شناسهٔ خبر: 69728966 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

دادگاه تجدیدنظر کانادا درخواست صندوق ملی یهودیان برای کسب عنوان «خیریه» را رد کرد

صاحب‌خبر -

شفقنا – فرجام‌خواهی «صندوق ملی یهودیان» کانادا (JNF) در دادگاه تجدیدنظر پذیرفته نشد و نتوانست مانع از لغو عنوان‌ خیریه از سوی سازمان مالیاتی کانادا شود. فعالان حقوق بشر این صندوق را به دلیل تأمین مالی اشغال‌گری نظامی اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی محکوم کرده‌اند.

پس از یک حسابرسی چندساله، سازمان درآمد کانادا در ماه ژوئیه عنوان خیریه را از صندوق ملی یهودیان سلب کرد. این حسابرسی نشان داد که این سازمان از کمک‌های مالی برای تأمین زیرساخت‌های ارتش اسرائیل که یک ارتش خارجی محسوب می‌شود استفاده کرده است که این امر، مغایر قانون مالیات کاناداست.

تا ۲۵ درصد بودجه‌ی این صندوق از محل مالیات‌های کانادایی تأمین می‌شد.

صندوق ملی یهودیان موظف شد که فعالیت‌هایش را در کانادا متوقف کند. با این حال، این سازمان ماه‌هاست که تلاش می‌کند این تصمیم را که شامل توزیع دارایی‌های باقی‌مانده‌ی این سازمان به ارزش تقریبی ۳۱ میلیون دلار نیز می‌شود لغو کند.

قاضی آلیسون وایت نواک از دادگاه فدرال کانادا، درخواست تجدیدنظر صندوق ملی یهودیان را با این استدلال که پرونده به دادگاه اشتباهی ارجاع شده است، رد کرد.

وایت بیان کرد که این دادگاه، محل مناسبی برای طرح درخواست این موسسه‌ی خیریه نیست، زیرا قانون مالیات‌های درآمد به صراحت دادگاه تجدیدنظر فدرال را به عنوان مرجع ذی‌صلاح تعیین کرده است.

این تصمیم یک پیروزی برای فعالان طرفدار فلسطین است که از لغو این فرجام‌خواهی استقبال کردند.

سازمان حقوق بشری فلسطینی «الحق» اعلام کرد:«صندوق ملی یهودیان سابقه‌ای طولانی در تأمین مالی اشغال غیرقانونی فلسطین و تصرف سرزمین‌های فلسطینی دارد، و در عین حال از معافیت‌های مالیاتی در کانادا بهره‌مند بوده است».

الحق تأکید کرد که این صندوق ناقض مقررات خیریه‌های کانادا است که به روشنی بیان می‌کند «حمایت از نیروهای مسلح کشور دیگر» فعالیت خیریه محسوب نمی‌شود.

صندوق ملی یهودیان چهل سال پیش از ظهور دولت اسرائیل، در سال ۱۹۰۱  به عنوان شرکتی خصوصی با هدف «خرید اراضی در فلسطین آن روزگار که تحت قیمومت عثمانی بود» و با شعار دیرینه «شکوفا کردن بیابان» بنیان گذاشته شد.

پس از جنگ شش روزه و در پی اشغال دیگر بخش‌های آنچه امروزه فلسطین اشغالی نامیده می‌شود، این سازمان، ماموریت ادعایی خود را به «کاشت درختان، احداث آب‌انبارها، حفظ زیست‌بوم‌های طبیعی و همچنین ساخت پارک‌ها و مسیرهای دوچرخه‌سواری» تغییر داد.

بر اساس گزارش مرکز حقوقی «عداله»، صندوق ملی یهودیان تا سال ۲۰۰۷ مالک حدود سیزده درصد از سرزمین‌های اسرائیل کنونی و مناطق اشغالی فلسطین بود.

صندوق ملی یهودیان مدعی است که بیش از هفتاد درصد جمعیت اسرائیل در زمین‌هایی که متعلق به این سازمان است، سکونت دارند. سیاست‌های این صندوق،  فروش یا اجاره‌ی زمین به غیر یهودیان را ممنوع می‌کند که نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

در سال ۱۹۹۱، مستندی با موضوع «پارک کانادا» به بررسی یکی از مصادیق فعالیت صندوق ملی یهودیان پرداخت. این پارک که پرچم کانادا بر فراز درگاه آن در اهتزاز است، بر ویرانه‌های سه روستای ویران‌شده‌ی فلسطینی – بیت نوبا، عمواس و یالو – بنا شده و به آوارگی بیش از نه هزار فلسطینی انجامیده است.

هزاران مورد کمک مالی که در کانادا و ایالات متحده به این صندوق اختصاص می‌یابد از پرداخت مالیات معاف است؛ زیرا  صندوق ملی یهود به عنوان سازمان‌ غیرانتفاعی رده‌بندی شده است. بارزترین منفعت این رده‌بندی، بهره‌مندی صندوق ملی یهود از معافیت‌های مالیاتی و همچنین تضمین کسر کمک‌های مالی اهدا شده از مالیات است.

منبع: MEE

ترجمه: شفقنا