شناسهٔ خبر: 69719027 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

پروازها در بالی اندونزی درپی فوران آتشفشان لغو شد

در پی فوران آتشفشان کوه لووتوبی در اندونزی، پروازها به جزیره توریستی بالی لغو شد.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، در پی فوران آتشفشان کوه لووتوبی لاکی لاکی در اندونزی، چندین شرکت هواپیمایی بین‌المللی پروازهای خود به و از جزیره توریستی بالی را لغو کردند و هزاران مسافر در فرودگاه‌ها گرفتار شدند. مسافران به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که از روز سه‌شنبه و پس از آنکه پروازهایشان به طور ناگهانی لغو شد، در فرودگاه بالی مانده‌اند.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که هزاران نفر در فرودگاه‌های اندونزی و استرالیا گرفتار شده‌اند، اما تعداد دقیق آنها اعلام نشده است.

آتشفشان کوه لووتوبی لاکی لاکی در جزیره دورافتاده فلورز در استان نوسا تنگارای شرقی از تاریخ چهارم نوامبر (۱۴ آبان ۱۴۰۳) با فوران‌های عظیم خود، ستون‌های بلندی از خاکستر داغ را به هوا پرتاب کرده است. این فوران اولیه باعث مرگ ۹ نفر و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر شد.

احمد شهاب، مدیر کل فرودگاه بین‌المللی بالی، اعلام کرد فعالیت‌های آتشفشانی بر پروازها تأثیر گذاشته است. در چهار روز گذشته، ۸۴ پرواز، شامل ۳۶ پرواز خروجی و ۴۸ پرواز ورودی تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.

شهاب گفت تنها در روز سه‌شنبه ۲۶ پرواز داخلی و ۶۴ پرواز خارجی از جمله پروازهایی از سنگاپور، هنگ کنگ، قطر، هند و مالزی لغو شده‌اند. برای این لغوها، شرکت‌های هواپیمایی به مسافران گزینه‌های بازپرداخت یا تغییر زمان پرواز را ارائه می‌دهند.

در پی فوران آتشفشان لووتوبی لاکی لاکی حدود ۶هزار و ۵۰۰ نفر از ساکنان منطقه تخلیه شدند. این فوران باعث ایجاد ابرهای ضخیم و بسته شدن فرودگاه فرانسیسکوس زاوریوس سدا در جزیره شد.

اگرچه هیچ کشته یا خسارت عمده‌ای گزارش نشده، اما به دلیل فعالیت‌های لرزه‌ای، این فرودگاه همچنان بسته است.

سه فرودگاه دیگر در مناطق همجوار انده، لاران‌توکا و باجاوا نیز از روز دوشنبه به دلیل هشدار ایمنی صادر شده توسط ناوبری هوایی اندونزی به خاطر خاکسترهای آتشفشانی بسته شده‌اند.

لووتوبی لاکی لاکی یکی از دو آتشفشان استراتوولکانی در منطقه شرق فلورز استان نوسا تنگارای شرقی است این آتشفشان یکی از ۱۲۰ آتشفشان فعال در اندونزی است که یک مجمع‌الجزای ۲۸۰ میلیون نفری را تشکیل می‌دهد.

این کشور به دلیل قرارگیری در امتداد «حلقه آتش»، شامل خطوط گسلی زلزله‌خیز در اطراف اقیانوس آرام، مستعد زلزله، زمین‌لغزش و فعالیت‌های آتشفشانی است.

منبع: ایرنا