به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به بی اعتنایی رژیم صهیونیستی نسبت به رعایت قوانین بین المللی در جنگ علیه غزه گفت که طرح تحریم محصولات شهرکهای غیرقانونی (رژیم) اسرائیل و توقف گفت وگوهای سیاسی با تلآویو را به کشورهای اروپایی پیشنهاد کرده و قرار است در نشست آتی شورای وزیران به بحث گذاشته شود.
بورل که روز دوشنبه آینده آخرین نشست شورای وزیران را پیش از واگذاری مسئولیت سیاست خارجی اتحادیه اروپا به کایا کالاس، ریاست خواهد کرد در یادداشتی که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، نوشت: درحالی که ما با کمبود کلمات برای توصیف اوضاع وخیم غزه روبرو هستیم، موجودی مردم این منطقه رو به پایان است. در بسیاری از بخشهای نوار غزه تقریباً چیزی وجود ندارد که بتواند زندگی انسانی را حفظ کند. شمال غزه که زمانی محل زندگی بیش از یک میلیون نفر بود، پس از چندین هفته گلوله باران بی امان به طور کامل تخلیه شده و آخرین مراکز بهداشتی، پناهگاهها و مدارس باقی مانده ویران شدهاند.
وی افزود: تصاویر معدودی که از شمال غزه منتشر میشود، یک سرزمین آخرالزمانی را نشان میدهد. تصادفی نیست که واژه «پاکسازی قومی» به طور فزایندهای برای توصیف آنچه در شمال غزه در حال وقوع است، استفاده میشود. با این حال، آنچه ما از فاجعه در غزه میبینیم، تنها نوک یک کوه یخی است، زیرا دسترسی به این منطقه نیست. بیش از یک سال است که به ندرت هیچ خبرنگار یا ناظر بین المللی وارد غزه نشده است. این طولانی ترین خاموشی اطلاعاتی است که تاکنون توسط (رژیم) اسرائیل تحمیل شده است. علاوه بر این، دلایلی وجود دارد که نشان میدهد خبرنگاران توسط ارتش اسرائیل هدف قرار گرفتهاند. تا امروز بیش از ۱۳۰ نفر کشته شدهاند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سپس به اوضاع وخیم انسانی در لبنان اشاره کرد و گفت: در جنوب لبنان، حدود ۳۰ روستا نابود شدهاند. در کرانه باختری، خشونت شهرک نشینان افراطی بسیاری از کشاورزان و دامداران فلسطینی را مجبور به ترک زمین خود کرده است. درختان زیتون ریشه کن شده، دامهای کشته یا دزدیده شده و وسایل نقلیه به آتش کشیده شده تنها بخشی از واقعیت روزمره در بسیاری از جوامع روستایی است.
بورل گفت: توجه به قوانین بشردوستانه بین المللی، پیروی از دستورات الزام آور دیوان بین المللی دادگستری، تضمین دسترسیهای بشردوستانه، موافقت با پیشنهاد آتش بس، اجازه دادن به روزنامه نگاران بین المللی و بازرسان بین المللی تحت دستور سازمان ملل برای ورود به غزه...، فهرستی از درخواستهایی است که اسرائیل به آنها توجه نکرده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سپس تصریح کرد که قوانین بینالمللی باید بدون تبعیض رعایت شود. وی اعتراف کرد که اگر قوانین بینالمللی از سوی بازیگران دیگری نقض شده بود، اتحادیه اروپا با اعمال تحریمها پاسخ میداد.
بورل ادامه داد: (رژیم) اسرائیل تاکنون از هرگونه عواقب معناداری در امان بوده است اما این باید تغییر کند. به همین دلیل است که من بر اساس نظر مشورتی اخیر دیوان بینالمللی دادگستری، ممنوعیت واردات محصولات شهرکهای غیرقانونی را پیشنهاد کردهام.
وی افزود: من همچنین از نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور حقوق بشر درخواست کردهام تا ارزیابی کند که آیا اسرائیل به موافقتنامه مشارکت فیمابین پایبند است؟ بر اساس این ارزیابی، من به کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیشنهاد خواهم کرد که گفت وگوهای سیاسی با اسرائیل را تعلیق کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد: پس از یک سال بیتوجهی به درخواستهای ما، نمیتوانیم به شیوه سابق ادامه دهیم.
به گزارش ایرنا، منابع دیپلماتیک در اتحادیه اروپا پیش تر اعلام کردند که بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طرحی را برای تعلیق گفت وگوهای سیاسی با رژیم صهیونیستی ارائه داده است.
این منابع تاکید کردند که بورل معتقد به وجود نشانههایی از نقض حقوق بشر و قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی است.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است روز دوشنبه آینده موضوع تعلیق گفت وگوهای سیاسی با رژیم صهیونیستی را بررسی کنند.
منابع دیپلماتیک اروپایی گفتند که پیشنهاد تعلیق گفت وگوهای سیاسی با رژیم صهیونیستی سیگنال خطرناکی در رابطه با دیدگاه اتحادیه اروپا نسبت به رفتارهای اسرائیل است.
این در حالی است که روزنامه عبری زبان «اسرائیل الیوم» نیز پیش تر اعلام کرد که اتحادیه اروپا درصدد کاهش سطح روابط با رژیم صهیونیستی به سبب نقض حقوق بشر در جریان نسلکشی در غزه است.