به گزارش بازار، آیتالله صادق آملی لاریجانی در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی با بیان اینکه ما مسائلی شکلی در طرح موضوعات در مجمع تشخیص مصلحت نظام داریم، اظهار کرد: یعنی این پرسش پیش میآید که آیا پس از دورهای که از بررسی موضوعی گذشته است ما میتوانیم دوباره آن را طرح کنیم یا نه؟
آملی لاریجانی یادآور شد: افایتیاف بیش از ۴۰ مورد را شامل میشود و یک قرارداد هم نیست یک کار اقدام مشترک است. ما همه قوانین آن را نداریم و از ۴۲ مورد ۴۰ مورد آن در کشور در حال انجام است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: آنان چهار قانون مادر از ما میخواستند که دو مورد داخلی شد و دو مورد پالرمو و سیافتی داخلی نشد. در این زمینه خودم کار کردم و با تصویب پالرمو موافق بودم. به دوستان هم گفتم.به لحاظ فنی معتقد بودم ما حق تحفظ داریم، چون به لحاظ کنوانسیونهای بینالمللی ما حق تحفظ میتوانیم داشته باشیم در جایی که مخالف ماهیت قرارداد نباشد.
وی تصریح کرد: به نظرم ما در پالرمو حق تحفظ میتونستیم داشته باشیم چون مواردی که میخواستیم تحفظ کنیم مخالفتی نداشت، ولی در مورد سیافتی من خودم هم مقداری تأمل دارم چون عناوینی در آن هست که ممکن است نهادهای بینالمللی علیه ما بخواهند به کار ببرند که آن هم باید قابلحل باشد.
آملی لاریجانی ادامه داد: باید دستگاههای دیگر مثل شورای عالی امنیت ملی و دیگران روی آن کار کنند. به نظر من شدنی است، منتها به لحاظ شکلی اینکه مجمع الان میتواند ورود کند یا نه قابل بحث است.
وی افزود: با آقای دکتر پزشکیان هم صحبت اجمالی شده تا ببینیم راه برونرفت برای آن پیدا میشود یا نه. ولی نکته مهمی این است که FATF در فضای تحریم آنقدر اثرگذار است یا نه؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: حالا شما مسئله FATF را درست کنید، سوئیفت هم حل شود، ولی وقتی دلار را برای شما تحریم کنند چه چیزی را میخواهید نقل و انتقال بدهید؟ سوئیفت همان فضای بازشده برای نقل و انتقال است، ولی اگر ممنوع کنند، کما اینکه الان انجام دادهاند با اینکه اصل تحریمها برای حاکمیت و دولت بود. اما بخش خصوصی که همکاری با دولت میکند را معمولاً تحت فشار میبرند و از مبداء تهدید و تطمیعشان میکنند و به آنان اجازه نمیدهند.
وی ادامه داد: بحث مهم الان در موضوع FATF، در بستر تحریم مطرح است که آیا FATF میتواند در این بستر به ما کمک چندانی کند یا نه؟