شناسهٔ خبر: 69735374 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

یادداشت؛

کردستانی ها چشم انتظار توزیع عادلانه ثروت

سنندج- محمد دره وزمی در یادداشتی عنوان کرد: توزیع عادلانه ثروت یکی از انتظارات جدی کردستانی هاست با روی کار آمدن دولت جدید، این انتظار صدچندان شده است.

صاحب‌خبر -

بازار؛ گروه استان ها: یکی از اصلی ترین شعار های دولت دکتر پزشکیان عدالت و رفع تبعیض در جامعه است. در طول دهه های قبل به دلایل مختلف استان های مرزی همچون سیستان و بلوچستان و کردستان دچار توسعه نیافتگی شده و از درآمد سرانه پایین، بیکاری بالا و فقر مزمن رنج می ‌برند.

فرایند توسعه در مناطق مختلف کشور متناسب با پتانسیل ها و ظرفیت های خدادادی در آن مناطق پیش نرفته و همواره صاحبان قدرت های سیاسی و ذی‌نفوذان، متناسب با قدرت و نفوذشان بر مراجع تصمیم سازی و سیاست گذاری در دولت های مختلف در تعریف و اجرای طرح های بزرگ صنعتی در موطن و زادگاهشان تاثیر گذاشته و استان هایی که کمترین نفوذ را در قدرت سیاسی دولت ها داشته اند کمتر توسعه یافته و محروم مانده اند.

عدم وجود عدالت در توزیع قدرت، توزیع ناعادلانه ثروت را به ارمغان آورده و باعث توسعه نامتوازن کشور شده است. آقای دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست‌ جمهوری چهاردهم توانست با شعار عدالت و انصاف و رفع تبعیض در جامعه، اکثریت آرا را کسب نموده و به عنوان رئیس‌ جمهور ایران اسلامی انتخاب شود. مردم استان های توسعه نیافته سیستان‌ و بلوچستان و کردستان در بین کاندیدا های ریاست جمهوری بیشترین اقبال را به شعار عدالت و انصاف و رفع تبعیض نشان دادند .

اقدام دولت پزشکیان در انتخاب استانداران کرد و بلوچ اهل سنت در استان های کردستان و سیستان و بلوچستان، انتخاب چند معاون وزیر و یک نفر از شهروندان کرد اهل سنت به عنوان معاون رئیس‌جمهور در راستای رفع تبعیض سیاسی و مشارکت دادن شهروندان اهل سنت در اداره امور کشور وفای به عهد ایشان بوده، تحسین برانگیز و قابل تقدیر است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان سیاستگذار و متولی توسعه صنعت، معدن و تجارت کشور و پیشانی دولت برای توسعه صنعتی مناطق محروم می تواند با سیاستگذاری های عدالت‌محور خود مجری پروژه رفع تبعیض در برخورداری استان‌های مرزی از ثروت، درآمد و اشتغال پایدار در سه حوزه مهم صنعت،معدن و تجارت باشد.

اقدام مثبت جناب آقای دکتر اتابک، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت دولت دکتر پزشکیان، در اولین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان و دومین سفر استانی به کردستان برای بازدید از طرح های صنایع معدنی این دو استان مرزی در راستای فعال نمودن پروژه های پیشران مس جانجا در سیستان و بلوچستان و پروژه بزرگ زنجیره فولاد (کنسانتره، گندله، آهن‌اسفنجی و تولید اسلب و ورق گرم فولادی) در استان کردستان نشان از عزم وزیر صنعت، معدن و تجارت و دولت عدالت و انصاف برای توسعه استان های مرزی و ایجاد ارزش افزوده ، تولید ثروت و بالا بردن درآمد سرانه و اشتغال پایدار و ارتقای شاخص های توسعه دراین استان ها و کم کردن فاصله این شاخص ها از میانگین کشوری بوده ، این اقدام ارزنده را به فال نیک می‌گیریم .

یکی دیگر از اهداف سفر های وزیر صمت می‌ تواند توجه به اقتصاد مرز و استفاده از پتانسیل های مرزی این استان ها برای توسعه تجارت با همسایگان، ارتقای معیشت مرزنشینان، حل معضل پدیده کولبری و سوخت‌بری و جایگزینی اشتغال پایدار صنعتی و بازرگانی باشد که متاسفانه آن‌ چنان که باید در سال های اخیر جدی گرفته نشده و مرز نشینان بهره کافی از مزیت مرز نبرده اند .

امیدوار بودم سفر وزیر محترم صمت به کردستان، گره‌گشای مشکلات طرح های پیشران توسعه کردستان بوده و با حل مشکل تامین مالی طرح های بزرگ و کوچک صنعتی و معدنی و واحد های تولیدی موجبات توسعه تولید و تجارت و رضایتمندی سرمایه‌ گذاران و فعالان اقتصادی را فراهم آورده و گامی موثر در راستای اجرای عدالت اقتصادی و ایجاد امید و اعتماد و نشاط در مردم فهیم کردستان سرافراز و ایران عزیزمان باشد که متاسفانه به علت بروز سانحه تصادف برای خودروی وزیر در مسیر کرج - قزوین که الحمدلله به خیر گذشت، کردستان از حضور مقام وزیر صمت محروم گشت و برنامه های سفر با حضور معاونین محترم وزیر به انجام رسید انشاءلله در آینده ای نزدیک شاهد حضور وزیر محترم صمت در جمع تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کردستان باشیم .