به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، گیورا آیلند، ژنرال سابق ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد که راهکار صحیح و آسان برای حل مسائل جاری خاتمه بخشیدن به جنگ در غزه و عقبنشینی کامل از این منطقه در چارچوب توافقی واحد است.
آیلند که مبتکر «طرح ژنرالها» بوده است، در پی به هلاکت رسیدن ۲۴ افسر و سرباز در جریان حمله بیوقفه به شمال نوار غزه اعلام کرد: کسی که میگوید ما باید همچنان به جنگ ادامه دهیم این احساس را ایجاد میکند که اگر ما این کار را در زمان دیگری یکبار دیگر انجام دهیم به پیروزی قطعی دست خواهیم یافت، در حالی که هرگز چنین چیزی محقق نخواهد شد.
وی افزود: اگر ما جنگ را به همین شدت ادامه دهیم، هرگز به چیزی دست نخواهیم یافت و پس از ۴ ماه در همان مکان اولیه و بدون دستیابی به اسرای زنده خود خواهیم بود و در واقع این اقدام نتیجهای نخواهد داشت.
آیلند ادامه داد: ما امروز فرصت داریم که به گونهای دیگر رفتار کنیم و اگر به پیشبرد این رویکرد نظامی مبنی بر اینکه «فشار نظامی همه چیز را حل خواهد کرد» ادامه دهیم، ضرر میکنیم.
این ژنرال سابق صهیونیست همچنین خواستار توقف جنگ در غزه شد.
وی ضمن اذعان به شکست طرح ژنرالها در برابر ایستادگی ساکنان غزه، تاکید کرد با وجود عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در اردوگاه جبالیا و شمال نوار غزه توانایی دستیابی به پیروزی علیه حماس وجود ندارد.
به نظر میرسد تغییر موضع آیلند به دلیل ضرورت آزادی اسرا باشد چرا که او خواستار بهبود شروط توافق تبادل اسرا است که مذاکرات آن همچنان در نوعی بنبست قرار گرفته است.
آیلند با انتشار مقالهای در روزنامه یدیعوت آحرونوت نوشت، شاید امکان تلاش برای بهبود شروط توافق وجود داشته باشد، بهویژه در خصوص تعداد اسرای فلسطینی در زندانهای صهیونیستی که باید مقابل اسرای صهیونیست آزاد شوند. به اعتقاد او، نباید بر چیزهای کوچک پافشاری کرد، بهویژه محور فیلادلفیا.
گیورا آیلند در خصوص دلایل دیگر خود برای توقف جنگ افزود: اولا آنکه ما خودمان هدف قرار گرفتهایم، از ۱۳ ماه قبل اسرائیلیها برای تمام سربازان کشته شده گریه میکردند اما به نظر میرسد این احساسات پایان یافته است، دیگر برای مرگ سربازان گریه نمیکنیم و مجروح شدن جوانان اسرائیلی که اعضای بدن خود را از دست داده و زندگی آنها دگرگون شده است، برای ما اهمیتی ندارد.
وی تاکید کرد: دوما، فشار بسیار زیادی به سربازان وارد شده است، آنها در خدمت ضرورت نظامی هستند اما اساسا سرباز ذخیره به شمار میروند که وضعیت اقتصادی بسیاری از آنها دشوار است و این فشارها بر دوش جوانان همچنان رو به افزایش است اما باید تا حد امکان این فشارها کاهش پیدا کند.
در ادامه این مقاله آمده است: سوما فشار اقتصادی افزایش یافته و هزینههای روزانه جنگ از ۵۰۰ میلیون شِکل فراتر رفته است، درست است که هم اکنون تمرکز اقدامات بر لبنان است اما هر شِکلی که امروز هزینه کنیم، فردا به آن نیاز داریم.
این ژنرال سابق رژیم اشغالگر افزود: اگر جنگ در غزه را تا ۶ ماه یا یکسال دیگر ادامه دهیم هیچ چیز در آنجا تغییر نخواهد کرد و تنها با دو واقعیت مواجه خواهیم شد که اولین آن کشته شدن تمام اسرا و دومین آن کشته شدن سربازان بیشتر است. جنگی که هدف آن رفع تهدید است، جنگی ضروری است و هزینههای سنگین مرتبط با آن را توجیه میکند. ولی ما در غزه چنین وضعیتی نداریم و نمیتوان بازگرداندن اسرا را به تاخیر انداخت. لذا باید هر چه سریعتر به جنگ غزه پایان داد. ما ۷ جبهه دیگر در برابر خود داریم که یکی از آنها مرزهای اردن است، زمان آن فرا رسیده که جنگ را در هر جایی که هزینه ادامه آن از منافعش بیشتر است، متوقف کنیم.
آیلند در پایان گفت: متاسفانه کابینه اسرائیل بر اساس این منطق عمل نمیکند و حتی جلسات مشورتی برای انتخاب میان 2 گزینه ادامه جنگ در غزه تا پیروزی نهایی یا آمادگی برای پایان جنگ در این منطقه در برابر آزادی ربودهشدگان را نیز برگزار نمیکند.
ژنرال آیلند همچنین در گفتوگو با شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد جنگ کنونی هرگز برای این رژیم پیروزی قطعی نداشته چرا که حماس و حزبالله تسلیم نشدهاند و ادامه جنگ در این 2 جبهه به نفع رژیم اشغالگر نبوده و به همین دلیل باید اقدامات سیاسی برای 2 جبهه در دستور کار قرار گیرد.
از پنجم اکتبر ارتش رژیم اشغالگر عملیات نظامی گستردهای را در شمال نوار غزه به ویژه اردوگاه جبالیا و بیت لاهیا با هدف تخلیه این منطقه و کوچاندن ساکنان آن آغاز کرده است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است که این عملیات تاکنون به شهادت ۱۸۰۰ فلسطینی و کوچ اجباری هزاران تن منجر شده است.
اشغالگران صهیونیست ارائه کمک به دهها هزار تن را که در این منطقه تحت محاصره قرار دارند، قطع کردهاند و این مسئله باعث شده کارشناسان بینالمللی نسبت به وقوع قحطی زودهنگام در این منطقه هشدار بدهند.
ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه میدهد و نزدیک به ۴۰ روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرالها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه را محاصره کرده است.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.
انتهای پیام