شناسهٔ خبر: 69737475 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

یک هفته با فرهنگ و ادب

از تب داغ هفته کتاب تا پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

برگزاری آئین ملی بزرگداشت روز کتاب؛ کتابخوانی و کتابدار با حضور رئیس‌جمهور؛ تجدید بیعت کتابداران با آرمان‌های امام(ره)؛ عدم مردم‌پایه بودن برنامه‌های ترویجی کتاب و آماده شدن فضای ادبیات همپای تمامی جامعه برای ورود به ایام فاطمیه از عناوین مهم هفته جاری در حوزه فرهنگ و ادب این هفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا؛ هفته‌ای که آن را سپری کردیم به ‌سبب قرار گرفتن در دو اتفاق بزرگ فرهنگی؛ آغاز سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی و همچنین ورود به ایام دهه فاطمیه از حیث برگزاری برنامه‌های فرهنگی و ادبی با محوریت کتاب، هفته بسیار پُر خبری بود.

تحقق نگاه مشترک و دوری از اختلاف با خواندن و آگاهی؛ تحقق تمدن‌سازی جوامع با عبور از مسیر کتاب و کتابخوانی؛ تجدید بیعت کتابداران با آرمان‌های امام(ره)؛ «کتاب‌سازی» مهم‌ترین آفت تولید کتاب؛ مردم‌پایه بودن ۱۵درصد برنامه‌های ترویجی کتاب‌محور؛ ضرورت اهتمام مسئولان به گسترش فرهنگ؛ کتابخوانی و تسهیل و تأمین لوازم آن؛ کتاب لازمه تکثیر فضاهای وحدت‌بخش؛ برگزاری بیش از ۱۷ هزار برنامه در هفته کتاب؛ «کتاب»؛ بهترین ابزار ثبت حماسه؛ «نماز جعفر طَیار» یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر است؛ آغاز پویش کتاب تقریظی مقام معظم رهبری؛ انتشار فراخوان جشنواره «کتاب و رسانه»؛ تخفیف کتابی «امیرکبیر» در هفته کتاب؛ «بیا بریم کتابخونه» موزه انقلاب اسلامی؛ انتصاب امیرخانی به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛ رونمایی از دست‌نوشته کوفی قرآن کریم در کاخ گلستان؛ کمرنگی آثار خلاق در شعر مقاومت بانوان؛ انتشار فراخوان «سوختگان وصل؛ مکتب نصرالله»؛ برگزاری دومین دوره مدرسه داستان صاد؛ برگزاری پویشِ «یک دقیقه بیش‌تر با کتاب»؛ رونمایی از دست‌نوشته‌ها و تصاویر خانوادگی نیما یوشیج و انتشار فراخوان کنگره «شعر فاطمی؛ هجده سال نوری» از جمله عناوین مهمترین اخبار طی هفته جاری در حوزه فرهنگ و ادب به شمار می‌رود.

در ادامه گزیده‌ای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری ارائه شده است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تحقق نگاه مشترک و دوری از اختلاف با خواندن و آگاهی

مسعود پزشکیان ۲۴ آبان، در آئین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با تقدیر از تلاش‌ها و زحمات همه دست‌اندرکاران ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور، به ارتباط مستقیم دانش و آگاهی با زندگی امروز بشر اشاره کرد و گفت‌: در حدیثی قدسی خداوند متعال حیات زمین به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل را به اخلاص پیونده داده که نشان از اهمیت علم دارد و اگر جامعه‌ای به چنین اعتقاد و باوری برسد آیا آن جامعه دچار عقب ماندگی، فقر و گرفتاری خواهد شد؟

رئیس جمهور جهل و نادانی را ریشه و عامل اصلی همه اختلافات و دعواها میان بشر دانست و گفت‌: هیچ انسان عاقلی وقتی راه درست را نشان بدهند، در مقابل راه درست مقاومت نمی‌کند و تصور نمی‌کند که راه خودش بهتر است. بنابراین، خواندن و کتابت ما را به یک زبان و نگاه مشترک می‌رساند، ما را به جایی می‌رساند که با هم اختلاف نکنیم.

متن کامل سخنان رئیس جمهور در این مراسم در اینجا قابل دسترسی است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تحقق تمدن‌سازی جوامع با عبور از مسیر کتاب و کتابخوانی

آئین ملی بزرگداشت روز کتاب؛ کتابخوانی و کتابدار ۲۴ آبان در تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم سیدعباس صالحی با اشاره به آنکه جامعه ایران جامعه‌ای است که از سنت شفاهی، صوتی و مبتنی بر گفتار در تعالی جامعه‌سازی بهره می‌برد گفت: اگر بناست تا این نگاه سنتی را به دنیای مدرن و گام نهادن در مسیر تمدن‌سازی تغییر دهیم تنها عاملی که می‌تواند در این مسیر یاریگر ما باشد کتاب و کتابخوانی است.

برای خواندن سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تجلیل و تقدیر از برترین‌های حوزه کتاب

هم‌زمان با برگزاری آئین ملی بزرگداشت روز کتاب؛ کتابخوانی و کتابدار به مناسبت سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ضمن تقدیر از برترین‌های حوزه کتاب با حضور رئیس‌جمهور تجلیل شد و یک جلد کلام‌الله مجید نفیس و کارت عضویت افتخاری در کتابخانه‌های عمومی به مسعود پزشکیان اهدا شد.

در این مراسم بعد از سخنرانی رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ با حضور این افراد و دیگر مدیران فرهنگی از برترین‌های حوزه کتاب، کتابخوانی و کتابداری تقدیر شد.

در این مرسام برگزیدگان هفته کتاب از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی در سال جاری در حوزه‌های کتابخانه، کتابدار، اعضای کتابخوان، پیشکسوت و خدمتگزار، خیرین حقوقی، خیرین حقیقی، انجمن استان و شهرستان، خدمات به عشایر و تنوع ارائه خدمات کتابخانه‌ای معرفی شدند.

مشروح برگزیدگان در اینجا قابل رصد است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تجلیل تولیت آستان مقدس مسجد جمکران از بانوان نویسنده

همایش «فصل دانایی» به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین اجاق‌نژاد، تولیت آستان مقدس جمکران و جمعی از مسئولان، مولفان انتشارات «کتاب جمکران» و خادمان مبلغ کتاب؛ در سالن شهید سلیمانی این آستان مقدس برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اجاق‌نژاد در این همایش با اشاره به اینکه ما باید در راه دفاع از اعتقادات خود جهاد کنیم، دشمن با عقاید ما جنگ دارد و با تمام توان به مقابله با آن پرداخته است، گفت: در طول تاریخ همیشه مردان در صف مقدم جنگ بودند و زنان در پشت جبهه پشتیبانی می‌کردند، ولی در جنگ اعتقادی امروز در بخشی عمده‌ای از مبارزات، زنان در خط مقدم هستند و مردان باغیرت، پشت جبهه از آنها پشتیبانی می‌کنند.

در بخشی از این مراسم تولیت آستان مقدس مسجد جمکران از بانوان نویسنده انتشارات جمکران و برگزیده با اهدای هدایی تقدیر کرد.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تجدید بیعت کتابداران با آرمان‌های امام(ره)

آئین ادای احترام و تجدید میثاق با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در نخستین روز سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، ۲۳ آبان با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسن خمینی؛ عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ علی رمضانی، دبیر ستاد سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی جمعی از کتابداران برگزار شد.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

«کتاب‌سازی» مهم‌ترین آفت تولید کتاب است

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی در آئین ادای احترام و تجدید میثاق با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در نخستین روز سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، که ۲۳ آبان برگزار شد گفت: کتاب در لغت عرب به‌معنای تثبیت و تحکیم هرچیزی گرفته شده است؛ مانند آیه‌ای که می‌فرمایید: «ما جهاد را بر شما تحکیم کردیم». وقتی کتابت پدید می‌آید کتابخانه هم ایجاد می‌شود؛ کتاب و کتابخانه در قدیم مربوط به قشر خاصی بود و در دسترس همه نبود.

تولیت آستان مقدس امام خمینی(ره)، آفت کتاب را کتاب‌سازی دانست و گفت: برای غنای فرهنگی کشور، آمار فرهنگی مؤثر است اما بسیاری از کتاب‌ها، تولید فرهنگی محسوب نمی‌شود.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

مردم‌پایه بودن ۱۵درصد برنامه‌های ترویجی کتاب‌محور

نشست خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی، ۲۰ آبان با حضور علی رمضانی، دبیر «هفته کتاب» و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد.

رمضانی در تشریح برنامه‌های سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با بیان آنکه سیاست هفته کتاب برنامه‌های ترویجی است اما تنها ۱۵درصد برنامه‌های کتاب‌محور سازمان‌ها مردمی است از احیای برنامه «کتاب‌گردی» بعد از ۹ سال وقفه خبر داد.

برای مطالعه صحبت‌های دبیر سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به اینجا مراجعه کنید.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

ضرورت اهتمام مسئولان به گسترش فرهنگ کتابخوانی

پیام حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی به مناسبت گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، ۲۴ آبان در آیین گرامیداشت این روز به میزبانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور قرائت شد.

حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در این پیام بر ضرورت اهتمام مسئولان به گسترش فرهنگ کتابخوانی و تسهیل و تأمین لوازم آن تأکید داشتند.

متن کامل پیام حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در اینجا قابل دسترس است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

کتاب لازمه تکثیر فضاهای وحدت‌بخش

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان آنکه هفته کتاب برای اهالی فرهنگ و نشر و آنهایی که با کتاب سروکار دارند، فرصت برای پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی است گفت: بسیاری از اتفاقاتی که در حوزه کتاب و کتابخوانی در هفته کتاب می‌افتد، برنامه‌ریزی و هماهنگ شده با ستاد برگزاری هفته کتاب نیست و خودجوش اتفاق می‌افتد.

عضو شورای سیاستگذاری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با بیان آنکه کتاب می‌تواند نقطه قوتی برای مردم باشد تا حول آن کنارهم جمع شوند گفت: برای اینکه این فضای وحدت‌بخش تقویت و تکثیر شود و مورد توجه قرار بگیرد، نیاز به پردازش و تولید کتاب‌های مناسبتی را داریم.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

برگزاری بیش از ۱۷ هزار برنامه در هفته کتاب

نشست خبری محمدرضا هراتی، دبیر هفته کتاب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد به‌ منظور تشریح فعالیت‌ها این مرکز و رونمایی از پوستر هفته کتاب، ۲۱ آبان برگزار شد.

هراتی در این نشست با بیان اینکه اگر یاری رسانه‌ها نبود امروز نهاد کتابخانه‌ها جایگاه شایسته‌ای نداشت، گفت: ۲۴ آبان به نام کتاب نام‌گذاری شده است. این امر نیز به‌ واسطه سالروز تولد علامه طباطبایی مفسر بزرگ قرآن رقم خورده است. از هفته کتاب باید در کنار نمایشگاه کتاب به‌ عنوان مهم‌ترین رویداد ادبی در حوزه کتاب نام برد. شعار هفته کتاب امسال «خواندن برای همدلی» است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

«کتاب»؛ بهترین ابزار ثبت حماسه

سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، در مراسم «طنین ایثار» که ۲۱ آبان‌ برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطر شهدا به ویژه شهدای عرصه رسانه، نشر و تولید فرهنگ کتاب و کتابخوانی، گفت: امروز نگاه عمیق و مانایی به عرصه ادبیات مقاومت و ایثار با تاکیدات مقام معظم رهبری وجود دارد. برای ثبت و ضبط حماسه و ایثار یک ملت کتاب بهترین ابزار است. ملتی که به  فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی اهمیت بدهد، این فرهنگ موجب تقویت مهارت‌افزایی خواهد شد.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

«نماز جعفر طَیار» یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر است

یادواره ادبی «پرچمدار تسبیح»، ۱۸ آبان؛ مقارن با شام شهادت حضرت «جعفر بن ابی‌طالب(ع)» (جعفر طیار) با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب کشورهای ایران، هند، پاکستان و افغانستان با اجرای سیدمسعود علوی‌تبار به میزبانی گروه بین‌المللی هندیران برگزار شد.

سیدسلمان صفوی، رئیس آکادمی مطالعات ایرانی لندن در ابتدای این نشست با اشاره به «نماز تسبیح» یا همان «نماز جعفر طیار» گفت: حضرت محمد مصطفی(ص) این نماز را پس از بازگشت «جعفر بن ابی‌طالب» از ماموریت «حبشه» به ‌جهت قدردانی از زحمات «جعفر طیار» به ‌عنوان هدیه به او القاء فرمودند.

صفوی با تاکید بر آنکه مبارزه با دشمن غدار بیرونی بدون مبارزه با دشمن درونی مخلصانه نمی‌شود تصریح کرد: جهاد اکبر زیر بنای جهاد اصغر است و «نماز جعفر طَیار» یکی از اعمال عرفانی جهاد اکبر است.

متن کامل سخنرانانی مهمانان حاضر در این محفل ادبی و قرائت نوسروده‌های حاضر در مراسم در اینجا قابل دریافت و مطالعه است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

آغاز پویش کتاب تقریظی مقام معظم رهبری

پویش مطالعاتی کتاب «هواتو دارم» از آثار انتشارات شهید کاظمی؛ جدید‌ترین کتاب تقریظ شده توسط مقام معظم رهبری هم‌زمان با سالروز شهادت شهید مدافع حرم مرتضی عبدالهی آغاز شد.

«هواتو دارم» روایت‌هایی از زندگی روزمره، لحظات جدایی و عشق به خانواده، همراه با‌ایمان عمیق به آرمان‌های دینی و ملی مرتضی عبدالهی است که همسرش روایت آن را برعهده گرفته است.

روز ۳۰ آبان از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «هواتو دارم» رونمایی می‌شود.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

انتشار فراخوان جشنواره «کتاب و رسانه»

فراخوان بیست‌ودومین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» منتشر شد و مطابق آن در این دوره از جشنواره، آثاری قابل‌ پذیرش خواهند بود که از اول مهر ۱۴۰۲ تا سی‌ویکم شهریور ۱۴۰۳ منتشر شده باشند.

علاقه‌مندان به شرکت در بیست‌ودومین دوره جشنواره «کتاب و رسانه» می‌توانند آثار رسانه‌ای خود با موضوع کتاب و کتابخوانی را برای رقابت در سه حوزه اصلی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. آثار قابل‌ پذیرش تمامی قالب‌های تولید محتوا را در سه حوزه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها»، «رسانه‌های دیداری و شنیداری» و «رسانه‌های اجتماعی» شامل می‌شود.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تخفیف کتابی «امیرکبیر» در هفته کتاب

انتشارات امیرکبیر به‌ مناسبت سی‌ودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، تخفیف ۲۰ درصدی را برای علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی ارائه می‌دهد. این تخفیف که از روز شنبه ۲۶ آبان آغاز و تا دوشنبه ۲۸ آبان ادامه دارد، فرصتی برای خرید کتاب‌های دلخواهتان با قیمت‌های بسیار مناسب فراهم می‌کند.

علاقمندان می‌توانند جهت خرید کتاب‌های انتشارات امیرکبیر به آدرس فروشگاه‌های این انتشارات مراجعه کرده و از تخفیف‌های ویژه کتاب‌های انتشارات امیرکبیر بهره‌مند شوند.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

«بیا بریم کتابخونه» موزه انقلاب اسلامی

موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، رویداد فرهنگی «بیا بریم کتابخونه» را به همت کتابخانه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در محل پل آزادی موزه برگزار می‌کند.

در این رویداد فرهنگی-هنری که از 26 تا 30 آبان برگزار می‌شود؛ علاوه بر مراسم قصه‌گویی دفاع مقدس، کتابخانه موزه در غرفه‌ای به معرفی و پذیرش عضویت رایگان می‌پردازد.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

انتصاب امیرخانی به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی

مسعود پزشکیان با صدور حکمی غلامرضا امیرخانی را با توجه به مراتب تعهد، سوابق و تجارب وی به عنوان «رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» منصوب کرد.

رئیس دولت چهاردهم در بخشی از حکم انتصاب غلامرضا امیرخانی به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران آورده است: امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز، سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)، برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم؛ با اتخاذ تدابیر متناسب و نظارت متقن بر حسن اجرای امور مبتنی بر قوانین مصوب در جهت پیشبرد اهداف و مأموریت‌های سازمان اقدام کنید.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

رونمایی از دست‌نوشته کوفی قرآن کریم در کاخ گلستان

کتاب، دست‌نوشته کوفی از بیست سوره قرآن کریم است که شهاب‌الدین ارفعی به مدت پنج سال خوشنویسی آن را انجام داده است.

این قرآن دست‌نوشته کوفی، ۲۳ آبان در موزه عکسخانه کاخ گلستان رونمایی شد. رونمایی از این اثر فاخر در عکسخانه کاخ گلستان به مدت یک هفته تا ۲۹ آبان‌ ادامه دارد.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

کمرنگی آثار خلاق در شعر مقاومت بانوان

فریبا یوسفی، شاعر و پژوهشگر ادبی با مناسبت برگزاری نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار با اشاره به اینکه به شکل معمول هنگام برگزاری کنگره‌های ادبی، تنها هنرمندانی که اثر تولیدی در آن موضوع دارند با کنگره در ارتباط هستند، گفت: این اتفاق باعث شده است که محصول نهایی کنگره‌ها به دست عموم مردم نرسد و صرفاً برگزیدگان کنگره اعتباری کسب کنند و کارگزاران و عوامل اجرایی یا خانواده‌های ایثارگران در جریان قرار بگیرند اما عموم جامعه از برگزاری این کنگره‌ها حتی بی‌خبر باشند.

یوسفی گفت: شعر مقاومت اغلب بانوان شاعر یکدست و یکنواخت است و حرف‌ها و زاویه‌های دید محدودی دارند و معمولاً آثار خلاق کمتر دیده می‌شود.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

انتشار فراخوان «سوختگان وصل؛ مکتب نصرالله»

فراخوان بیست‌ویکمین همایش ادبی «سوختگان وصل؛ مکتب نصرالله» با نام و گرامیداشت سید شهدای مقاومت و شهدای هم‌مکتب این شهید به همت دفتر ادبیات و هنر نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه‌ تهران در دو بخش شعر و داستان کوتاه منتشر شد.

علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را در دو بخش شعر و داستان کوتاه برای دبیرخانه این رویداد به نشانی tehran.nahad.ir/svasl ارسال کنند.

رویداد همایش ادبی مکتب نصرالله ۳۰ بهمن ساعت ۱۴ تا ۱۷ در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

برگزاری دومین دوره مدرسه داستان صاد

دومین دوره مدرسه داستانی صاد با نگارش آثار خلاقه در مواردی چون «مقاومت» و «اقوام غیور ایران» برگزار می‌شود.

نشر صاد؛ در دومین دوره از مدرسه داستان صاد، نویسندگانِ طرح‌ها که اکنون راه و رسم نوشتن را در نشرسرای خودنویس یاد گرفته‌اند، زیر نظر مجرب‌ترین استادان ادبیات داستانی، طرح‌های خود را به داستان تبدیل می‌کنند.

مهلت ارسال آثار تا ۱۵ آذر و شروع کلاس‌ها از اول بهمن است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

برگزاری پویشِ «یک دقیقه بیش‌تر با کتاب»

پویشِ «یک دقیقه بیش‌تر با کتاب» با شعارِ «یک صدا، یک دقیقه، یک کتاب» هم‌زمان با هفته کتاب و کتابخوانی در رادیو ایران برگزار می‌شود.

یدالله گودرزی مدیر گروه فرهنگ و تمدن رادیو ایران، با اعلام خبر پویش «یک دقیقه بیش‌تر با کتاب» گفت: در این پویش برای معرفی و شناخت برق‌آسای کتاب هر شرکت‌کننده از سراسر ایران، با ضبط صدای خود به شیوه‌ دلخواه، یک کتاب سودمند را به مخاطبان معرفی کند. در این پویش، هر یک دقیقه، به شیوه‌ای منحصربه‌فرد، با کتابی تازه آشنا می‌شویم.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

ورود مرحوم صفارزاده به «خیمه» جدید

صدوهفتادودومین شماره مجله «خیمه» هم‌زمان با ایام فاطمیه، ویژه یادبود مرحوم طاهره صفارزاده منتشر شد.

مفاهیم عاشورا، شهادت و مقاومت در شعرهای طاهره صفارزاده، بانویی که موسس کانون نهضت اسلامی شد، انتقاد صفارزاده به باوری غلط درباره عزای امام حسین، چرا آثار صفارزاده در جامعه گسترش نیافت؟، اهمیت ترجمه قرآن طاهره صفارزاده در زمانه ما، پایه‌گذار شعر نیمایی دینی، مادری پیشرو برای شاعران مذهبی، زمانی که کسی برای فلسطین شعر نمی‌سرود و کتابشناسی استاد طاهره صفارزاده مطالب این شماره را به خود اختصاص داده‌اند.

نگاه ویژه مجله نیز به بررسی ریشه‌های عاشورایی مقاومت لبنان و فلسطین پرداخته است و در بخش راویان، نویسندگان و تحلیلگران به روایت موضوعات مختلف پرداخته‌اند.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

رونمایی از دست‌نوشته‌ها و تصاویر خانوادگی نیما یوشیج

روز ۲۱ آبان‌ محفل شعری به مناسبت سالروز تولد نیما یوشیج به همراه رونمایی از تصاویر و دست‌نوشته‌های منتشر نشده از این شاعر، به همراه رونمایی از مجموعه اشعار طبری نیما یوشیج به مراقبت شراگیم یوشیج با حضور علاقه‌مندان و دوستداران نیما در خانه موزه نیما یوشیج برگزار شد.

در این مراسم کیک تولد به مناسبت ۲۱ آبان برابر با 127مین سالروز تولد شاعر با حضور شاعران و علاقمندان نیما یوشیج بریده شد و برای نخستین بار برخی از عکس‌های خانوادگی و دست‌نوشته‌های این شاعر به رونمایی رسید.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

انتشار فراخوان کنگره «شعر فاطمی؛ هجده سال نوری»

فراخوان دوازدهمین سال برگزاری کنگره ملی «شعر فاطمی؛ هجده سال نوری» به زبان‌های  فارسی، عربی و آذری در شرایطی منتشر شده که شاعران سراسر  کشور جهت شرکت در این کنگره تا پایان آبان می‌توانند با ارسال اثر در این رویداد شرکت کنند.

بخش اصلی جشنواره عبارت است از «شعر در مدح و مرثیه، فضائل و مناقب و ابعاد وجودی صدیقه کبری، فاطمه زهرا(س)» و بخش ویژه کنگره شامل «شعر در فضایل مناقب و مراثی صدیقه‌ی صغری، زینب کبری(س)» است.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تکمیل و توسعه آرامگاه شمس تبریزی

محمود شالویی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در تشریح وظایف این انجمن گفت: در سال اخیر ساخت و مرمت آرامگاه‌ها و بناهای مرتبط با مفاخر و مشاهیر ایران و جهان پارسی زبان، در میان رئوس برنامه‌های اصلی انجمن قرار دارد و در حد توان اهتمام ویژه‌ای در ساخت و مرمت بناهای فاخر فرهنگی صورت خواهد گرفت.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از احداث مجموعه و یادمان فرهنگی، تاریخی و گردشگری شمس تبریزی در آینده نزدیک در شهر خوی خبر داد.

انتشار روز جمعه//// از تب داغ هفته کتاب تا بلندای پذیرایی ادبیات از ایام فاطمیه

تازه‌های کتاب

یکی دیگر از اتفاقات ثابت و همیشگی رویدادهای خبری حوزه فرهنگ و ادب طی هر هفته، تازه‌های نشر و کتاب‌هایی است که توسط ناشران مختلف بعد از پشت سر گذاشتن مسیر پُر پیچ و خم نشر راه خود را به پیشخوان کتابفروشی‌های باز کردند.

در ادامه به معرفی اسامی برخی از این آثار تازه منتشر شده با محوریت دین، دفاع مقدس و مقاومت می‌پردازیم.

کتاب «آموزش مصور احکام» مجموعه مسائل و استفتائات از مرجع عالی‌قدر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای پیرامون احکام عبادات توسط انتشارات انقلاب اسلامی به چاپ بیست‌و‌دوم رسید.

انتشارات مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به تازگی کتاب «تاریخ جامع مشایخ دهلی» که حاصل تلاش پروفسور شریف حسین قاسمی، استاد ممتاز زبان فارسی در هند است با نظارت مهدی خواجه‌پیری رئیس این مرکز در دهلی منتشر شد.

چاپ سی‌ام کتاب «کارنامه اسلام» به قلم عبدالحسین زرین‌کوب نیمه پائیز توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و روانه بازار نشر شده است.

«محله چائوسن‌ها» به قلم سیدسعید هاشمی و با موضوع داستان زندگی شیخ احمد قمی، مؤسس اولین حسینیۀ تایلند توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شد.

کتاب «بخش خاکستری» به قلم ساجده تقی‌زاده روایت‌هایی از شهید مدافع سلامت مریم رحیمی، در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید.

گزارش از امین خرمی

انتهای پیام