شناسهٔ خبر: 69727519 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اسلامی: ادامه تعاملات ایران‌ و آژانس/ گروسی: سفرم مهم است

نشست خبری مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در تهران برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان پس از دیدار و گفتگو با یکدیگر در تهران، در نشست خبری مشترکی حضور یافتند.

محمد اسلامی در ابتدای این نشست در خصوص این دیدار گفت: تعاملات ایران و آژانس در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی پیوسته و برقرار است، این امر را با اهتمام ویژه انجام خواهیم داد. تماس‌ها و رفت و آمدها همواره گفتگوهای سازنده و موثری بوده و در این سفر هم مذاکرات سازنده‌ای را داشتیم.

 

.

 

وی افزود: ملاقات امروز ما در این مقطع زمانی که نظام استکباری با حمایت جنایات رژیم صهیونیستی و نسل کشی انجام شده از اهمیت زیادی برخوردار است.

اسلامی تصریح کرد: به ویژه که با رفتار رژیم صهیونیستی و حمایتی که از سوی رسانه دارد حیثیت و اعتبار سازمان‌های بین‌المللی در حال خدشه‌دار شدن است و رسالتی که سازمان‌های بین‌المللی دارند ایجاب می‌کند که نقش آفرین باشند و این تفاهم را داریم که جریان‌های افراطی می‌خواهند با صدور قطعنامه علیه منافع و برنامه صلح آمیز ایران بتوانند روابط ایران و آژانس را تحت تاثیر قرار دهد.

اسلامی: هرگونه قطعنامه مداخله جویانه در امور هسته‌ای ایران حتما با اقدامات بلادرنگ مواجه خواهد شد

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: مکرر اعلام کردیم که هرگونه قطعنامه مداخله جویانه در امور هسته‌ای ایران حتما با اقدامات بلادرنگ مواجه خواهد شد و اجازه نمی‌دهیم آنان با این نوع اعمال فشار تحت تاثیر قرار دهند. صدور قطعنامه به طور طبیعی برای ایران این حق را ایجاد می‌کند که اقدامات متقابل و بی‌درنگ داشته باشیم.

اسلامی همچنین در ادامه گفت: ایران برنامه جامع توسعه صنعتی هسته‌ای را از دو سال پیش آغاز کرده و این برنامه‌ها صرفا در جهت خدمت به مردم و در بخش سلامت و امنیت غذایی است. این رشته‌ها در ایران یک قطب صنعتی و خدماتی به وجود آورده و مردم از آن بهره‌مند هستند. بخش‌های دیگر نیز می‌تواند مورد توجه آژانس قرار بگیرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره روی کارآمدن ترامپ و مذاکرات ایران با آژانس گفت: موضوع اصلی این است که اگر مسیر تعامل و اخلال در برنامه هسته‌ای ایران در پیش گرفته شود ایران بلادرنگ پاسخ لازم را خواهد داد. ایران همواره با حسن نیت مسیر تعامل را طی کرد. ایران بود که در این توافق با حسن نیت تمام تعهدات خود را یک و نیم سال انجام داد اما طرف مقابل از معاهده خارج شد و تحریم‌های شدیدی را وضع کرد. این صحنه کاملا مشخص است و موضع ایران کاملا اعلام شده است. اگر مسیر تعامل در پیش گرفته شود ایران به دنبال تعامل است، اگر مسیر دیگری را در پیش بگیرند ایران مسیری را بر اساس منافع خود در نظر خواهد گرفت.

اسلامی درباره همکاری ایران با کشورهای دیگر و فشارها علیه ایران گفت: وجه تمایز ایران با سایر کشورها بهانه‌ای بوده که ایران مرتب تحت تحریم‌های شدید بوده است. طبیعی است که وقتی تحت تحریم هستید کشورها با شما همکاری نمی‌کنند و ایران با تحقیقات درون‌زا خودش را به این جایگاه رسیده است. دشمنان این درون‌زایی را قبول ندارند و شروع می‌کنند به ابهام‌زایی علیه ایران. برای مقابله با این برنامه هم فشار آژانس و هم ترور دانشمندان و خرابکاری صنعتی در 20 سال گذشته اتفاق افتاده تا ایران به این ظرفیت نرسد، اما ایران به لطف الهی به این جایگاه رسیده است. امروز این حقیقت برای همه و آژانس روشن است که دانش و فناوری برای خود ایران است و تحت نظارت آژانس این فعالیت‌ها صورت می‌گیرد.

گروسی: سفرم به تهران مهم است

گروسی نیز در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: بسیار خرسندم که دوباره در تهران حضور دارم. سفرم مهم است و در شرایط پیچیده کنونی انجام می‌شود.

وی افزود: از شرایط جدی که منطقه دارد آگاهیم و این ماموریت را با رسالت کامل پذیرفتیم که این سفر موفقیت آمیز باشد. آژانس و ایران برای مدت طولانی تلاش می‌کنند و مذاکرات خوب و ممتدی را داریم. اکنون مقطع مهمی است که باید به نتیجه ملموس دست پیدا کنیم که نشان دهیم تلاش ما به نتیجه خواهد رسید.

 

.

 

گروسی در خصوص سفر پیشین خود به اصفهان گفت: در آن سفر با گام‌های مهم ایران در حوزه پیشرفت هسته‌ای به نفع مردم آشنا شدم و این شاید به نفع منطقه باشد و باید برجسته کرد ظرفیتی که ایران برای مردم خود و جهان به وجود آورده است.

مدیرکل آژانس در پاسخ به سئوالی در خصوص تعهدات ایران و گمراهی برخی‌ها در خصوص ادعاهایی علیه ایران گفت: در حوزه راستی آزمایی همه چیز مهم است. اینکه مواد هسته‌ای موجود باشد و همه چیز روشن باشد. نه تنها در قبال ایران بلکه برای همه کشورها این مهم است. آژانس باید این فرصت را داشته باشد تا راستی آزمایی خود را انجام دهد به خصوص ایران که به دنبال دستیابی به یک توافق محکم در آینده است.

 

.

 

گروسی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چطور آژانس فشارهای سیاسی دیگر کشورها را مدیریت می‌کند، گفت: هنگامی که اشاره کردم فضا کاهش پیدا کرده یعنی با توجه به شرایط تنش‌زای الان فضا برای دیپلماسی کوچک شده است. مسئولیت من این است که راه حل‌های منصفانه‌ای را پیدا کنیم که فضا تنش پیدا نکند. سیاست‌ها و تصمیات نتایج شرایط هستند و ما می‌توانیم گام‌های عملیاتی برداریم و به همه و دولت آمریکا نشان دهیم که می‌توانیم شفاف سازی کنیم و راه حل پیدا کنیم و بر اساس این راه حل امکان پیشرفت وجود خواهد داشت.

 

.

حمله به تاسیسات هسته‌ای غیرقابل تحمل است

وی در پاسخ به سئوالی درباره برجام و تحریم‌های آمریکا علیه ایران و لفاظی‌های وزیر جنگ رژیم اسرائیل مبنی بر نزدیک شدن برای جنگ با ایران گفت: ما اکنون اینجائیم که به دنبال راه حل باشیم. سیاست دولت‌ها در حال تغییر است اما تلاش من تحلیل شرایط نیست. وظیفه من است که مسئله را پیدا کنم و راه حل پیدا کنم. هدف من پیدا کردن این راه حل است و معتقدم قابل دسترسی است. اگر راه حل پیدا شود ما می‌توانیم جلوی هرگونه خشونت را بگیریم. حمله به تاسیسات هسته‌ای غیرقابل تحمل است و نباید صورت بگیرد.

 

.

 

گروسی در پاسخ به سئوالی درباره تهدیدات رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران و همچنین حمله اتمی به غزه گفت: تاسیسات هسته‌ای نباید در معرض حمله قرار داده شود چرا که تاثیرات محیط زیستی فراوانی دارد، اعضا آژانس هم قبلا اعلام موضع کردند. من سیاستمدار نیستم و وظیفه من این است که از وقوع چنین حمله‌ای جلوگیری کنم.

 

.

 

مذاکرات ما با ایران همیشه حرفه‌ای است

مدیرکل آژانس درباره لغو انتصاب بازرسان آژانس توسط ایران گفت: مذاکرات ما با ایران همیشه حرفه‌ای است و در خصوص حق برای لغو انتصاب بازرسان آژانس، ایران را کسی به چالش نمی‌کشد اما من حق دارم بگویم که این کار خوب نیست برای کار ما و امیدوارم ایران این مسئله را حل کند. امیدوارم راه حلی را در آینده نزدیک پیدا کنیم.

گروسی در پاسخ به سئوالی در خصوص فشارها علیه ایران و بازرسی‌های شدید از ایران گفت: ایران یا حتی کشور خود من هنگامی که عضو آژانس باشد فعالیت هسته‌ای مهمی انجام می‌دهد و باید در معرض بازرسی قرار گیرد زیرا فناوری هسته‌ای فناوری حساسی است و باید در معرض بازرسی باشد. این نتیجه تصمیم حاکمیت یک کشور است که معاهده ان‌پی‌تی را امضا کند و بازرسی نیز جزو این معاهده است. اگر کسی این را انجام می‌دهد آژانس وظیفه ندارد جایزه به کسی دهد، بازرسی باید انجام شود. اما بحث اصلی همکاری‌های تعاملی است که باید صورت گیرد. در این زمینه مشخص است که ایران قابلیت‌های فراوانی دارد و من را در جریان دستاوردهای هسته‌ای ایران خصوصا پزشکی قرار دادند. فضا برای همکاری آژانس با ایران وجود دارد. در مسیر پادمانی اگر پیشرفت کنیم می‌توانیم همکاری‌ها را گسترش دهیم.

انتهای پیام/