شناسهٔ خبر: 69724021 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

بزرگداشت آیت‌الله حاج آقا روح‌الله کمالوند برگزار شد؛

مباحثه آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله کمالوند و امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه/ شهری که فقیه ندارد، فقیر است

آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران گفت: مرحوم کمالوند بخت بلندی داشت که مدرسین ارزشمند دور او بودند. او یاران صدیق اهل دانش بسیار داشت. به یاد دارم و به چشم دیدم که در مدرسه فیضیه مباحثه‌ای برقرار بود، آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله کمالوند و امام خمینی(ره) مباحثه داشتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران در مراسم بزرگداشت آیت‌الله حاج آقا روح‌الله کمالوند (لرستانی) با عنوان «سفیر نهضت» همراه با رونمایی از کتاب «مرد علم و سیاست» که ۲۳ آبان ۱۴۰۳ از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سالن داوری اردکانی فرهنگستان علوم کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: فضلا من یک سنی از شما بزرگتر دارم، بدون هیچ تعصبی بگویید از میان علوم کدام علم از همه لازم‌تر است؟ تجربه من این است که مهم‌ترین دانشی که نیاز بشر به آن یک نیاز واقعی است، دانش الهیات است.

آیت‌الله محقق داماد افزود: اگر دانش الهیات ضعیف باشد، داعش به وجود می‌آید که ناشی از نادانی مردم از الهیات است. اگر دانش الهیات تعمیق نشود، خطر آن دارد که همه دانش‌ها از بین برود.

وی با اشاره به خبری از پاکستان بیان کرد: دولت پاکستان تصمیم گرفت کویرزدایی کند، در بیابان درخت کاشت. یک آخوند بی‌سواد فتوا داد، خدا خواسته است اینجا کویر باشد، تمام مریدانش درخت‌ها را آتش زدند که این نتیجه ضعف دانش الهیات است. اگر تاکنون ثابت نشده بود، در زمان ما ثابت شده است، شواهد بهترین دلیل است. اگر از من بپرسند برای هر منطقه‌ای و هر استانی چه لازم‌تر از همه است؟ می‌گویم؛ یک فقیه خالص لازم‌تر از همه است. شهری که فقیه ندارد، فقیر است.

آیت‌الله محقق داماد در ادامه گفت: بگذارید افسوس بخوریم در مناطق مختلف این موهبت عظیم از دست ما رفته است. امروز در خرم‌آباد آیت‌الله کمالوند را نداریم. در یزد مرحوم مدرسی و صدیقی را نداریم. بگذارید به صراحت افسوس بخوریم. توفیق برای یک طلبه جوان خیلی مهم است. آیت‌الله کمالوند توفیق داشت. او از وجود حوزه‌های پر از اساتید ارزنده برخوردار بود. آن زمان بروجرد مظهر علم بود و بروجردی در بروجرد، حاج عبدالکریم حائری در اراک حضور داشت و مرحوم کمالوند اول به بروجرد و سپس به اراک ملحق می‌شود.

وی افزود: مرحوم کمالوند بخت بلندی داشت که مدرسین ارزشمند دور او بودند. او یاران صدیق اهل دانش بسیار داشت. او دوست نزدیک پدر من بود. وقتی به قم می‌آمد، به خانه کوچک ما وارد می‌شد. به یاد دارم و به چشم دیدم که در مدرسه فیضیه مباحثه‌ای برقرار بود، آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله کمالوند و امام خمینی (ره) مباحثه داشتند. او رفقای عالم درسخوان جدی داشت.

آیت‌الله محقق داماد بیان کرد: به یاد دارم که علما از جمله حائری، شریعتمداری، امام خمینی (ره) و طباطبایی در منزل ما جمع بودند تا در مورد جریان کتک خوردن طلاب تصمیم بگیرند، من هم یک طلبه جوان بودم که مشغول پذیرایی بودم، تلفن زنگ خورد. گوشی را برداشتم، آقا سید حسن طاهری خرم‌آبادی پشت خط بود. زمانی که نام او را گفتم؛ امام خمینی فریاد زد: از قول من به کمالوند بگوید که عشایر را جمع کند تا دولت بفهمد ما چه طرفدارانی داریم.

عده‌ای افراد در لباس طلبگی هستند که از موقعیت سوء‌استفاده می‌کنند، این مرد شخصیتی شده بود، در شروع نهضت آیت‌الله کمالوند حامل پیام از سوی آیت‌الله بروجردی برای حکومت بود و در ادامه کسی که از طرف آیت‌الله به نزد دولت می‌رفت، امام خمینی (ره) بود.