به گزارش بورس نیوز، شرکت در عرصه ملی، براساس آخرین رتبه بندی IMI۱۰۰ شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در صدر قرار گرفته و به عنوان پیشرو در زمینههای مختلفی مانند بیشترین سودآوری، بالاترین میزان صادرات، خلق بالاترین ارزش افزوده و ارزش بازار به اوج قلههای موفقیت رسیده است.
عرضه بیش از ۵۲ میلیون تن محصول به بازارهای داخلی و خارجی
در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، به ترتیب ۱۵.۵، ۱۷.۷، ۱۹.۴ میلیون تن و در مجموع ۵۲.۶ میلیون تن محصول از تولیدات هلدینگ به بازارهای داخلی و صادراتی عرضه شده است.
این دستاورد بیانگر نقش کلیدی و تاثیرگذار گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه پتروشیمی و همچنین سهم بسزای این گروه در ایجاد و حفظ اشتغال و تولید در کشور است.
این موفقیتها نه تنها سوابق درخشانی را رقم میزند بلکه تاکید بر عزم راسخ این گروه در راستای توسعه پایدار و شکوفایی اقتصادی کشور دارد.
۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی در ۳ سال
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس که رتبه نخست صادرات در بین شرکتهای ایرانی را از آن خود کرده در سال ۱۳۹۹ به میزان ۶.۵ میلیون تن محصول درآمدی معادل ۲.۶ میلیارد دلار داشت. اما در سال ۱۴۰۰، این رقم به ۶.۸ میلیون تن با ارزشی نزدیک به ۵ میلیارد دلار ارتقا یافت و در سال ۱۴۰۱، به ۷.۴ میلیون تن و ۵.۵ میلیارد دلار رسید. با این حال در سال ۱۴۰۲، حجم صادرات به ۷.۶ میلیون تن و ارزش آن به ۴.۵ میلیارد دلار رسید و در مجموع در سال گذشته ۱۵ میلیارد دلار درآمد ارزی را نصیب کشور کرده است.
کمک به رفع ناترازی سوخت کشور
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس همواره با در نظر گرفتن اولویتهای داخلی اقدام به صادرات محصولات خود میکند.
در سال ۱۴۰۲، با توجه به برخی ناترازیها در کشور به ویژه سوخت این گروه ۲ میلیارد دلار از محصولات صادراتی خود را برای کاهش این مشکلات به داخل اختصاص داد.
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس که پتروشیمی نوری، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بندر امام و پتروشیمی پارس را به عنوان تولیدکنندگان اصلی محصولات آروماتیکی کشور در خانواده بزرگ خود دارد بخشی از محصولات آروماتیکی خود را به دنبال سیاستهای نهادهای بالادستی برای تنظیم بازار داخلی به این بازارها عرضه کرد و نیز بخشی از ریفرمیت و هویاند تولید خود را برای رفع ناترازی بنزین و تامین سوخت نیروگاه به شرکت ملی پالایش و پخش تحویل داد.
رتبه نخست ارزش بازار
ارزش بازار گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس که در سال ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ معادل ۶۲۳ هزار میلیارد تومان بوده تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۳۱ به حدود ۱۱۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده که این عدد برای نخستین بار در تاریخ بازار سرمایه ایران توسط یک شرکت کسب شده است.
از سوی دیگر علی رغم ریزش شاخص، هلدینگ خلیج فارس همچنان دارای رتبه اول از منظر ارزش بازار است. در همین راستا سهم فار و گروه از کل بازار از ۱۰.۷ درصد در ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ به ۱۳.۸ درصد در ۱۴۰۳/۰۵/۳۱ ارتقا یافته است.
۲۷ پروژه در دست اجرا
پروژههای گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با همت و ارادهای راسخ، در حال اجرای ۲۷ طرح توسعهای با برآوردی بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار است. این اقدام مهم با وجود محدودیتها وت حریمهای خارجی که تاثیرات قابل توجهی در تامین ملای و جذب سرمایه گذاری خارجی داشته، با تکیه بر همه ظرفیتهای موجود در بازار سرمایه و منابع مالی داخلی این شرکت به طور پیوسته در حال تحقق است.
افتتاح پروژههای ماندگار
در این سه سال یکی از اولویتهای اصلی هلدینگ خلیج فارس تکمیل طرحهای نیمه تمام بود. در همین راستا تکمیل و راه اندازی مجتمع شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با سرمایه گذاری ۳.۵ میلیارد دلار در اسفند ۱۴۰۰، راه اندازی فاز اول شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس با سرمایه گذاری ۱.۳ میلیارد دلار پس از ۱۱ سال در اردیبهشت ۱۴۰۲ و راه اندازی طرح الفین پتروشیمی گچساران با سرمایه گذاری ۰.۸۱ میلیارد یورو و ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن اتیلن و ۸۵ هزار تن C۳+ در این مدت انجام شد.
همچنین در سال جاری بازیابی واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا به ارزش ۳۰ میلیون یورو با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن محصول پارازایلین، ۱۷۹ هزار تن بنزن و ۳۰ هزار تن اورتوزایلین و راه اندازی واحد آمونیاک پتروشیمی هنگام با سرمایه گذاری ۲۳۶ میلیون یورو با ظرفیت تولید سالانه ۷۲۶ هزار تن و افتتاح تصفیه خانه بزرگ صنعتی پتروشیمی بندر امام (ره) صورت گرفت.
مطمئن برای سرمایه گذاری در بورس
با وجود ریزش شاخص و نزولی بودن بازدهی بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲، نماد "فارس" به عنوان بزرگترین شرکت بورسی از تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۱ تا ۱۴۰۳/۰۵/۳۱ معادل ۹۲ درصد بازدهی داشته که در مقایسه با متوسط افزایش شاخص کل بورس به میزان ۵۵ درصد، قریب به ۳۷ درصد از رشد بیشتری برخوردار بوده است.
ارزش خالص دارایی صندوق اختصاصی بازارگردانی خلیج فارس در پایان سال ۱۴۰۰، معادل ۸.۸۱۷ میلیارد تومان بوده که این ارزش در پایان سال ۱۴۰۲، به ۲۰ هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان رسیده و افزایش ارزشی بالغ بر ۲ هزار و ۹۲ میلیارد تومان خلق کرده است. این صندوق در ۵ ماهه سال ۱۴۰۳، ارزشی به مبلغ ۲۰ هزار و ۵۶ میلیارد تومان دارد.