شناسهٔ خبر: 69739046 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

جنجال کلینک ترک بی حجابی؛ ستاد امر به معروف: خود بی حجاب‌ها خواستند!

«خود کسانی که درگیر بی‌حجابی شده بودند و ناخواسته نقض قانون کرده بودند و درگیر این حرام شرعی شده بودند نیز با ستاد امر به معروف تماس می‌گرفتند و از ما راهکار می‌خواستند. آنها دلایل مختلفی را برای درگیر شدن به بی‌حجابی مطرح می‌کردند، از جمله این که می‌گفتند به صورت ناخواسته با موج رسانه‌ای که دشمن علیه حجاب و عفاف ایجاد کرده است، همراه شده بودند.»

صاحب‌خبر -

معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در توضیح تشکیل کلینیک‌های ترک بی‌حجابی گفت: خود کسانی که درگیر بی‌حجابی شده بودند و ناخواسته نقض قانون کرده بودند و درگیر این حرام شرعی شده بودند نیز با ستاد امر به معروف تماس می‌گرفتند و از ما راهکار می‌خواستند. 

به گزارش دیدبان ایران، محمدرضا میرشمسی، معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره کلینیک‌های ترک بی‌حجابی توضیح داد: در راستای دغدغه جناب رئیس‌جمهور درباره مسائل مربوط به گشت ارشاد و تاکید آقای پزشکیان مبنی بر این که باید در این زمینه، کار فرهنگی انجام شود و امروز هم مجددا تاکید کردند که مساله حجاب قطعا یک موضوع تربیتی است، اخیرا محافلی برای ارائه آموزش به کسانی که تمایل دارند بی‌حجابی را کنار بگذارند، دایر شده است. البته تاسیس این محافل، دلایل دیگری هم داشت، از جمله این که برخی خانواده‌ها که فرزندشان درگیر این مساله شده بودند، به ما مراجعه می‌کردند یا تماس می‌گرفتند و ابراز نگرانی می‌کردند که خانواده‌هایشان در حال از هم‌پاشیدگی است. 

وی ایران، افزود: خود کسانی که درگیر بی‌حجابی شده بودند و ناخواسته نقض قانون کرده بودند و درگیر این حرام شرعی شده بودند نیز با ستاد امر به معروف تماس می‌گرفتند و از ما راهکار می‌خواستند. آن‌ها دلایل مختلفی را برای درگیر شدن به بی‌حجابی مطرح می‌کردند، از جمله این که می‌گفتند به صورت ناخواسته با موج رسانه‌ای که دشمن علیه حجاب و عفاف ایجاد کرده است، همراه شده بودند.

آن‌ها همچنین می‌گفتند به دلیل حفظ حجاب، توسط برخی دوستان و هم‌سالان خود تمسخر می‌شدند و برخی از آن‌ها نیز ترس محرومیت از شغل داشتند، زیرا متاسفانه بعضی کارفرمایان بخش خصوصی به خانم‌ها تاکید می‌کنند که باید در محیط کار کشف حجاب کنید؛ این دغدغه‌های مطرح‌شده توسط افرادی که خودشان هم تمایل داشتند که بی‌حجابی را کنار بگذارند، از دیگر دلایل راه‌اندازی این محافل بود. 

میرشمسی همچنین تعیین حکم جایگزین جریمه برای افرادی که به عمل غیرقانونی کشف حجاب دست می‌زنند را از دیگر دلایل راه‌اندازی محافل ترک بی‌حجابی دانست و گفت: قضات محترم قوه قضاییه درخواست کرده بودند که مجازات‌های جایگزینی برای افرادی که به دلیل کشف حجاب دستگیر می‌شوند، تعیین شود که در همین راستا، ما پیشنهاد دادیم که حضور در محافل ترک بی‌حجابی به‌نوعی به عنوان حکم جایگزین جریمه در نظر گرفته شود، زیرا احساس می‌کنیم که اگر با این افراد گفت‌وگو کنیم و آن‌ها نسبت به مضرات این عمل غیرشرعی و غیرقانونی آگاه کنیم، بهتر است از این که برای این افراد پرونده قضایی تشکیل دهیم و از آن‌ها جریمه نقدی بگیریم. 

معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به دیده بان ایران گفت: خوشبختانه پیشنهاد ستاد مورد موافقت قوه قضاییه قرار گرفته و در حال حاضر برخی افرادی که قرار است دادگاه به آن‌ها حکم جریمه نقدی بدهد، به‌جای این که درگیر پرونده قضایی شوند، به ستاد معرفی می‌شوند و ما هم آن‌ها را به محافل مذکور معرفی می‌کنیم تا با شرکت در جلسات این محافل، نسبت به مضرات کشف حجاب آگاه شوند و خودشان این عمل غیرشرعی و غیرقانونی را کنار بگذارند. این آمادگی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که محافل مذکور را با استفاده از نیروهای آموزش‌دیده خود گسترش دهد. مدیریت این محافل با تشکل‌های اجتماعی است، اما در آن‌ها، افرادی دیگران را راهنمایی می‌کنند که خودشان در گذشته بی‌حجاب بوده‌اند و حالا به حجاب روی آورده‌اند. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به ضرورت‌هایی که بیان شد، محفل‌هایی در برخی مناطق تهران از جمله در برخی بوستان‌های پایتخت که بیشتر با مساله بی‌حجابی درگیر هستند، راه‌اندازی شد که در آن‌ها، کسانی که در گذشته خودشان دست به کشف حجاب می‌زدند و از این عمل خود آسیب دیده بودند و امروز به زینت حجاب آراسته شده‌اند، با دخترانی که به گذشته این افراد شباهت دارند، یعنی هنوز هم مرتکب حرام شرعی و سیاسی کشف حجاب می‌شوند، صحبت می‌کنند و ضمن آگاهی‌بخشی، تجارب خود را درباره آسیب‌هایی که در دوره بی‌حجابی خود با آن مواجه بودند، به این افراد منتقل می‌کنند. 

میرشمسی با بیان این که به نظر می‌رسد که استفاده از عنوان «محفل» به‌جای «کلینیک» برای این مراکز بهتر است، اظهار داشت: استفاده از واژه «کلینیک» به هیچ وجه به معنای داشتن نگاه بیمارگونه به افرادی که درگیر بی‌حجابی شده‌اند، نیست و هیچ‌گاه چنین رویکردی در ستاد وجود نداشته است. بلکه از نظر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، این افراد کسانی هستند که به هر دلیلی در گذشته قانون را رعایت نکرده‌اند و حالا با حضور در محافل فرهنگی ما و صحبت‌هایی که با آن‌ها می‌شود، توجیه می‌شوند که بهتر است حجاب را رعایت کنند. 

معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ادامه با اشاره به نحوه کار محافل به دیده بان ایران گفت: این مراکز در واقع نوعی محفل است، نه کلینیک، چون صندلی‌هایی در آن‌ها قرار داده شده است که خانم‌ها روی آن‌ها می‌نشینند و درباره تجربیات خود از آسیب‌های مربوط به بی‌حجابی صحبت می‌کنند. خیلی از افرادی که در محافل ما شرکت کرده‌اند، از همکارانمان تشکر کرده‌اند و تاکید داشته‌اند که این محافل منجر به آگاهی‌بخشی آن‌ها شده است. همچنین بسیاری از خانواده‌های این افراد از همکاران ما تشکر کرده‌اند و تاکید داشته‌اند که بنیان خانواده آن‌ها با روی آوردن عزیزانشان به حجاب محکم‌تر شده است. 

میرشمسی با اشاره به استفاده از عبارت «کلینیک ترک بی‌حجابی» توسط برخی مدیران ستاد امر به معروف در استان تهران، اظهار داشت: استفاده از واژه «کلینیک» باعث شد که برخی دوستان و بعضی رسانه‌ها نگران شوند که آیا نگاه بیمارگونه به افرادی که کشف حجاب می‌کنند، وجود دارد، در پاسخ باید گفت که ستاد امر به معروف به این افراد نه نگاه بیمارگونه دارد و نه نگاه امنیتی، بلکه تماما به فکر این است به‌جای این که موضوع بی‌حجابی یک مساله امنیتی باشد، یک موضوع فرهنگی و تربیتی محسوب شود.

در همین راستا براساس بند ۱۱ ماده ۱۶ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که شورای عالی انقلاب فرهنگی موظف به پیگیری راهکارهای فرهنگی ستاد امر به معروف است، راه‌اندازی محافل مذکور یکی از راهکارهایی است که از چند ماه قبل شروع شده و الحمدلله نتایج بسیار خوبی هم به همراه داشته است. 

معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: در محافل مذکور، سه دسته از خانم‌ها شرکت می‌کنند، یکی خانواده‌هایی که به دنبال راهکاری برای رفع معضل بی‌حجابی در فرزندان خود هستند که خودشان به این محافل مراجعه می‌کنند، دوم دخترانی که خودشان درگیر این مشکل هستند و با مراجعه به این محافل با دختران هم‌سن و سال خودشان که به حجاب روی آورده‌اند، صحبت می‌کنند تا مشکل خود را حل کنند و گروه سوم هم کسانی که از طرف مرجع قضایی به ما معرفی می‌شوند؛ مراجعه دسته سوم به محافل ما نیز به خاطر پیشنهاد ستاد امر به معروف به قوه قضاییه برای تعیین حکم جایگزین دریافت جریمه بوده است. البته ما دوره‌های عمومی هم در این محافل برگزار می‌کنیم که افراد از طریق فضای مجازی در آن‌ها ثبت‌نام می‌کنند، ولی به شکل حضوری در دوره شرکت می‌کنند و مدرک می‌گیرند. 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که راه‌اندازی محافل ترک بی‌حجابی، چه مقدار بر کاهش میزان کشف حجاب در کشور تاثیر می‌گذارد، توضیح داد: الان نمی‌توانیم در این زمینه آمار دقیقی بدهیم، ولی بالاخره می‌بینیم دخترخانم‌هایی که قبلا بی‌حجاب یا بدحجاب بوده‌اند، امروز با میل خودشان به محافل ما می‌آیند و می‌گویند حاضر هستند که دیگران را راهنمایی کنند. این نشان می‌دهد که حداقل تعدادی از این دخترخانم‌ها به خاطر راه‌اندازی این محافل از وضعیت بی‌حجابی خارج شده‌اند. همچنین خانواده‌های بسیاری از کسانی که قبلا درگیر بی‌حجابی بوده‌اند، با ما تماس گرفته و تشکر کرده‌اند و تعداد زیادی از مسئولان نیز از این اقدام ستاد تقدیر کرده‌اند. به نظر می‌رسد که برگزاری محافل ترک بی‌حجابی آثاری داشته است که امروز در قالب تقدیر و تشکر به ما می‌رسد. 

میرشمسی در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه مواجهه ستاد امر به معروف با موسسات بخش خصوصی که از کارکنان خانم خود می‌خواهند که بدون حجاب بر سر کار حاضر شوند، اظهار داشت: مواردی به ما گزارش داده شده است که چنین رفتاری از برخی شرکت‌ها یا کارخانجات یا موسسات سر زده است. در گام اول، نیروهای آموزش‌دیده ما به این مراکز مراجعه کرده‌اند و از مدیران آن‌ها خواسته‌اند که دست به چنین اقداماتی نزنند. همکاران ما در مراجعات خود، فوایدی را که حفظ حجاب توسط بانوان در محیط کار برای خود کارفرمایان دارد را برای مدیران این موسسات تبیین کرده‌اند. 

معاون امور اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: اگر خدای ناکرده توصیه‌های همکاران ما توسط مدیران شرکت‌ها و موسسات خصوصی مذکور مورد پذیرش قرار نگیرد، آن‌ها به مجموعه‌هایی معرفی می‌شوند که می‌توانند از طریق قانونی با آن‌ها برخورد کنند، چون به هر حال ترویج بی‌حجابی یک رفتار قانون‌شکانه است. البته ما سعی می‌کنیم که کار به اینجا نرسد، چون نگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر، یک نگاه ایجابی و فرهنگی است. 

وی در پایان تصریح کرد: در بحث محافل ترک بی‌حجابی نیز نگاه ما کاملا ایجابی است، چون هیچ‌کس را به اجبار نمی‌توانیم وارد این عرصه کنیم، بلکه به خانم‌ها پیشنهاد می‌دهیم که آیا تمایل دارید درباره این موضوع صحبت کنیم و کسانی که آمادگی دارند، در محافل ما حضور می‌یابند و در این زمینه، صحبت می‌کنند.

برچسب‌ها: