شناسهٔ خبر: 69742559 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

دومین جشنواره ملی انار ایج و رودبال اول آذرماه برگزار می‌شود

دومین جشنواره ملی انار ایج و رودبال روز پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ در شهر ایج استهبان استان فارس برگزار می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، دبیر دومین جشنواره ملی انار ایج و رودبال، هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل این محصول باغی ارزشمند به مردم سراسر کشور دانست و گفت: این جشنواره ملی روز پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ در شهر ایج استهبان استان فارس برگزار خواهد شد و از همه هموطنان جهت شرکت در این رویداد اقتصادی، فرهنگی دعوت به عمل می‌آید.

مهرداد محمدی نژاد ادامه داد: شهر ایج با جمعیتی بالغ بر هفت هزار نفر جزو بخش مرکزی شهرستان استهبان از توابع استان فارس است.

محمدی نژاد افزود: طبق اعلام جهاد کشاورزی شهرستان استهبان، سطح باغات انار شهرستان در حال حاضر ۲۷۸۰ هکتار است که ۲۵۵۰ هکتار از باغات بارور و ۲۳۰ هکتار آن غیر بارور بوده است که حدود ۷۳ درصد باغات شهرستان در منطقه ایج واقع شده است. 

وی ادامه داد: برداشت انار از اواسط مهرماه آغاز می‌شود و تا اوایل آذرماه ادامه دارد که عمده ارقام کشت شده در شهرستان فاروق، رباب، شیرین و قلاتو است که رقم فاروق ایج، دارای طعم و مزه‌ای بی نظیر بوده و شهرت کشوری دارد و به صورت تازه خوری به مصرف می‌رسد.

دبیر دومین جشنواره ملی انار ایج و رودبال بیان کرد: رقم انار رباب عمده‌ترین رقم تولیدی در شهرستان است که با توجه به رنگ دانه، درصد فیبر و بریکس بالا، طعم میوه و رنگ و ضخامت پوست میوه بسیار بازار پسند بوده و جزو ارقام برتر صادراتی در کشور است و با توجه به کیفیت صادراتی عمده محصول، به کشور‌های مغولستان، اسلووانی، ازبکستان، آذربایجان، بلاروس، ارمنستان، روسیه و کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود و مابقی به صورت تازه خوری یا رب انار، فرآوری و به بازار عرضه می‌شود.

گفتنی است استان فارس بادارا بودن ۲۷۲۶۴ هکتار باغات انار در استان که از این سطح ۲۶۰۶۵ هکتار بارور و ۱۱۹۹ هکتار غیر بارور بوده و تولید سالانه ۴۴۹۸۳۴ تن انار، رتبه اول در سطح زیر کشت و تولید انار در کشوررابه خود اختصاص داده است.

در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالا در تولید محصول، تولیداتی از قبیل رب انار. آب انار با استقبال خوب و بازار مناسب و ارز آورری برای کشور همراه بوده است. صدور شناسنامه سلامت یا QR کد برای محصول انار ایج برای نخستین بار در کشور در سطح ۶۰ هکتار صادر شد.

انتهای پیام/