شناسهٔ خبر: 69727549 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

زعفران گیلان درجه ممتاز را کسب کرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کسب درجه ممتاز زعفران گیلان از لحاظ رنگ، طعم و عطر از آزمایشگاه‌های تخصصی زعفران خراسان جنوبی خبر داد.

صاحب‌خبر -

صالح محمدی در گفت وگو با خبرنگارخبرآنلاین گیلان، با بیان اینکه سال ۸۶ گروهی از کارشناسان کشاورزی گیلان به خراسان رفته و مراحل کاشت تا برداشت محصول زعفران را مشاهده کرده و آموختند، گفت: پیاز زعفران برای نخستین بار در سال ۸۷ توسط سازمان جهاد کشاورزی گیلان از استان خراسان برای کشت به دیلمان و پیرکوه سیاهکل آورده و در ۳۲ روستا به طور آزمایشی در سطح ۲۰۰ مترمربع و با آموزش و نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی کشت شد.

وی با بیان اینکه اکنون زمان برداشت زعفران در مناطق کوهستانی است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار حدود ۳.۵ تا ۶ کیلوگرم زعفران خالص استحصال شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برداشت زعفران در ۶۰ هکتار از زمین‌های زیر کشت این محصول، ادامه داد: پیش بینی می‌شود که ۱۸۰ کیلوگرم زعفران به ارزش اقتصادی ۶۳ میلیارد ریال برداشت شود.

محمدی با بیان اینکه زعفران در شهرستان‌های سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر و تالش کشت می‌شود، خاطرنشان کرد: بیشترین سطح زیر کشت با ۴۳ هکتار مربوط به شهرستان سیاهکل است.

وی به فعالیت ۲۹۵ بهره بردار زعفران در استان اشاره و تصریح کرد: برداشت زعفران ۱۵ تا ۲۰ روز ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ارزش اقتصادی هر کیلوگرم زعفران را ۹۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان دانست و بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور ترغیب کشاورزان به کشت زعفران علاوه بر برگزاری کلاس‌های ترویج کشت زعفران در منطقه پیرکوه و دیلمان با صدور نامه و معرفی آنان برای خرید و واردات پیاز زعفران از منطقه خراسان جنوبی اقدام کرده است.

محمدی با بیان اینکه برای هر هکتار حدود هفت تا ۱۰ تن پیاز زعفران نیاز است، اضافه کرد: با توجه به اینکه درآمد حاصل از کشت زعفران نسبت به گندم و جو به عنوان کشت سنتی بالاتر است، به کشاورزان منطقه توصیه می‌شود که زعفران نیز کشت کنند.

وی با اشاره به شرایط نگهداری زعفران، گفت: چون گیاه نیاز به آبیاری کم دارد، سعی می‌شود در اراضی کنار منازل به مساحت ۱۰۰ تا ۲۰۰ مترمربع کاشته شود تا امکان آبیاری و مراقبت بهتر از دست جوندگان وجود داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان زعفران تولید شده در گیلان را به لحاظ رنگ، طعم و عطر مورد تایید آزمایشگاه‌های تخصصی زعفران خراسان جنوبی دانست و خاطرنشان کرد: زعفران گیلان از نظر کیفیت درجه ممتاز را کسب کرده است.

وی اضافه کرد: امکان برداشت محصول زعفران یک سال پس از کاشت پیاز وجود دارد و کشاورزان در نقاط مناسب می‌توانند در ماه‌های شهریور و مهر اقدام به کشت پیاز زعفران و در ماه آبان اقدام به برداشت آن کنند.

محمدی با بیان اینکه گیلان به تازگی به جمع استان‌های زعفران کار پیوسته است، یادآور شد: تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که حدود ۲۰ درصد از اراضی کم بازده بالادست در شهرستان‌های رودسر، سیاهکل، رودبار و املش برای تولید زعفران مناسب است.

tg