محمد شعاعی درباره بند رودخانه شور به خبرنگار تسنیم در قم، گفت: مطالعات و بررسیهای اولیه در زمینه بند رودخانه شور از سال 97 آغاز و پایان رسمی این پروژه سال 1402 اعلام شد. به عبارتی اجرای پروژه 3 سال به طول انجامید و کمتر از یکسال است که به بهرهبرداری رسیده است؛ این بازه زمانی کوتاه پاسخگوی ارزیابیهای ما نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مباحث مربوط به منابع طبیعی در یک سال قابل ارزیابی نیست، افزود: چنانچه یک منطقهای در اکوسیستم دچار تخریب میشود، این تخریب به تدریج اتفاق میافتد. به طور مثال بررسی کنید که قمرود و قرهچای و سدهایی که روی آنها احداث شده، چه زمانی اتفاق افتاده است؟ طبیعتا مربوط به امروز نیست، میخواهم بگویم اثراتی که به جهت ریزگردها و گردوغبار روی قم میگذارد، به تدریج طی 20 الی 15 سال قابل مشاهده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم تصریح کرد: بند رودخانه شور با مطالعه انجام شده است، به این ترتیب که اگر در دوره بازگشت دو ساله مشاهده کنیم، میبینیم که از 33.3 مترمکعب آب پایهای که به سمت تالاب میرود، در صورت وقوع سیلاب فقط 3.2 مترمکعب به سمت تالاب میرود. اگر ما بخواهیم این رقم را در دوره بازگشت صد ساله محاسبه کنیم 192.2 مترمکعب از آب پایه به داخل تالاب میرود و فقط 13 مترمکعب آب وارد تالاب نمیشود، چراکه دو کانال ما در بهترین حالت ممکن درمجموع بیشتر از 10 مترمکعب نمیتوانند آب را منتقل کنند.
وی در پاسخ به این سوال که درنهایت باید با این بند چه کرد، گفت: مراحل مطالعه و تصمیمگیری در رابطه با این موضوع در زمان بنده اتفاق نیفتاده و پیش از مجموعه ما بوده، اما طبق سوابق و مدارکی که موجود است با اطلاع و تفاهم تمام دستگاههای اجرایی صورت و اجرا شده است.
وی افزود: ذکر این نکته هم ضروری است که ما شاهد دستکاری افراد بومی هستیم و اگر این دستکاری و دست درازی به آب رود و بند نباشد، طرح به صورت خودکار وظیفه خود را طبق مطالعات صورت گرفته، انجام میدهد.
انتهای پیام/
∎