سید فرید موسوی نماینده مراغه و عجب شیر در مجلس دوازدهم شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا به همکاری خوبی که بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت برای حمایت از صنایعدستی شکل گرفته است، اشاره کرد و افزود: صنایعدستی ریشه در فرهنگ و سنت کشور دارد و بخشی از تبلور تاریخ و تمدن چند هزارساله ایران نیز از طریق صنایعدستی محقق میشود.
او با تاکید بر اهمیت همافزایی بین دولت و مجلس برای اجرایی و عملیاتی کردن اسناد بالادستی صنایعدستی، ادامه داد: برای اولین بار در سند توسعه هفتم موضوع صنایعدستی بهعنوان یکی از محورهای اصلی مطرح شده و به تازگی نیز سند ملی صنایعدستی تصویب و ابلاغ شد که تمامی ظرفیتهای مجلس برای عملیاتی کردن این سند باید به کار گرفته شود.
نماینده مراغه و عجب شیر تصریح کرد: اسناد بسیاری در کشور تهیه میشود که به دلیل غفلتها و تغییرات مدیریتی مفاد آن مورد غفلت قرار میگیرد.
او صنایعدستی را یکی از راهکارهای کشور برای برونرفت از شرایط اقتصادی عنوان کرد و هنرمندان ایرانی را ارزشافزوده حوزه صنایعدستی دانست.
موسوی با اشاره به اینکه کمتر صنعتی ویژگیهای صنایعدستی را داراست، ادامه داد: صنایعدستی یکی از صنایع مهمی است که با استفاده از آن میتوان ظرفیت اقتصادی و اشتغالزایی مناطق شهری، روستایی و عشایری را توسعه داد و از طریق آن بستری برای توسعه گردشگری فراهم کرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی، افزود: مجلس در تلاش است در قانون بودجه و سایر قوانین محیط مناسب کسب و کار برای فعالان این حوزه ایجاد کند که در سالهای آتی شاهد تبلور این حوزه و دستیابی به جایگاه اصلیاش باشیم.
او به رفع موانع مربوط به صادرات و فروش داخلی اشاره کرد و ادامه داد: بازار ما محدود است و ما زمانی میتوانیم به هدفگذاریهایمان برسیم که بازارهای صادراتی را توسعه دهیم. ما بهطور حتم در کنار دولت هستیم که با احصا و مشخص کردن چالشها و اولویتها همچنین رفع موانع شاهد توسعه بازارهای صادراتی صنایعدستی باشیم.
نماینده مراغه و عجب شیر تاکید کرد: صادرات صنایعدستی صرفا ارسال یک محصول نیست و ما فرهنگ، سنت و تاریخ خود را با این محصولات میتوانیم در اقصی نقاط دنیا معرفی کنیم.
او به بازدید از غرفه آذربایجان شرقی و تشکر هنرمندان این استان از حمایت وزارتخانه و اداره کار میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان برای حضور در نمایشگاه اشاره کرد و افزود: پس از سالها نمایشگاه صنایعدستی بهطور مستقل برگزار شد که این مهم موجب هویتبخشیدن به فعالان این حوزه میشود. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با شناسایی هنرمندان استان و اعطای تسهیلات به آنها کار مبارکی را رقم زد.
موسوی در پایان ابراز امیدواری کرد که این امور توسعه پیدا کند و شاهد برگزاری چنین نمایشگاههایی در سطح بینالملل باشیم.
انتهای پیام/