به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، صبح روز پنج شنبه ۲۴ آبان ماه با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی کرد.
پس از پایان رایزنیها سیدعباس عراقچی اظهار داشت: گفتوگوهای خوب و سازندهای صورت گرفت و مسیر همکاریهای ایران و آژانس در یکسال آینده که سال خطیری در موضوع هستهای ایران است را روشن کردیم.
اقتصادنیوز: رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.
وی ادامه داد: من به آقای گروسی اعلام کردم که جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکرات هستهای و همکاری در چهارچوب توافقات قبلی با آژانس است؛ البته این همکاری بستگی به این دارد که طرفهای مقابل تا چه میزان برای این مساله جدی هستند.
عراقچی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت تعهدات برجامی خود را انجام داد، اما طرف مقابل از این توافق خارج شد. از آنجا که ما به صلحآمیز بودن برنامه هستهای خود اطمینان داریم مشکلی برای همکاری با آژانس نداریم و آماده ادامه همکاریهایمان هستیم. البته این مساله منوط به همکاری و انجام تعهدات طرف مقابل است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه برای همکاری با آژانس هیچ مشکلی نداریم و آمادهایم این همکاریها را ادامه دهیم ادامه داد: مذاکرات از این جهت که یک مسیر جدید را برای کاهش تنش های بین ما و آژانس و دیگران طراحی شود خوب بود. امیدواریم مذاکرات اخیر به کاهش تنشها کمک کند و بتوانیم مذاکراتی را دوباره شروع کرده و راهحلی معقول برای مشکلات پیدا کنیم، پیش از آنکه اوضاع حادتر شود.
عراقچی در پاسخ به این سوال که با توجه به توافق اسفند ۱۴۰۱ آیا مبنا همچنان همان متن است یا تفاهمات جدیدی مطرح شده گفت: مبنای همکاری ما با آژانس بر اساس تفاهماتی است که در این سفر صورت خواهد گرفت، البته توافقات گذشته هم مد نظر است، اما مسیر اصلی همکاری توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران ترسیم خواهد شد. گامهای فنی در آنجا توافق خواهند شد و از لحاظ سیاسی نیز توافق داریم که مسیر جدیدی را آغاز کنیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به خبرنگار ایرنا در خصوص دورنمای مذاکرات رفع تحریم با توجه به شرایط منطقهای و جهانی به خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی ترامپ اظهار داشت: هیچ راه حل معقولی جز مسیر مذاکراتی برای حل مشکلات وجود ندارد. مسیر تقابل قبلاً امتحان شده و میتوانند باز هم امتحان کنند اما نتایج مثبتی نداشته است. قطعنامهها نه تنها کمکی به حل موضوع نکرده بلکه باعث پیچیدهتر شدن مسائل و حتی نگرانیهای بیشتر برای صاحبان این قطعنامهها شدهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تقابل برای هیچ طرفی مفید نیست. باید مسیر همکاری اتخاذ شود و ما آماده همکاری هستیم. امیدواریم که طرفهای مقابل هم سیاست عاقلانهای اتخاذ کنند.
∎