شناسهٔ خبر: 69734861 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

خاطرات فوتبالی با جورجیوس کاراگونیس؛ هافبک کاشته‌زن یونانی سابق اینتر و بنفیکا با سابقه قهرمانی در یورو و تورنمنتی در ایران

جورجیوس کاراگونیس، هافبک شوت‌زن و کاشته‌زن سابق اینتر، بنفیکا، پاناتینایکوس و فولام است که به همراه یونان، در یورو 2004 تاریخ‌ساز شد و یکی از بازیکنان مهم تاریخ فوتبال کشورش است.

صاحب‌خبر -

طرفداری | جورجیوس کاراگونیس (Giorgos Karagounis)، زاده ششم مارچ 1977 در روستای تاکستان ایلیا، واقع در شهر پیرگوس یونان است. او در پست‌های هافبک مرکزی و هافبک نفوذی بازی می‌کرد. کاراگونیس فوتبالش را از باشگاه آمپلوناس ایلیاس در شهر زادگاهش شروع کرد و سپس با تشویق خانواده‌اش راهی آکادمی باشگاه پاناتینایکوس شد و در این تیم به رشد فوتبالی خود ادامه داد. کاراگونیس در 18 سالگی و سال 1995، با بزرگسالان پاناتینایکوس قرارداد امضا کرد و رسما عضوی از این باشگاه شد. او در فصل اول حضورش در پاناتینایکوس، در هیچ‌کدام از مسابقات این باشگاه به میدان نرفت و همین باعث شد در سال 1996 با قراردادی قرضی به آپولون آتن ملحق شود.

جورجیوس کاراگونیس در پاناتینایکوس

کاراگونیس در فصل 97-1996، نخستین حضورش در سطح بالای فوتبال کشورش را تجربه کرد و آرام آرام به ترکیب ثابت آپولون رسید و اولین گلش با پیراهن این باشگاه را در هفته بیست و هشتم برابر ایراکلیس به ثبت رساند. آمار کاراگونیس در فصل اول حضورش در آپولون، 35 بازی، دو گل بود. حضور قرضی او در آپولون، یک فصل دیگر ادامه پیدا کرد و آمار 24 بازی، هفت گل در فصل 98-1997 برای او به ثبت رسید. کاراگونیس پس از دو فصل کسب تجربه در آپولون، در فصل 99-1998 به پاناتینایکوس بازگشت. در ابتدای فصل و حضور واسیلیوس دنیل، کاراگونیس یک نیمکت‌نشین بود اما پس از جدایی این مربی و حضور خوان رامون روچا در سبز و سفیدهای یونانی، او به ترکیب ثابت تیمش رسید و در این فصل، 29 بازی، هفت گل و یک پاس گل را به ثبت رسانید. او در فصل بعدی، در 34 مسابقه در تمامی رقابت‌ها برای تیمش به میدان رفت و 10 گل و یک پاس گل را ثبت کرد. این بازیکن در فصل 01-2000، اولین حضورش در لیگ قهرمانان اروپا را تجربه کرد و یک گل زیبا از روی ضربه کاشته برابر منچستر یونایتد به ثمر رساند که به تیزر بسیاری از برنامه‌های فوتبالی تبدیل شد. آمار کاراگونیس در اولین فصلش در لیگ قهرمانان، 12 بازی و یک گل بود. او در سایر رقابت‌های این فصل، 30 بازی و شش گل را به ثبت رساند. کاراگونیس دو فصل دیگر در پاناتینایکوس بازی کرد و آمارهای 41 بازی، شش گل و یک پاس گل در فصل 02-2001 و 36 بازی، سه گل و 10 پاس گل در فصل 03-2002 را ثبت کرد.

کاراگونیس در نقل و انتقالات تابستانی 2003، با پایان قراردادش با پاناتینایکوس، بازیکن آزاد شد و در میان پیشنهاداتش، اینتر میلان را برگزید. هکتور کوپر، سرمربی وقت اینتر، تاکید زیادی به جذب این هافبک یونانی داشت. کاراگونیس در فصل اول و رقابت با ستاره‌های اینتر، در 16 بازی به میدان رفت و دو پاس گل داد. پس از قهرمانی کاراگونیس با یونان در یورو 2004، کاراگونیس به اینتر بازگشت اما مطابق فصل قبل، حضور ثابتی در ترکیب تیمش نداشت و در 20 بازی، دو پاس گل داد و به همراه اینتر موفق به قهرمانی در جام حذفی ایتالیا شد. پس از دو فصل کم فروغ در اینتر، کاراگونیس با قراردادی دو ساله به بنفیکا پیوست. کاراگونیس در فصل اول حضورش در پرتغال، کشوری که موفق به فتح یک تورنمنت مهم در آن شد، در ترکیب اصلی تیمش حضور نداشت و زیرنظر رونالد کومان هلندی، 26 بازی و یک گل را به ثبت رساند. با حضور فرناندو سانتوس در فصل 07-2006، کاراگونیس در بنفیکا احیا شد و 36 بازی، دو گل و دو پاس گل را به ثبت رساند.

جورجیوس کاراگونیس در اینتر میلان

او پس از چهار فصل بازی در تیم‌های خارجی، در سال 2007 به پاناتینایکوس بازگشت و پنج فصل در این باشگاه حضور داشت و موفق به قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی یونان در سال 2010 شد. آمار کاراگونیس در این فصول، 40 بازی، شش گل و 11 پاس گل در فصل 08-2007، 35 بازی، 10 گل و 9 پاس گل در فصل 09-2008، 41 بازی، سه گل و 12 پاس گل در فصل 10-2009، 34 بازی، یک پاس گل در فصل 11-2010 و 30 بازی، یک گل و سه پاس گل در فصل 12-2011 بود. او در فصل 09-2008 لیگ قهرمانان اروپا به همراه پانایتایکوس به مرحله یک‌هشتم نهایی این تورنمنت رسید و در مرحله گروهی در برابر تیم سابقش، اینتر میلان قرار گرفت و به شدت از سوی تماشاچیان این باشگاه تشویق شد. کاراگونیس در سال 2012 اختلافاتی مالی با باشگاه پاناتینایکوس پیدا کرد و سپس تصمیم گرفت از این باشگاه جدا شود و به فولام بپیوندد تا بازی در لیگ جزیره را نیز به ماجراجویی‌های خود بیفزاید. او دو فصل در فولام حضور داشت و آمارهای 28 بازی، دو گل و یک پاس گل در فصل 13-2012 و 17 بازی، یک گل و دو پاس گل در فصل 14-2013 را به ثبت رساند. کاراگونیس پس از پایان حضورش در فولام، در سال 2014 کفش‌هایش را آویخت و بازنشسته شد.

کاراگونیس با پیراهن بنفیکا در برابر کریس رونالدو

در رده ملی، کاراگونیس ابتدا با تیم ملی نیروهای مسلح یونان در تورنمنت قهرمانی نیروهای مسلح جهان در تهران به قهرمانی رسید. کاراگونیس در تهران، دچار یک آسیب‌دیدگی شد اما به همراه کشورش در دیدار با ایران حضور داشت. یونان در مرحله یک‌چهارم نهایی این تورنمنت، ایران را با نتیجه 3-2 شکست داد و در نهایت با پیروزی برابر بورکینافاسو و فرانسه، به عنوان قهرمانی این تورنمنت رسید. کاراگونیس در رده‌های پایه ملی یونان نیز حضور فعالی داشت و کاپیتان تیم ملی جوانان یونان بود. اولین بازی ملی او در سال 1999 و دیدار برابر السالوادور به ثبت رسید که این دیدار با پیروزی 3-0 یونان به پایان رسید. اولین تورنمنت ملی مهم کاراگونیس، یورو 2004 بود که او اولین گل این تورنمنت را در دیدار افتتاحیه برابر پرتغال به ثمر رساند. یونان در این دوره از یورو، پس از صعود از مرحله گروهی، فرانسه و جمهوری چک را شکست داد و در فینال با یک گل، بر پرتغال میزبان غلبه کرد و ناباورانه قهرمان یورو شد. کاراگونیس در چهار مسابقه به میدان رفت و یک گل را ثبت کرد؛ او در دیدار سوم مرحله گروهی و فینال مسابقات به علت دو کارته شدن، محروم بود. یورو 2008 و حذف از مرحله گروهی، تجربه بعدی این بازیکن در یک تورنمنت ملی بود و او سه بازی و یک پاس گل را ثبت کرد. کاراگونیس در جام جهانی 2010، نخستین حضورش در این آوردگاه را به ثبت رساند و کاپیتان کشورش بود. او در هر سه بازی مرحله گروهی بازی کرد اما هیچ گل و پاس گلی از خود بر جای نگذاشت. یورو 2012، تجربه بعدی کاراگونیس در یورو بود و او در سه بازی به میدان رفت و تک گل حیاتی یونان برابر روسیه را به ثمر رساند و کشورش را به دور بعدی این رقابت‌ها رساند اما مطابق یورو 2004، دو اخطاره شد و بازی مرحله بعدی تیمش را از دست داد که منجر به شکست یونان شد. جام جهانی 2014، آخرین تورنمنت ملی کاراگونیس بود و او پس از صعود از مرحله گروهی و چهار بازی در این تورنمنت، از بازی‌های ملی خداحافظی کرد. آخرین بازی ملی کاراگونیس، شکست یونان برابر کاستاریکا در ضربات پنالتی مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی بود. کاراگونیس یک هافبک سخت‌کوش در زمین فوتبال بود و ضربات ایستگاهی بسیار خطرناکی را می‌زد و گل‌های فراوانی را از این طریق به ثمر رساند. او پاس‌های قطری و خط‌شکن معروفی داشت و از تکنیک بالایی برخورددار بود. کاراگونیس به علت قدرت رهبری خوب خود، از تیم ملی جوانان تا تیم ملی بزرگسالان و پاناتینایکوس، به عنوان کاپیتان تیمش وارد زمین می‌شد. لقب کاراگونیس «تایپاراس» بود که در زبان یونانی معنی رفیق و رهبر می‌دهد.

جورجیوس کاراگونیس در یونان