شناسهٔ خبر: 69731190 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

به مناسب شهادت حضرت زهرا(س)؛

برای بانویی که اگر مرد بود، پیغمبر میشد

آن روز که خمینی کبیر(ره) فرمودند:" که اگر فاطمه‌ی زهرا سلام الله علیها مرد بود، پیغمبر میشد. " شاید خیلیها تعجب کردند؛ این حرف، حرف بزرگی بود و جز از زبان کسی مثل امام بزرگوار که عالمی فقیه و عارف بود، نمیشد چنین سخنی را شنید. اما به معنای واقعی کلمه، فاطمه‌زهرا سلام الله علیها در حد رهبری جامعه، چه در زمان حیات پیغمبر و چه بعد از ایشان، مثل یک هدایتگر عموم بشر ظاهر شد و نقش آفرینی کرد.

صاحب‌خبر -

یک زن که به سرور زنان عالم ملقّب است، میشود الگو و اسوه حسنه، طوری که در هر بعدی از ابعاد زندگی به او نگاه میکنی، افتخار آمیز است.

- از بعد معرفتی و معنوی نگاه کنیم، می‌بینیم در سنین کم و در عمر کوتاهی که داشته است، به مقام و مرتبه‌ای رسیده که برابر مرتبه انبیا و اولیاست و از آغوش مبارکش ستاره های فروزان امامت و ولایت درخشیده اند؛ از عبّاد و زهّاد معروف دنیای اسلام است؛ وقتی در محراب عبادت می‌ایستد، هزاران فرشته‌ی مقرّب خدا، به او خطاب و سلام میکنند و تهنیت میگویند؛ اَلطُّهرَةِ الطّاهِرَةِ المُطَهَّرَةِ التَّقیَّةِ النَّقیَّةِ الرَّضیَّةِ الزَّکیَّة همه القابی است که درباره شخصیت این بزرگوار آمده است و نشان از طهارت روح و دل ایشان دارد؛ خطبه فدکیه ایشان در اوج معرفت باطن ایراد شده است که به گفته علاّمه مجلسی، بزرگان فصحا و بلغا و دانشمندان باید بنشینند کلمات و عبارات آن را معنا کنند!

- از بعد زندگی خانوادگی، مهریه ساده، جهیزیه ساده، خانه داری، شوهر داری، بچه داری او همه و همه سرشار از درس و نکته و سبک زندگی است.

- از بعد سیاسی و اجتماعی هم حتی به شخصیت وجودی این بانو بنگریم، می‌بینیم هر کجا که لازم بوده در صحنه جامعه، حضور فعال و پر رنگ داشته باشد، وارد عرصه شده و سخنرانی کرده و موضع گرفته است. چه زمانی که در خانه پدری بود و در نبود حضرت ابوطالب علیه السلام و حضرت خدیجه سلام الله علیها، غمگسار پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم بود؛ چه بعد از پیامبر در کنار حضرت علی علیه السلام هم به عنوان همسر و هم به عنوان مدافع ولایت و امامت، سینه سپر کرد و مجاهد فی سبیل اللهی بود که عوام و خواص را به سمت حق و حقیقت هدایت مینمود.۱

جمع یک چنین ویژگیهایی هم در بعد معنوی و اخلاقی، هم در بعد زندگی خانوادگی و هم در بعد سیاسی و اجتماعی در کمتر کسی دیده میشود ، آن هم یک زن!

آن وقت با وجود همه این تعابیر و تفاسیر، با وجود سفارشهای فراوان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نسبت به اهل بیت علیهم السلام، باز هم شاهد خط و نشان کشیدن مدعیان قدرت برای جانشینی پیامبر ( با وجود اسناد متقن مربوط به غدیر و اعلام امامت حضرت علی علیه السلام بعد از پیامبر) و به شهادت رساندن این بانو پشت دربهای سوخته به جرم دفاع از ولایت و امامت هستیم. کاش تاریخ و تاریخ خوانان بفهمند که فاطمیه سند مظلومیت بهترین خوبان عالم است به دست کورترین آدمها در دیدن حق و حقیقت !

صفورا ترقی

۱. خلاصه ای از کتابچه "یک رهبر به تمام معنا" گزیده بیانات مقام معظم رهبری درباره شخصیت، سبک زندگی و مجاهدتهای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها