شناسهٔ خبر: 69738640 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

تشکل سراسری معلمان در ایران سرکوب سیستماتیک فعالان صنفی را محکوم کرد

صاحب‌خبر -

به رغم ادعای دولت مسعود پزشکیان مبنی بر رسیدگی به مشکلات صنفی و پیگیری رویکرد «وفاق» در ایران، مشکلات فرهنگیان کماکان حل نشده و به جای آن، فشار دستگاه‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی بر فعالان صنفی معلمان تشدید شده است.

بر همین اساس، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با محکوم کردن «سرکوب سیستماتیک فعالان صنفی و سایر زحمت‌کشان» خبر داد که پس از گذشت چند هفته از بازداشت رزگار روشنی، معلم اهل بوکان، او هنوز در یکی از بازداشتگاه‌های اداره اطلاعات ارومیه تحت بازجویی قرار دارد.

این فعال صنفی معلمان روز دوم مهرماه به دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد و تاکنون از اتهامات او اطلاعی در دست نیست.

همچنین آقای روشنی تنها یک بار با خانواده خود به صورت تلفنی صحبت کرده و از حق ملاقات و داشتن وکیل محروم است.

این تشکل صنفی سراسری معلمان در ایران همچنین نوشت که محمد حسن پوره، فعال صنفی معلمان، نیز از سوی نیروهای امنیتی در منزل شخصی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده‌ است.

آنطور که شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرده است، تاکنون از اتهام آقای پوره اطلاعی در دست نیست.

شورا در خبر دیگری هم نوشت که امان جلالی‌نژاد، نقاش و مدرس هنر، پس از ۷ ماه از زمان بازداشت همچنان در زندان شیبان اهواز در وضعیت نامشخصی به‌سر می‌برد.

در گزارش کانال تلگرامی شورا به نقل از امیر جلالی‌نژاد، برادر او، آمده است: «با گذشته هفت ماه از بازداشت امان، پرونده او هنوز به دادگاه ارسال نشده است.»

در این گزارش آمده است که امان جلالی‌نژاد پس از بازداشت در روز بیست‌ویکم فروردین، ۳۷ روز را بدون دسترسی به وکیل و آگاهی از حقوق خود، در سلول انفرادی و تحت فشار و شکنجه گذراند و تا امروز قرار بازداشت او به بهانه‌های مختلف تمدید شده است.

در سالیان اخیر، روند برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با معلمان و فعالان صنفی آنان شدت گرفته که این موضوع، انتقاد گسترده اتحادیه های صنفی در جهان را به دنبال داشته است.

در همین حال، بیش از یک هزار تن از معلمان در استان کردستان در نامه‌ای از فعالین صنفی فرهنگیان حمایت کردند.

در این نامه آمده است: « آموزش و پرورش ایران با مشکلات عدیدەای از جملە کاهش کیفیت آموزش، افت تحصیلی، ترک‌تحصیل صدها هزار دانش‌آموز، کمبود معلم و فضای آموزشی، طبقە‌بندی کردن و خصوصی سازی آموزش و نارضایتی شغلی معلمان مواجە است.»

این نامه ضمن انتقاد از شرایط نامساعد حوزه آموزش در ایران به برخوردهای امنیتی با کنشگران و فعالان صنفی نیز پرداخته و نوشته است: « پیامد این برخوردها شرایط اسف بار کنونی دستگاە آموزش و پرورش کشور است.»

امضا کنندگان نامه از دولت پزشکیان خواسته‌اند تا صدای معلمان شنیده شود و وعده‌های دوران تبلیغات انتخاباتی او مبنی بر حل مشکلات فرهنگیان عملی شود.

برهمین اساس، این نامه تاکید دارد در صورت بهبود نیافتن شرایط و بی توجهی دولت، جامعە فرهنگیان استان کردستان بی‌صدا نخواهد ماند و برای حمایت از همکاران خود هرگونە اقدام قانونی از جملە تجمع و تحصن و....را در دستور کار قرار خواهد داد .