این مطلب برای پیمانکاران و بهطور کلی کسانی که در حال ساخت و ساز ساختمان هستند، بسیار مفید و کاربردی است. در بحث ساختمانسازی، عایقبندی اهمیت زیادی دارد. در این مطلب شما با یکی از پوششهای بسیار پرکاربرد به نام عایق فایبرگلاس آشنا خواهید شد. گروه فنی مهندسی فایبرگلاس ایده آل در این مقاله سعی کرده است اطلاعات کامل را درمورد عایق فایبرگلاس و کاربردهای آن در اختیار شما قرار دهد. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
عایق فایبرگلاس، کامپوزیتهای پلیمری متشکل از الیاف شیشهای در کنار رزین است که ساختار یکپارچه و یکدست را برای عایق ایجاد میکنند. همین ترکیبات به کار رفته در عایق فایبرگلاس، باعث شده است که این پوشش در کنار داشتن استحکام و مقاومت بسیار بالا، وزن سبکی داشته باشد. به همین دلیل در ساختمانسازی، به وفور از آن استفاده میشود چون فشاری به سازههای ساختمان وارد نمیشود.
برخی از افراد به اشتباه عایق فایبرگلاس را عایق پشم شیشه میدانند چون از نظر ظاهری، کاملا شبیه به یکدیگر هستند ولی لازم است بدانید که در عایق فایبرگلاس، رزین به کار رفته و همین ماده، باعث شده است که استحکام فایبرگلاس نسبت به پشم شیشه چندین برابر افزایش پیدا کند.
برای اینکه با دامنه کارایی عایق فایبرگلاس آشنا شوید، بهتر است نگاهی به ویژگیهای این پوشش داشته باشیم:
طراحی عایق فایبرگلاس بهگونهای انجام شده است که شما از هر طرف میتوانید آن را بر روی سطح مورد نظر نصب کنید چون مطمئن خواهید بود از طرف دیگر، امکان نفوذ آب به سطح زیرین وجود نخواهد داشت.
اگر به دنبال یک عایق حرارتی بسیار عالی میگردید که در برابر تغییرات شدید دمایی به راحتی دچار ترک خوردگی نشود، ما به شما عایق فایبرگلاس را پیشنهاد میکنیم.
با توجه به ساختاری که عایق فایبرگلاس دارد، این پوشش میتواند هرگونه ضربه، فشار و تغییرات دمایی را به راحتی تحمل کند. در نتیجه به سادگی دچار ترک، فرسایش و شکستگی نخواهد شد.
در بحث ساختمانسازی، موضوعی که اهمیت بسیار زیادی دارد، ایمنی ساختمان در برابر آتشسوزی است. وقتی شما از عایق فایبرگلاس استفاده میکنید، در واقع ساختمان خود را در برابر حریق نیز عایقبندی خواهید کرد.
برای عایقبندی ساختمان باید به سراغ پوششهایی بروید که مقاومت و استحکام بالایی داشته باشند و در عین حال وزن آنها کم باشد تا فشار اضافی به سازه وارد نشود. در این شرایط، عایق فایبرگلاس گزینه بسیار ایدهآلی خواهد بود.
با مروری بر ویژگی های عایق فایبرگلاس به این نتیجه رسیدهاید که این عایق، دامنه کارایی وسیعی دارد. در این قسمت از مطلبها کاربردهای عایق فایبرگلاس را برای شما مطرح خواهیم کرد:
· استفاده از عایق فایبرگلاس برای پوشش دادن پشت بام
· استفاده از پوشش فایبرگلاس برای مخازن نگهداری از مایعات
· استفاده از عایق فایبرگلاس برای تولید انواع سپر خودرو
· طراحی و ساخت اتاقکها و ایرانیتها با استفاده از عایق فایبرگلاس
· کاربرد ورقهای فایبرگلاس در هواپیماسازی و کشتیسازی
· طراحی و ساخت سیلوهای سیمانی با استفاده از عایق فایبرگلاس
برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از پوشش ساختمان یا تجهیزات با استفاده از عایق فایبرگلاس به دست بیاورید، در زمان نصب آن باید به چند نکته توجه داشته باشید:
۱- به این نکته توجه داشته باشید که اجرای عایق فایبرگلاس در هر محل، نسبت به محلی دیگر کاملاً متفاوت است. برای مثال اگر شما میخواهید عایق را بر روی دیوارها قرار دهید، نسبت به زمانی که قرار است این عایق بر روی پنجرهها نصب شود، نحوه اجرا کاملاً متفاوت خواهد بود.
۲- در استفاده از عایق فایبرگلاس برای پوششدهی سقف ساختمان، حتماً مسئله شیب را در نظر بگیرید تا آب بارندگی بر روی عایق باقی نماند.
۳- اگر قرار است از ورقهای فایبرگلاس استفاده کنید، در زمان نصب، به بحث همپوشانی عرضی توجه داشته باشید تا هیچ درزی بین پوششها ایجاد نشود.
۴- تمیز و صاف بودن سطح زیرین به منظور عایقبندی با استفاده از پوشش فایبرگلاس، اهمیت بسیار زیادی دارد.
برای پیمانکارانی که در زمینه ساختمانسازی فعالیت دارند، این مسئله بسیار مهم است که ساختمانسازی برای آنها مقرون به صرفه تمام شود تا مشتریان زیادی به دست بیاورند. بنابراین در خرید عایق فایبرگلاس، به قیمتها توجه میکنند. مهمترین فاکتورهای موثر بر روی قیمت عایق فایبرگلاس عبارتند از:
· ضخامت عایق
· نوع عایق فایبرگلاس
· نوع برند انتخاب شده
· قیمت مواد اولیه برای ساخت عایق فایبرگلاس
برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از عایق فایبرگلاس به دست بیاورید، در ابتدا باید عایقهای باکیفیت را بخرید. سپس اجرا باید بهصورت اصولی و حرفهای انجام شود. بنابراین اگر به سراغ به سراغ گروه فنی مهندسی فایبرگلاس ایده آل بروید، هم مطمئن هستید که بهترین عایق نصب شما میشود و هم برای اجرا، به یک تیم تخصصی دسترسی خواهید داشت. در نتیجه بدون هیچگونه نگرانی، میتوانید عایقبندی را انجام دهید.
این مطلب توسط جهان صنعت نوشته نشده و انتشار آن به منزله تایید محتوا نیست
∎