شناسهٔ خبر: 69753576 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: گویانیوز | لینک خبر

» جنجال بر سر بازرسی تیم علی لاریجانی در فرودگاه بیروت + واکنش صدا و سیما

صاحب‌خبر -

ap.jpg

تکمیلی:

ایندیپندنت فارسی - «شبکه خبر» صداوسیمای جمهوری اسلامی تایید کرد که علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، در فرودگاه بیروت تحت «تفتیش بدنی» قرار گرفته است. شبکه خبر نوشت که این رفتار با وجود داشتن پاسپورت دیپلماتیک صورت گرفته و هیات همراه او نیز مجبور به عبور از مسیر عادی فرودگاه شده‌اند.

حسین مرتضی، خبرنگار لبنانی نزدیک به جمهوری اسلامی نیز ضمن تایید این خبر گفت: «گزارش‌ها درباره آنچه در فرودگاه بیروت برای هیات ایرانی رخ داده، همچنان محل بحث و پرسش است و این سوال مطرح می‌شود که آیا این رفتار یک رویکرد عمومی است یا یک اقدام فردی از سوی مسئولان فرودگاه؟» شبکه خبر به نقل از خبرنگار لبنانی شبکه الاخباریه عربستان سعودی نوشت که هنگام ورود لاریجانی و تیم همراه، ماموران امنیتی فرودگاه از آنها خواستند کیف‌ها و وسایل همراه را باز کنند و زیر اسکنر عبور دهند. لاریجانی با مقامات لبنان تماس گرفت و اعتراض کرد ولی مدیر فرودگاه بیروت دستور تفتیش همه افراد را داد.

:::

گزارش یک رسانه لبنانی از اختلاف میان فرمانده امنیت فرودگاه بیروت و تیم حفاظتی لاریجانی

شبکه ال‌بی‌سی اینترنشنال لبنان با اشاره به سفر اخیر علی لاریجانی، مشاور علی خامنه‌ای، به این کشور گزارش داد فرمانده امنیت فرودگاه بیروت هنگام ورود هیات جمهوری اسلامی دستور داد تیم امنیتی سفارت ایران که قرار بود همراه لاریجانی در این سفر باشند، تحت بازرسی دقیق قرار گیرند.

بر اساس این گزارش، زمانی که هیات امنیتی جمهوری اسلامی از قبول بازرسی سر باز زد و به مصونیت دیپلماتیک خود اشاره کرد، فرمانده امنیت فرودگاه دستور داد تمامی راه‌های منتهی به سالن ویژه فرودگاه، که لاریجانی در آن حضور داشت، بسته شود.

این تصمیم مانع از ورود تیم امنیتی جمهوری اسلامی به سالن ویژه فرودگاه شد و لاریجانی و همراهان او هم برای مدتی نتوانستند از این سالن خارج شوند.

بیشتر بخوانید:

چرا علی لاریجانی با وجود ردصلاحیت از طرف شورای نگهبان، در صحنه ماند و نماینده ویژه رهبری شد؟

abtahi.jpg

روزنامه فرهیختگان نوشت:

نکته اول اینکه آنچه در عرصه سیاست‌ورزی جایگاه و نقش سیاستمداران را تعیین می‌کند، رفتار و کنش‌ها آن‌ها در این عرصه است. آنچه سیاستمدار در سیاست‌ورزی خود باید اصل قرار دهد، حفظ مصالح ملی در عین انتقاد است.

تنظیم رفتار سیاستمدار بر مبنای این ملاحظات می‌تواند نقش و جایگاه او در عرصه سیاسی را تعیین کند، اصلی که به‌نظر می‌رسد لاریجانی در این مدت و با وجود حواشی و اتفاقاتی که رخ داد به آن توجه داشته و با وجود عدم احراز صلاحیت وی توسط شورای نگهبان، او هیچ زمان، موضع تندی علیه نظام حکمرانی نگرفت و در این چهارچوب، انتقاد خود را مطرح کرد، همین رفتار منطقی نیز باعث شد که او از عرصه سیاست‌ورزی حذف نشود.

نکته دیگر آنکه در جریان بررسی صلاحیت‌ لاریحانی توسط شورای نگهبان مسائل و حواشی‌ای پیرامون وی مطرح شد، حضور او به‌عنوان فرستاده ویژه رهبر انقلاب به سوریه، خط بطلانی بر این حواشی کشید.