شناسهٔ خبر: 69726648 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

توسعه گردشگری خراسان‌شمالی؛ از تکمیل طرح‌ها تا سرمایه‌گذاری‌های جدید

بجنورد- ایرنا- پنج طرح گردشگری خراسان‌شمالی در نیمه نخست امسال تکمیل شده و اکنون ۵۰ طرح این بخش نیز با ۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در دست اجرا است که نشان از قرارگیری گردشگری این استان یک میلیون نفری بر مدار توسعه دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی در شمال شرق کشور سرزمینی بکر و بهشتی مغفول است که آن طور باید و شاید از ظرفیت هایش برای رونق صنعت گردشگری بهره ای برده نشده است.

گرچه این استان یک میلیون نفری بین ۲ قطب زیارتی مشهدالرضا (ع) و گردشگری شمال واقع شده و در طول سال محل عبور مسافران داخلی و خارجی زیادی بوده است اما ضعف در تاسیسات گردشگری توان بهره گیری از این ظرفیت را به این استان کم برخوردار نمی دهد.

مسوولان خراسان شمالی نیز در راستای بهره گیری از این ظرفیت در سال های اخیر اقداماتی برای جذب سرمایه گذاری در بخش گردشگری انجام داده اند تا موجب ماندگاری گردشگران در این خطه شوند و سهمی از صنعت گردشگری داشته باشند.

در این راستا با علی مستوفیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی به گفت و گو می پردازیم.

توسعه گردشگری خراسان‌شمالی؛ از تکمیل طرح‌ها تا سرمایه‌گذاری‌های جدید

ایرنا: میزان سرمایه گذاری‌ در گردشگری خراسان شمالی چقدر است؟

مستوفیان: اکنون ۵۰ طرح گردشگری در استان با ۵۰ هزار میلیارد ریال در دست احداث است که با بهره‌برداری از آنها ۲۰۰ هزار متر مربع به زیربنای تاسیسات گردشگری استان افزوده می شود.

۱۶۵ واحد تاسیسات گردشگری در خراسان شمالی فعال است که این تعداد شامل اقامتگاه‌های بوم‌گردی، هتل، هتل‌آپارتمان، مهمان‌پذیر، خانه مسافر و دفاتر خدمات مسافرتی گردشگری است و به‌ عنوان ظرفیتی مناسب برای افزایش ماندگاری مسافران در استان به شمار می‌رود.

استان خراسان شمالی بیش از ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲ منطقه نمونه ملی و ۲۲ منطقه نمونه گردشگری استانی دارد.

ایرنا: طرح های سرمایه گذاری چگونه تصویب می شود؟

مستوفیان: براساس دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت میراث‌ فرهنگی، موقعیت طرح، مساحت زمین، توان مالی سرمایه‌گذار، میزان ایجاد اشتغال و توسعه زیرساخت‌های گردشگری از اولویت‌های صدور مجوز برای ایجاد تاسیسات گردشگری در سطح استان است.

۲۷ طرح گردشگری با سرمایه‌ گذاری ۲ هزار و ۹۷۶ میلیارد ریال با بررسی نظر کارشناسان اخیرا در کمیته فنی سرمایه‌گذاری گردشگری استان تصویب شد.

این طرح های گردشگری در شهرستان‌های اسفراین، بجنورد، جاجرم، شیروان، فاروج، مانه و گرمه اجرایی و برای ۲۵۳ نفر به شکل مستقیم اشتغال ایجاد می شود.

طرح های گردشگری شامل مجتمع گردشگری، متل، اردوگاه گردشگری، مرکز تفریحی و سرگرمی، منطقه نمونه گردشگری و اقامتگاه بوم‌گردی است.

ایرنا: چند طرح گردشگری امسال تکمیل شده است؟

مستوفیان: پنج طرح گردشگری استان با بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سالجاری تکمیل شد.

این طرح ها شامل بازارچه صنایع دستی، سفره خانه سنتی، مهانپذیر، اردوگاه گردشگری و مجتمع گردشگری در شهرستان های بجنورد، سملقان و اسفراین است.

با اجرای این طرح ها برای ۳۵ نفر به شکل مستقیم شغل ایجاد شده است.

ایرنا: تسهیلاتی برای توسعه گردشگری پرداخت شده است؟

مستوفیان: ۲۳۶ میلیارد ریال تسهیلات در سالجاری برای اجرای طرح های گردشگری استان پرداخت شده است و پرداخت آن همچنان ادامه دارد.

این طرح‌ها شامل مجتمع گردشگری کشاورزی، گردشگری عمومی، سفره خانه سنتی، مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی، هتل و اقامتگاه بوم‌گردی بوده است.

تسهیلات از محل تبصره ۱۸ به متقاضیان پرداخت و میزان تسهیلات سقف ندارد و بر اساس طرح اجرایی پرداخت شده است.

متقاضیان این طرح ها در شهرستان های بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، فاروج، گرمه و جاجرم سرمایه گذاری کرده اند.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور، بین دو قطب زیارتی مشهدالرضا (ع) و گردشگری شمال واقع شده و هرساله بیش از ۱۵ میلیون زائر و گردشگراز این خطه گذر می کنند.