شناسهٔ خبر: 69727990 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

دلیل برگشت پسته‌های صادراتی ایران از اروپا چه بود؟

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اختلاف فنی بر سر پروتکل های بهداشتی را عامل برگشت ۱۶ محموله از ۲۲۶ محموله پسته صادر شده به اتحادیه اروپا اعلام کرد و گفت: پنج درصد از کل محموله پسته صادراتی ایران به اتحادیه اروپا صادر می شود.

صاحب‌خبر -

محمدمهدی برومندی اخبار مطرح شده در رسانه‌ها و فضای مجازی را کلی دانست و افزود: ۷۵۰۰ تن معادل پنج درصد از میزان کل پسته صادراتی ایران به اتحادیه اروپا صادر می‌شود.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: از سه میلیون هکتار باغات ایران، ۶۲۰ هزار هکتار زیر کشت پسته رفته است و از این میزان ۳۰۰ الی ۳۵۰ هزار تن پسته تولید می‌شود.

وی با اشاره به میزان صادرات پسته به اتحادیه اروپا در مقایسه با کل صادرات این محصول به سایر کشورها تصریح کرد: سالانه نزدیک به ۱۴۰ هزار تن پسته کشور صادر می‌شود که از این رقم ۷ هزار و ۵۰۰ تن سهم اتحادیه اروپا است.

برومندی پسته را ارزشمندترین محصول صادراتی ایران نامید و گفت: صادرات این محصول تا ۱.۵ میلیارد دلار ارزآوری در سال عاید کشور کرده است و امسال هم با وجود قطعی برق چاه‌های کشاورزی و تعلیق در تولید، پسته استحصالی از رقم قابل قبول برخوردار است.

وی افزود: صادرات هر محصول تابعی از پروتکل‌ها و برنامه اقدام مورد توافق طرفین است و در صادرات پسته به اروپا هم از این قاعده تبعیت شده است و همه محصولات صادراتی گواهی سلامت را از سازمان غذا و دارو دریافت کرده‌اند.

معاون وزیر جهاد ۲۶ مورد از صادرات ۲۲۶ محموله پسته به اتحادیه اروپا را دارای اشکال دانست و اظهار داشت: در ۶ ماهه اول سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۲۶ محموله پسته به وزن ۵ هزار تن با گواهی سلامت سازمان غذا و دارو به اروپا صادر شده است و فقط ۲۶ مورد از آن اخطار بهداشتی دریافت کرده است.

وی درمورد بررسی اخطارها به محض دریافت، گفت: از ۲۶ اخطار ثبت شده، هفت فقره مربوط به یکی از کشورهای همسایه و سه مورد مربوط به فروشگاه‌های اتحادیه اروپا بوده که به حساب ایران ثبت شده است.

برومندی افزود: پاسخ همه موارد فوق از طریق وبیناری و مکاتبات وزارت امور خارجه به اتحادیه اروپا ارائه شده است.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اخطارهای مربوط به پسته صادراتی ایران را به دلیل اختلاف نظر فنی بهداشتی دو طرف اعلام کرد و گفت: برای رفع این اختلاف، نظرات خود را از طریق سفیر ایران در بروکسل به اروپا اعلام کرده‌ایم و انتظار می‌رود موارد اختلافی ظرف روزهای آتی مرتفع شود.

در صادرات پسته، کشورهایی مانند آمریکا و ترکیه اخطارهایی دریافت کرده‌اند و بخشی از مسایل در صادرات محصولات کشاورزی مربوط به این موارد است و کشورهای مقصد محموله مورد نظر را برای بررسی و ارزیابی به کشور مبدا مرجوع می‌کنند.

پسته ایران به ۲۰۰ کشور دنیا صادر می‌شود و از ۱۴۰ هزار تن محصول صادراتی پسته، ۷۵۰۰ تن به اتحادیه اروپا صادر می‌شود.

برچسب‌ها: