شناسهٔ خبر: 69727908 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

در نشست مشترک مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی و رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان مطرح شد؛

اسلامی:تعاملات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیوسته و برقرار است/ گروسی: من سیاستمدار نیستم که بیانیه بدهم

در نشست مشترک مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی و رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان مطرح شد؛ رییس سازمان انرژی اتمی گفت: تعاملات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چهارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) پیوسته و مستمر بوده است. این امر به‌ویژه با اهتمام سازمان انرژی اتمی ایران انجام می‌شود. تعاملات ما با جناب آقای گروسی نیز مؤثر بوده و در این سفر، گفت‌وگوهای سازنده‌ای را داشته‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری محمد اسلامی رئیس  سازمان انرژی اتمی و رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی؛ امروز ۲۴ آبانماه آغاز شد.

اسلامی در این نشست گفت: تعاملات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چهارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) پیوسته و مستمر بوده است. این امر به‌ویژه با اهتمام سازمان انرژی اتمی ایران انجام می‌شود. تعاملات ما با جناب آقای گروسی نیز مؤثر بوده و در این سفر، گفت‌وگوهای سازنده‌ای را داشته‌ایم.

وی ادامه داد: ملاقات ما و دیدار آقای گروسی در این مقطع زمانی که نظام استکباری به حمایت از رژیم صهیونیستی مشغول است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با توجه به رفتار رژیم صهیونیستی و حمایتی که نظام استکباری از آن به عمل می‌آورد، حیثیت و اعتبار سازمان‌های بین‌المللی در حال خدشه‌دار شدن است. رسالت نهادهای وابسته به این سازمان، ایفای نقش فعال و مؤثر در این زمینه است. ما در تلاش هستیم تا درمقابل صدور قطعنامه‌های تلافی‌جویانه، روابط ایران و آژانس را تحت تأثیر قرار نگیرد.

رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: مکرراً اعلام کرده‌ایم که هرگونه قطعنامه مداخله‌جویانه در امور هسته‌ای ایران با اقداماتی بلادرنگ مواجه خواهد شد. ما اجازه نخواهیم داد که این فشارها بر ما تأثیرگذار باشد و در چارچوب قوانین خود به فعالیت‌های خود ادامه خواهیم داد. صدور چنین قطعنامه‌هایی این حق را به ما می‌دهد که اقدامات متقابل انجام دهیم.

گروسی: باید به یک نتیجه مفید و سازنده دست یابیم

در ادامه رافائل گروسی گفت: بسیار خرسندم که بار دیگر در تهران حضور دارم. سفر اینجانب در شرایط حساس کنونی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ما از وضعیت منطقه و فرامنطقه آگاه بودیم و این سفر را پذیرفتیم و امیدواریم که سفر موفقیت‌آمیزی باشد.

وی ادامه داد: آژانس و ایران برای مدت طولانی با یکدیگر همکاری کرده‌اند. من از گذشته با آقای اسلامی همکاری داشته‌ام و ایشان را به خوبی می‌شناسم. اکنون باید به یک نتیجه مفید و سازنده دست یابیم.

وی ادامه داد: آژانس باید بتواند راستی آزمایی خودش را از همه کشورها انجام بدهد و به ویژه ایران که می‌خواهد یک تفاهم‌نامه محکم داشته‌باشد.

اسلامی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برنامه جامع توسعه هسته‌ای را از دو سال پیش آغاز کرده است و این برنامه به منظور خدمت به مردم و بهبود کیفیت زندگی آنان، به‌ویژه در زمینه ارتقاء امنیت غذایی، طراحی شده است.

وی ادامه داد: در این راستا، یک قطب صنعتی و خدماتی ایجاد شده است و امروز مردم ما از این دستاوردها بهره‌مند هستند. صنایعی که با اتکا به توان انرژی هسته‌ای افتتاح می‌شوند، می‌توانند در این منطقه مورد استفاده قرار گیرند.

گروسی در پاسخ به سوالی درباره فشارهای سیاسی آژانس بر ایران درباره غنی‌سازی و تولید سوخت و وظیفه آژانس برای حمایت از فناوری هسته‌ای و مباحث پزشکی، کشاورزی و غیره در ایران گفت: ایران و یا کشور خود من، آرژانتین وقتی عضو آژانس باشد، فعالیت‌های هسته‌ای مهمی را انجام می‌دهد و این موضوع مشخصی است و این فعالیت‌های هسته‌ای مهم که در ایران هم در حال انجام است باید در معرض بازرسی قرار بگیرد. این روش مرسومی است و دلیل آن این است که فناوری هسته‌ای اصولا فناوری حساسی است که باید در معرض بازرسی باشد.

گروسی ادامه داد : بنابراین، این نتیجه تصمیم  حاکمیت یک کشور است که معاهده ان‌پی‌تی را امضا کند. این معاهده شامل بازرسی هم می‌شود. این‌گونه نیست که اگر کشوری تحت بازرسی قرار بگیرد، آژانس باید به آن جایزه بدهد.

مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد: بازرسی یک فصل از روابط ما را تشکیل می‌دهد که قابل بحث هم نیست و باید حتما انجام شود. فصل بعدی، همکاری‌های فنی است که باید در قالب تعامل انجام شود. در این زمینه، ایران قابلیت‌های فراوانی دارد و دکتر اسلامی، من را در جریان دستاوردهای جدید هسته‌ای ایران به‌ویژه در حوزه‌های پزشکی و کشاورزی قرار داده‌اند.

گروسی گفت: من نیز با شما موافقم. در خلال سفرم به اصفهان، با پیشرفت‌های هسته‌ای ایران آشنا شدم و این پیشرفت‌ها به نفع مردم و منطقه خواهد بود. این ظرفیت‌ها فرصتی است که ایران برای خود و منطقه فراهم کرده است.

رافائل گروسی در خصوص سخنان اخیر خود که در خصوص  راستی آزمایی مواردی در ایران ابراز نگرانی کرده‌بود، گفت: فکر می‌کنم مربوط به نقش شما به عنوان رسانه  هم است که این موارد را شفاف‌سازی کنید. در حوزه راستی آزمایی همه چیز مهم است که مابه ازا آن وجود داشته باشد. اینکه چه قابلیت‌های توسعه یافته‌ای پیدا شده است باید کاملا روشن باشد و در تمام کشورها به این شکل است.

اسلامی: اگر صدور قطع نامه‌ها ادامه داشته باشد جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد

اسلامی در رابطه با تهدید کشورهای غربی مبنی بر صدور قطع‌نامه علیه برنامه‌های هسته ای ایران گفت: ما در مسیر تفاهم با صدور قطعنامه‌ها  به‌طور جدی مواجه شدیم و اگر صدور قطع نامه‌ها ادامه داشته باشد جمهوری اسلامی نیز به‌سرعت پاسخ خواهد داد. ایران همواره مسیر تعامل را انتخاب کرده و این کشور بود که به مدت یک و نیم سال تمام، تعهدات خود را در چارچوب برجام به‌دقت اجرا کرد. آمریکا ار برجام خارج شد و اجازه نداد که دیگران به همکاری ادامه دهند و تحریم‌های شدیدی را علیه مردم ایران وضع کردند. اگر مسیر تعامل ادامه یابد، ما نیز همواره به دنبال تعامل خواهیم بود.

گروسی گفت: وقتی من اشاره کردم که در این شرایط تنش‌هایی وجود دارد یعنی فضا برای دیپلماسی کاهش یافته است، هدفم همین بود. من همواره تأکید کرده‌ام که باید راهکارهایی پیدا کنیم تا از ادامه تنش‌ها جلوگیری شود. سیاست‌ها و تصمیمات باید متناسب با نتایج شرایط کنونی اتخاذ شوند. ما در این وضعیت می‌توانیم گام‌های عملیاتی مؤثری برداریم و راه‌حل‌هایی را دنبال کنیم که به نتایج مطلوب منجر شوند.

اسلامی:تعاملات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیوسته و برقرار است/ گروسی: من سیاستمدار نیستم که بیانیه بدهم

رافائل گروسی تصریح کرد: ما اکنون در تهران هستیم تا به دنبال راه‌حل‌هایی برای موضوعات موجود باشیم. تحلیل ما باید بر این مبنا باشد که مشکل را شناسایی کنیم و برای آن یک روش مؤثر پیدا کنیم؛ هدف من نیز همین است.

وی ادامه داد: اگر این راه‌حل پیدا شود، می‌توانیم احتمال وقوع جنگ، از جمله حمله به تأسیسات، را از بین ببریم. من در این زمینه به‌ویژه در خصوص اوکراین نیز صحبت کردم و تأکید کردم که اینگونه اتفاقات نباید در هیچ کشوری رخ دهند.

گروسی در رابطه با عدم موضع‌گیری در خصوص تهدیدات اسرائیل مبنی بر حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: من شخصاً معتقدم که تأسیسات هسته‌ای نباید در معرض حمله قرار گیرند، زیرا تأثیرات زیست‌محیطی و بیولوژیکی فراوانی دارند. دبیر کل سازمان ملل نیز بارها بر این موضوع تأکید کرده است. اما من رئیس‌جمهور نیستم که بیانیه‌ای صادر کنم. 

رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی ، در ادامه نشست مشترک خبری با محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران حق دارد که بگوید چه کسی از تاسیساتش بازبینی کند، اما این راهم باید بگویم که لغو انتصاب بازرسان اتفاق خوبی نیست. ضمن اینکه من خوش بینم میتوان یک راه حل پیدا کرد.

اسلامی تصریح کرد: تفاوتی که بین ایران و سایر کشورها در حوزه هسته‌ای وجود دارد و این بهانه‌ای برای تحریم‌های شدید و فلج‌کننده علیه ایران شده است، این است که جمهوری اسلامی با تحقیقات مستمر خود توانسته است به این سطح از پیشرفت دست یابد، که برای این کشورها غیرقابل تحمل است.

وی ادامه داد: برای مقابله با این برنامه، فشار به آژانس و اقدامات تروریستی که در طی بیست سال گذشته مرتکب شده‌اند، به‌عنوان ابزارهایی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. همه این تلاش‌ها به منظور جلوگیری از پیشرفت ایران بوده است؛ اما ایران به فناوری هسته‌ای دست یافته و این دستاورد را از هیچ‌جا عاریه نگرفته است. همچنین، ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره همکاری می‌کند.

انتهای پیام/