به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی امروز در نخستین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی با ابراز نگرانی از آتش زدن بقایای گیاهی در اراضی کشاورزی اظهار کرد: با وجود اینکه از چندین سال قبل تا کنون نسبت به عواقب خطرناک آتش زدن کاه و کلش در مزارع هشدار میدهیم اما هنوز هم برخی کشاورزان این کار را انجام میدهند.
نماینده ولی فقیه در گلستان گفت: آتش زدن بقایای گیاهی در اراضی کشاورزی سبب از بین رفتن مواد موجود در خاک شده و آن را فقیر میکند و در نهایت کشاورزی منطقه را نابود میکند.
وی با تأکید بر اینکه باید استفاده درست از منابع آب و خاک مورد توجه قرار بگیرد، گفت: ما باید نگاه خود را به بخش کشاورزی تغییر دهیم و نگاه توسعهای داشته باشیم البته که توسعه در بخش کشاورزی به معنای حل مشکلات و معضلات این بخش است. ضمن اینکه باید به گونه ای اقدام کرد که این منابع که بستر تولید پایدار هستند آسیب نبیند.
نورمفیدی با تأکید بر توجه و تقویت معیشت و اقتصاد کشاورزان خاطرنشان کرد: باید برخی اقدامات در حوزه کشاورزی انجام شود که بتواند تولید را افزایش دهد. از جمله این اقدامات انجام زهکشی اراضی کشاورزی است که در استان 280 هزار هکتار باید زهکشی شود.
وی به مشکل کمبود آب به ویژه در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: کشت برخی از محصولات با نیاز آبی بالا به مصلحت نیست. در استانی که با مشکل کم آبی مواجه است نباید شالی کاشته شود. برای هر یک هکتاری شالی باید 10 هزار مترمکعب آب مصرف کنیم و با توجه به خشکسالیها و کمبود منابع آب زیرزمینی این کار به هیچ وجه عقلانی نیست.
نماینده ولی فقیه در گلستان افزود: در استان براساس گزارشی که مسئولان میدهند 16 هزار حلقه چاه آب غیرمجاز وجود دارد اما کسی پاسخگو نیست در حالی که ما در استان با مشکل کمبود شدید آب مواجه هستیم.
انتهای پیام/
∎