حمیدرضا عزیزی فارسانی شامگاه چهارشنبه در حاشیه بازدید از غرفه چهارمحال و بختیاری در سیوهفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی و فرش دستباف تهران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هنرمندان استان علاوه بر مشکلات و محدودیتهای فراوان اما توانستهاند غرفه قابلقبولی را در این نمایشگاه برپا کند.
وی افزود: صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و در مناطق شهری، روستایی و عشایری از ظرفیتهای خاصی برخوردار است.
عزیزی تصریح کرد: اعتقاد داریم در کشورهای پیشرفته دنیا که ۲۵ درصد اشتغالزایی آنان از مشاغل خانگی و صنایعدستی است و این مهم باید در ایران و چهارمحال و بختیاری هم مو د توجه باشد.
وی یادآور شد: در این راستا باید براساس برنامه هفتم توسعه کشور، ایجاد اشتغال برای یک میلیون نفر بهطور ویژه پیگیری شود.
عزیزی با اشاره به برند خاص فرش دستباف چهارمحال و بختیاری در سطح ملی و بینالمللی اظهار داشت: در ۳۰ سال اخیر صادرات فرش دستباف استان به کشورهای جهان تا ۹۸ درصد کاهش داشته است که این موضوع بایستی آسیبشناسی و زمینه رونق دوباره فرش دستباف استان فراهم شود.
به گزارش ایرنا، میزان صادرات محصولات صنایعدستی چهارمحال و بختیاری در سه سال اخیر چهار میلیون و ۴۱۹ هزار و ۹۲۹ دلار بود که مختص محصولات نمدی است.
۵۵ مُهر ملی اصالت برای محصولات صنایعدستی استان تاکنون اهدا شده است که این مُهرها در رشتههای نمد، قفل سنتی چالشتر، چوغا، نگارگری، معرق چوب، حجاری سنتی، زیورآلات، سراجی سنتی، تذهیب، سبدبافی، گلیم و نقاشی پشت شیشه است.
ثبت سه نشان جغرافیایی ملی برای رشتههای صنایعدستی چهارمحال و بختیاری شامل قفل سنتی، چوغا و سنگتراشی نیز انجام شده است و تاکنون سه شناسنامه آثار فاخر برای تولیدات صنایعدستی استان صادر شده که این آثار فاخر شامل قفل چالشتر چهار کلید اثر استاد حیدر صفار، ادوات خوشنویسی اثر استاد مسیب بهرامی و نقاشی گلومُرغ اثر استاد محمدرضا یداللهی است.
در استان ۲۶ هنرصنعت بهعنوان میراث ناملموس ثبت ملی شده که این آثار شامل مهارت قفلسازی، گیوهبافی، مهارت نمدبافی، مهارت دوخت پوشاک سنتی، مهارت ساخت قفل، مهارت ساخت قیچی، مهارت ساخت انبر، مهارت ساخت چاقو، مهارت دوخت لچک، مهارت بافت بند تاراق، مهارت بافت نمکدان، مهارت بافت چوقا، دانش و مهارت رنگرزی سنتی، گلیمبافی، خورجینبافی، مهارت ساخت مشک آب، بهونبافی (سیاهچادر)، تهده (ساخت گهواره چوبی)، یالوقدوزی، دوخت آرخالوق قشقایی، مهارت سنتی دوخت مفرش، مهارت بافت سفره آردی، فنون و روش سبدبافی، فنون و روش کیسهبافی، مهارت ساخت بایداق (بیرق)، بافت شیردنگ و وریس است.
سیوهفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی و فرش دستباف تا ۲۶ آبانماه جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برپاست.