شناسهٔ خبر: 69748038 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

رونمایی از کتاب «سرای سیمرغ» در کتابخانه عمومی علامه مجلسی ملایر

همدان-به مناسبت سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از کتاب «سرای سیمرغ» در کتابخانه عمومی علامه مجلسی ملایر رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، به مناسبت سی و دومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از کتاب سرای سیمرغ در کتابخانه عمومی علامه مجلسی رونمایی شد؛ این برنامه که با حضور سیدمهدی آخشیک رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ملایر، دکتر هادی حاتمی دبیر محفل شاهنامه و مثنوی خوانی، پری شاهسوند کارشناس جامعه شناسی و دبیر دبیرستان‌های ملایر و مرتضی حق شناس نویسنده کتاب سرای سیمرغ و جمعی از علاقمندان به ادبیات و اعضای محفل شاهنامه و مثنوی خوانی کتابخانه عمومی علامه مجلسی برگزار شد.

هادی حاتمی دبیر محفل شاهنامه و مثنوی خوانی در این مراسم به معرفی اجمالی کتاب پرداخت.

مرتضی حق‌شناس نویسنده کتاب گفت: کتاب سرای سیمرغ نگاهی است متفاوت در قالب یک داستان فانتزی با نگاهی ساده اما متفاوت و عمیق به جهان هستی که هرخواننده‌ای می‌تواند به اندازه درک خود از آن بهره گیرد؛ یک داستان که به ابعاد شخصیتی انسان‌ها در قالب نمادگرایی می‌پردازد.

وی افزود: مسیر شکل گرفتن شخصیت پرنده‌ای دربند که با شناخت درونی خود با استفاده از جهان اطرافش خود را به اوج پرواز اندیشه‌اش می‌رساند.

نویسنده کتاب سرای سیمرغ عنوان کرد: این کتاب درحین سادگی یک داستان فلسفی محسوب می‌شود که با نگاه عرفانی اما با عقل‌گرایی و پرداختن به ابعاد مختلف جامعه بشری از لحاظ روانشناسی و جامعه شناسی نیز حرفی برای گفتن دارد.

وی ادامه داد: می‌توان داستان را برای کودکی خلاصه کرد و با پیری عاشق سال‌ها درباره آن سخن گفت تا نگاه تیزبین شما به درک چه حقایق آشکار و پنهانی دست پیدا کند، سرای سیمرغ فارغ از جنسیت و قومیت و مذهب بدون هیچ پیش داوری که در قالب هر فرهنگ و آیینی می‌تواند جایگاهی داشته باشد؛ همچنین بکر بودن زبان آن شاید نقطه قوت و ضعف توامان اثر باشد‌.

حق‌شناس تصریح کرد: دوست دارم شوقی را که از نوشتن این کتاب دارم و داشتم با دیگران به اشتراک بگذارم.

پری شاهسوند دبیر و جامعه شناس ملایری نیز اظهار کرد: مفتخرم که نقد رمانی را انجام می‌دهم که در نوع خود بی‌نظیر است این کتاب کتابی است توصیفی، تمثیلی از زبان حیوانات و پرندگان؛ پرندگان می‌توانند سفیر انسان‌ها به جاهای دست نیافتنی باشند.

وی افزود: با خواندن این کتاب به یاد ابیات آغازین مثنوی معنوی مولوی می‌افتیم، ما در این کتاب پرنده‌ای را می‌بینیم که به محیطی ناشناخته رفته است و کم کم خود واقعی‌اش را پیدا می‌کند.

طوبی دشتی از شاعران و نویسندگان ملایر نیز گفت: تنها خرده‌ای که می‌توان از این کتاب گرفت شاید اطاله کلام در آغاز این کتاب باشد.

مرتضی حق شناس در پاسخ به این نکته گفت: در ابتدای کتاب چون قهرمان داستان نیز خود را پیدا نکرده این اطاله کلام به وجود آمده است.

علیرضا گودرزی نویسنده شهیر ملایری درباره این کتاب گفت: نقطه اوج داستان در کنار هم زندگی کردن و به اندیشه سیمرغ رسیدن است.

در پایان با حضور رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ملایر نویسنده کتاب دیگر بزرگان حاضر در برنامه از کتاب سرای سیمرغ نوشته آقای مرتضی حق‌شناس رونمایی شد.

انتهای پیام/