌کنند، ممکن است تحت فشار تعرفه‌های جدید و افزایش تنش‌های تجاری قرار گیرند.

در زمینه اوراق قرضه؛ افزایش بدهی ایالات متحده و ترس از افزایش تورم منجر به افزایش بازده خزانه‌داری شده است. دلار قوی‌تر و بالا رفتن نرخ‌های بهره می‌تواند سرمایه‌ها را از بازارهای نوظهور خارج و بر ارزها و اقتصادهای محلی فشار وارد کند.

هم‌چنین در زمینه کالا و انرژی انتظار می‌رود با فشار ترامپ و لغو مقررات زیست‌محیطی، تولید نفت و گاز ایالات متحده افزایش یابد- و این در حالی است که تنش‌های تعرفه‌ای ممکن است بر تجارت جهانی کالا، به ویژه در حوزه انرژی و کشاورزی تأثیر بگذارد.

متن کامل خبر را در پیش‌بینی مجمع جهانی اقتصاد بخوانید