شناسهٔ خبر: 69740364 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

«بایسته های تبلیغ»؛ مبلغان مراقب باشند در دام «توهم موفقیت» نیفتند/ خطبه های حضرت فاطمه (س) در مسجد و در عیادت بانوان به صورت روان تبیین شود/ ازتجربه مبلغان موفق برای تربیت نومبلغان استفاده شود؛ هاشمی گلپایگانی در گفت وگو با شفقنا

صاحب‌خبر -

شفقنا- سخنران و واعظ حوزه علمیه بر جذاب ساختن امور تبلیغی به منظور جذب مخاطبان به شرط رعایت شئون روحانیت تاکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا هاشمی گلپایگانی در گفت وگو با شفقنا اظهار داشت: مبلغانی موفق، جذاب، سالم و مخاطب شناس داریم؛ مجموعه هایی هم هستند که برای تربیت مبلغ اقدام کردند و زحماتی را کشیدند.

مبلغان باید حداقلی از دانش حوزوی را داشته باشند

وی بیان کرد: به نظر می رسد مبلغان علاوه بر آگاهی از مسائل فقهی، اخلاقی و اعتقادات، باید حداقلی از دانش حوزوی را هم داشته باشند. ممکن است برخی جاها این مسئله رعایت نشود اما مبلغ موفق زیاد داریم.

وی درباره شیوه های تبلیغی گفت: هرچه علم و تکنولوژی پیشرفت کند، هیچ چیز جای منبر و تبلیغ بویژه تبلیغ چهره به چهره را نمی گیرد. هرچقدر برای مجهزشدن مبلغان و بهره گیری از مسائل دینی برنامه ریزی شود، جا دارد و موثر هم خواهد بود.

وی پیشنهاد کرد: در مسئله تبلیغ دوره هایی برای مخاطب شناسی و جذاب ساختن امور تبلیغی گذاشته شود تا مبلغ بداند چه مباحثی را در اولویت قرار دهد اما این جذاب سازی نباید منافاتی با شئون روحانیت داشته باشد.

وی ابراز داشت: نکاتی که در تربیت مبلغان باید مورد توجه قرار گیرد، اولا مجهزبودن طلاب به حداقل دانش حوزوی است به این معناکه از بیان آنچه در آن تبحر ندارد و مسلط نیست، پرهیز کند. ثانیا مبلغ دین باید عامل به دین باشد و به آنچه که می گوید، خود، عمل کرده باشد. ثالثا از شیوه های جذاب برای تبلیغ دین استفاده کند.

مبلغان از تجربیات مبلغان موفق استفاده کنند

این واعظ حوزوی درباره برگزاری دوره های «تربیت خطیب» گفت: مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدتقی فلسفی که نماد مبلغ موفق است، درب منزلشان به روی مبلغان باز بود و باهم مباحثه داشتند و در ایام شهادت و ولادت اهل بیت (ع) مسائل مختلف را بررسی می کردند لذا برپایی دوره های تربیت مبلغ قطعا موثر خواهد بود اما اگر مستمر باشد و کسی که می خواهد تبلیغ دین کند، مبلغ موفق دیده باشد و با او مانوس بوده باشد بسیار موثر است.

وی افزود: نحوه چینش سخنرانی و تبلیغ نیازمند یک آموزش است و ارائه محتوای مفید و جذاب هم نیازمند است که انجام شود تا کم کم مبلغان کم سن تر بتوانند در این عرصه ورود کنند.

مبلغان از توهم موفقیت بپرهیزند

وی، مبلغان را از «توهم موفقیت» برحذر داشت و گفت: این دوره ها (تربیت مبلغ) باید به سمتی برود که مبلغ بتواند عملکرد خود را ولو به صورت نسبی ارزیابی کند و در دام «توهم موفقیت» نیفتد.

هاشمی گلپایگانی با اشاره به درپیش بودن ایام فاطمیه بیان داشت: برای این ایام، 4 عنوان توسط مبلغان ارائه می شود که عبارت است از: مقامات حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها، دفاع حضرت از امیرالمومنین (ع)، ترویج شعائر فاطمی و عزاداری برای آن حضرت و سبک زندگی فاطمی.

آنچه مبلغان در ایام فاطمیه باید بگویند

وی تصریح کرد: همه آنچه در فاطمیه باید توسط مبلغان بیان شود در این 4 محور خلاصه می شود. بنابراین پیشنهاد می کنم خطبه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها در مسجد و خطبه آن حضرت در عیادت بانوان و دعاهای حضرت و واکنش های تاریخی و حساب شده و ماندگار ایشان در برابر غصب حق امیرالمومنین (ع) به صورت روان و مفید برای مخاطبان ارائه شود.

وی اضافه کرد: یکی از مهمترین نکاتی که در خطبه عیادتیه حضرت زهرا علیه‌السلام تاکید شده هشدار نسبت به پیامدهای دنیوی غصب حق امیرالمومنین (ع) است؛ بعنوان نمونه جنایات حیرت آور صهیونیستها و سکوت مجامع مدعی طرفداری از انسانیت ریشه در ظلمی دارد که قرن‌ها پیش به اهل بیت علیهم السلام روا داشتند.

وی در پایان استفاده از زحمات مبلغان موفق که بعضا به صورت کتاب درآمده یا در فضای مجازی وجود دارد برای نومبلغان را موثر خواند و گفت: مبلغان باید متوجه باشند که در امر تبلیغ برای خدمت به آستان اهل بیت (ع) می رویم و نه برای کسب شهرت و محبوبیت.