عکس: دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی معاملات روز شنبه را آغاز میکند که در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با روند کاهشی همراه بود و تحت تأثیر افت قیمت دلار، طلای جهانی و نوسانات درهم امارات، شرایط متزلزلی را تجربه کرد. این روند نزولی به دلیل «کاهش تقاضا» و «تأثیر سیگنالهای سیاسی»، از جمله «احتمال کاهش نرخ دلار»، شدت گرفت و بازارهای داخلی و جهانی را بهطور همزمان تحت تأثیر قرار داد.
انتخابات آمریکا و معرفی تدریجی اعضای کابینه دونالد ترامپ و حضور رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تهران، سیگنالهای متفاوتی به قیمت دلار و دیگر بازارهای مالی ارسال کرد. همزمان، پیشنویس توافق آتشبس از سوی سفیر آمریکا به رئیس پارلمان لبنان نیز مورد توجه قرار گرفته است.
با این حال، قیمت دلار در بازار تهران و هرات در روز پنجشنبه روند نزولی را تجربه کردند و در مرز حمایت قرار گرفتند. درهم امارات نیز در آخرین روز کاری هفته گذشته، با قیمت 18 هزار و 660 تومان آغاز به کار کرد و در پایان معاملات 18 هزار و 700 تومان خرید و فروش شد.
بازار رسمی هم در روز پنجشنبه مسیری متفاوت از بازار غیررسمی را در پیش گرفت و در حالی معاملات را پشت سر گذاشت که قیمت دلار بالا رفت و یورو عقب نشست. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار با افزایش نسبت به روز گذشته، 51 هزار و 691 تومان نرخ گذاری شد و حواله دلار (دلار نیما) نیز با افزایش به 50 هزار و 283 تومان معامله شد. قیمت یورو مبادلهای ولی با گپ منفی به 54 هزار و 612 تومان رسید و قیمت یورو حواله نیز با کاهش به 53 هزار و 124 تومان رسید. قیمت درهم امارات هم در مرکز مبادله 14 هزار و 75 تومان و حواله درهم 13 هزار و 691 تومان اعلام شد.
بازار رمزارزها هم دلخوش به رکوردزنی های پیاپی بیت کوین است که همچنان ادامه دارد. ارزش این رمرزارز در لحظه تدوین این گزارش به 91 هزار و 534 دلار رسیده است. تحلیلگران بر این باورند که ورود نهنگها به بازار برای خرید بیتکوین طی هفته گذشته، اثر قابل توجهی بر افزایش قیمت این رمزارز گذاشته است. این رشد همچنین به دلیل افزایش اعتماد سرمایهگذاران به رمزارزها و کاهش شاخص دلار جهانی تقویت شده است.
قیمت تتر نیز در حال حاضر 69 هزار و 610 تومان و معادل یک دلار آمریکاست. قیمت تتر پس از رسیدن به سطح مقاومتی 71 هزار تومان با افزایش فشار فروش مواجه و وارد روند اصلاحی شد. در حال حاضر، قیمت این رمزارز در یک کانال صعودی میان مدت در حال نوسان است و با برخورد به کف کانال، روند افزایشی را آغاز کرده است.
براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از تحلیلگران، در صورت تامین نقدینگی کافی از ناحیه حمایتی، احتمال عبور تتر از مقاومت 71 هزار تومان و ورود به فاز صعودی قوت خواهد گرفت؛ موضوعی که میتواند تتر را به سمت محدوده 72 هزار تومان هدایت کند.
فعالان بازار ارز همچنین با اشاره به ارسال سیگنالهای مثبت سیاسی به بازار در تعطیلات پایان هفته، معتقدند انتشار اخبار سیاسی درباره کاهش احتمالی تنشها در خاورمیانه، میتواند انتظارات تورمی را تعدیل و روند کاهشی بازارهای ارز و سکه را در آغاز هفته جاری تقویت کند.
همچنین خبر گفتوگوی ایلان ماسک با امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل از جمله اخباری بود که در روز جمعه مورد توجه بازار قرار گرفت.
با این حال، معاملهگران فنی معتقدند بازار درهم امارات در محدوده حساسی قرار دارد و رفتار این اسکناس میتواند اثر محسوسی بر جهتگیری بازار ارز داخلی داشته باشد. به عقیده این گروه اولین سطح حمایت درهم در ناحیه 18 هزار و 600 تومان قرار دارد و در صورت شکست این سطح، فشار فروش میتواند افزایش یابد و قیمت به سمت حمایت بعدی در 18 هزار و 500 تومان حرکت کند. اگر این سطح نیز شکسته شود، احتمال افت قیمت تا محدوده 18 هزار و 300 تومان وجود دارد.
از سوی دیگر، مقاومت مهم درهم در ناحیه 18 هزار و 850 تومان قرار دارد که عبور از آن میتواند نشاندهنده ورود خریداران به بازار باشد و احتمال رشد قیمت به سمت مرز 19 هزار تومان را تقویت کند. اگر مقاومت 19 هزار تومان نیز شکسته شود، احتمال رشد بیشتر قیمت تا ناحیه 19 هزار و 200 تومان افزایش مییابد.
روند بازار ارز نشان میدهد اگر قیمت درهم بالای سطح 18 هزار و 700 تومان تثبیت دهد، سیگنالی مثبت برای رشد قیمتها در بازار خواهد بود. در مقابل، در صورتی که قیمت در معاملات پشتخطی زیر 18 هزار و 600 تومان تثبیت دهد، فشار فروش افزایش یافته و روند نزولی محتمل خواهد بود.
با این همه، بازارهای ارز و رمزارز در شرایطی حساس قرار دارند و هرگونه سیگنال سیاسی یا اقتصادی میتواند روند فعلی را تغییر دهد.