شناسهٔ خبر: 69733080 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

با معرفی دو اثر برگزیده و ۵ اثر شایسته تقدیر؛

جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز برگزیدگانش را شناخت

با معرفی دو اثر برگزیده و ۵ اثر شایسته تقدیر؛ جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز با معرفی برگزیدگان پایان یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، در این آیین که در تالار حافظ همزمان با سی و دومین هفته کتاب برگزار شد، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز، گفت: جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز در زمره فعالیت های است که شهرداری در امتداد برنامه های فرهنگی و عمرانی تدارک دیده است.

رامین طالبی با بیان اینکه رویداد یادشده همه ساله در شیراز تکرار خواهد شد تا جایگاه ارزشمند شیراز بعنوان پایتخت فرهنگی ایران را یادآوری کند، افزود: شیراز با نام آورانی که در حوزه فرهنگ و ادب دارد همچون نگینی بر انگشتری کشور می درخشد.

طالبی ادامه داد: اخیراً که شیراز میزبان یادواره ۱۵ هزار شهید بود، مقام معظم رهبری سه عنصر مهم دینداری و هنر و حماسه را یادآوری کردند.

مصطفی رحمان دوست، شاعر و پژوهشگر کتاب کودک و نوجوان هم در این آیین، گفت: برای کودکان نوشتن خیلی جرأت و تجربه نیاز است.

وی با اشاره به برگزاری رویداد فوق توسط دو نهاد در شیراز، افزود: هماهنگی شهرداری و دانشگاه شیراز را به همه تبریک می گویم که اتفاق خوبی است که در دنیا مرسوم است تا نهضتی به وجود بیاورند.

رحمان دوست با نام بردن برخی شهرهایی که اینگونه کار کردند، افزود: شیراز نخستین شهری است که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به شکل آکادمیک پرداخته است.

محمدعلی چوبینی رییس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و دبیر جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز نیز در این مراسم گفت: اگر چیزی داریم صدقه سر زحمات و آثار گرانسنگ اساتید حاضر در این جلسه است.

مردم شیراز شعر را بیت بیت می خرند

به گفته او، در شیراز برخلاف خیلی جاها کتاب را کیلویی نمی فروشند بلکه مردم شیراز شعر را بیت بیت می خرند.

چوبینی با بیان اینکه هنوز مردم شیراز اهل فال هستند، ادامه داد: می شود دنیا را با مردم شعردوست شیراز اداره کرد.

وی با این حال عنوان کرد: اولین دوره جشنواره ادبیات کودک و نوجوان شیراز را آغازی بر این اقدام می دانیم با اینکه دیر شروع کردیم اما معتقدم خوب شروع کردیم.

معاون فرهنگی شهردار شیراز خاطرنشان کرد: ما همه برای اینکه این شهر بالنده شود همکاریم و کما اینکه برزگانی چون مصطفی رحمان دوست نقشه راه را ترسیم کردند.

چوبینی در پایان تصریح کرد: امیدوارم این همکاری که شکل گرفته است روز به روز پردوام باشد و دبیرخانه دایمی این جشنواره را برقرار کنیم.

پرفرومنس ادبی توسط گروه هنری مهرصبا درز ادامه این آیین به روی صحنه رفت، سپس ابراهیم حسینی رییس شورای اسلامی شهر شیراز، گفت: شیراز یک گذشته ارزشمندی دارد که باید آنرا معرفی کنیم.

وی خطاب به برگزارکنندگان جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز، افزود: اولین قدم همین حرکتی است که برداشتید که گام بلندی است.

حسینی، ادامه داد: شیراز این جایگاه را دارد که همه کمک کنیم به آنچه حقش است برسد.

ادبیات کودک و نوجوان برند شیراز است

سعید حسام پور مسئول کمیته علمی و مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز ضمن قرائت بیانیه هیئت داوران نخستین جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز، از مرتضی خسرونژاد بنیانگذار مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز نام برد و نقش بسیار بزرگی در پیشبرد نقش دانشگاه شیراز دارد، یاد کرد و گفت: نخستین گام های این رویداد هنگامی برداشته شد که نخستین بار جشنواره کتاب های داستانی تصویری در دانشکاه شیراز برگزار شد.

وی از شهرداری شیراز تمجید کرد و گفت: این جشنواره به عنوان یک برند برای شهر شیراز باشد و سال آینده تلاش کنیم جشنواره شعر کودک و نوجوان را برگزار کنیم.

حسام پور همچنین از مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز تقدیر کرد و متن بیانیه را خواند و فهرستی از کتاب های خواندنی که حاصل دوره ای ۱۰ ساله است را نام برد که ۳۰ اثر در زمره این کتابها قرار دارد.

هوشنگ مرادی کرمانی برگزیده ویژه جشنواره ادبیات کودک شیراز

در ادامه این آیین که با استقبال کودکان و نوجوان روبه رو شد، برگزیدگان معرفی شدند که جایزه ویژه جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان به هوشنگ مرادی کرمانی تعلق گرفت که فرزند او هومن مرادی کرمانی دریافت کرد.

همچین آثار زیر شایان تقدیر شدند:

تندیس جشنواره و لوح تقدیر برای احمد اکبرپور برای رمان امپراتور کلمات.

تندیس جشنواره و لوح تقدیر برای آرمان آرین برای رمان پارسیان و من.

تندیس جشنواره و لوح تقدیر عباس جهانگیریان برای رمان جنگ که تمام شد بیدارم کن.

تندیس جشنواره و لوح تقدیر به حمیدرضا شاه آبادی برای رمان لالایی برای دختر مرده.

تندیس جشنواره و لوح تقدیر به فریبا کلهر برای رمان هوشمندان سیاره اوراک.

عنوان برگزیده:

تندیس جشنواره و لوح تقدیر به فرهاد حسن زاده برای رمان هستی.

تندیس جشنواره و لوح تقدیر به جمشید خانیان.

انتهای پیام/