رامش مهرآیین روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تداخلات دارویی از جمله مشکلات مهمی هستند که در مصرف همزمان داروهای شیمیایی با داروها و مکمل های گیاهی پیش می آید که باید بسیار جدی تر مورد توجه بیماران قرار گیرد.
وی ادامه داد: یکی از این تداخلات، می تواند مصرف همزمان داروهای شیمیایی با سیر باشد و از آنجایی که اثرات درمانی سیر بسیار زیاد است، همین موضوع باعث شده تا مصرف این گیاه توسط مردم بسیار بیشتر از گیاهان دیگر باشد.
مهرآیین بیان کرد: توصیه داریم که اگر بیماران از داروهای شیمیایی استفاده می کنند حتما در مورد تداخل سیر با داروهای خود با پزشک مشورت کنند.
به گفته این مسوول، سیر خواص دارویی فراوانی از جمله اثرات ضدعفونی، متوقف کننده رشد باکتری ها، ضد ویروس، هضم کننده غذا، اشتها آور، خلط آور، پایین آورنده فشار خون و افزایش دهنده تعداد گلبول های سفید خون را به همراه دارد اما استفاده از این ماده خوراکی برای بیمارانی که داروی شیمیایی مصرف می کنند، باید با مشورت پزشک صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه به طور کلی مصرف گیاهان دارویی نیز باید تحت نظر پزشک باشد، تصریح کرد: چرا که برخی از گیاهان همانند زرد چوبه در حد مصرف ادویه ای در غذا باید استفاده شوند اما اگر در قوطی های شیشه ای کوچک یا به صورت کپسول باشند و هر روز بیش از حد نیاز مصرف شود، به طور قطع مشکلاتی را در بدن ایجاد می کند.
مهرآیین در خصوص عوارض مصرف زیاد گیاهان دارویی نیز اظهار کرد: مصرف این گیاهان می تواند مسمومیت آور هم باشد و درمان آن نیز سخت تر از درمان مسمومیت با داروهای شیمیایی است چرا که در داروهای شیمیایی میزان موارد موثر دارو مشخص است اما در داروهای گیاهی نمی دانیم مقدار این مواد موثر چه میزان بوده و درمان سخت تری دارد.
کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین ضمن تاکید بر این نکته که مصرف روزانه گیاهان دارویی در صورت تداخل با داروهای شیمیایی خطرات زیادی را می تواند ایجاد کند، گفت: شهروندان به طور جدی بایستی مراقب عوارض این نوع از گیاهان دارویی در زمان مصرف باشند.