به گزارش شمانیوز :رب انار یک چاشنی خوشمزه و ترش و شیرین است که از آب انار غلیظ شده تهیه میشود و معمولاً در غذاهای ایرانی به عنوان طعمدهنده استفاده میگردد.رب انار به خاطر رنگ جذاب و طعم خاصش، میتواند به عنوان مکملی برای سالادها، کبابها و غذاهای برنجی مورد استفاده قرار بگیرد. رب انار علاوه بر مزهدار کردن غذاها، حاوی ویتامینها و آنتیاکسیدانهای مفیدی است که به سلامت بدن کمک میکند.در تهیه برخی از غذاها و دسرها نیز از رب انار استفاده میشود که طعمی خاص و منحصر به فرد به آنها میبخشد.
مواد لازم
انار ترش 8 کیلوگرم
آب 3 لیوان
نمک یک قاشق غذاخوری
یک قطعه آهن
صافی پارچهای یا سیمی
گوشتکوب
چرخگوشت یا مخلوط کن
ظرف مسی
طرز تهیه
انارها را خوب بشویید و از وسط نصف کنید.
انارها را دانه کنید اما در حین انجام این کار، پوست انار و یا رگههای سفید میان آن داخل ظرف نریزد.
دانهها را آبگیری کنید.
برای آبگیری می توانید از گوشتکوب، چرخ گوشت و یا هر دستگاه مخلطو کن و غذاساز استفاده کنید یا اینکه دانهها را همراه با دو لیوان آب روی شعله گاز بگذارید و بعد از نرم شدن دانه ها، آنها را روی یک آبکش فلزی بسابید تا آبگیری شوند. سپس آب انار تهیه شده را از صافی بگذرانید. در این روش رب انار بدون هسته خواهد بود.
آب اناری را که تهیه کرده اید، داخل یک ظرف بزرگ ریخته و بگذارید تا روی حرارت زیاد شعله اجاق به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب انار شعله را کم کنید تا آب انار همچنان در فاز جوشیدن باقی بماند.
محلول آب انار را دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
حرارت دادن و هم زدن را تاجایی ادامه دهید که آب انار شما حالتی تلغیظ شده پیدا کند.
برای سیاه شدن رب انار در آخرین مراحل تلغیظ یک تکه آهن گداخته در ظرف بیاندازید. اکسید آهن با تافن موجود در رب انار ترکیب شیمیایی ایجاد میکند که باعث سیاه شدن رنگ رب انار شمالی میشود.
در آخرین مرحله تهیه رب انار سیاه به آن نمک اضافه کنید تا ماندگاری آن بیشتر شده و رب انار شما کپک نزند.