به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، این در حالی است که ورشو به عنوان یکی از اعضای ائتلاف ناتو که نگران تبعات رسیدن دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده برای تعهدات نظامی این ائتلاف است تلاش میکند به شهروندانش از بابت تداوم تضمینهای امنیتی ائتلاف اطمینان دهد.
پایگاه مذکور در شهر «ردزیکُوو» در نزدیکی سواحل بالتیک قرار داشته و ساخت آن از دهه ۲۰۰۰ شروع شد و طبق ادعای ورشو، افتتاح این پایگاه نشان میدهد که ائتلاف نظامی با واشنگتن صرف نظر از اینکه چه کسی در کاخ سفید حضور داشته باشد قدرتمند باقی خواهد ماند.
اقتصادنیوز: نخست وزیر لهستان گفت که از تلاش اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا جلوگیری میکند، مگر اینکه کی یف خواستههای ورشو در خصوص جنگ جهانی دوم را بپذیرد.
سیکورسکی در ویدیویی که روز سهشنبه در حساب خود در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد نوشت: «ساخت این پایگاه مدتی طول کشید اما عزم ژئو استراتژیک ایالت متحده را ثابت میکند.»
«آندژی دودا» رئیس جمهور محافظهکار لهستان که بر داشتن روابط صمیمی با ترامپ تاکید کرده، در مراسمی رسمی این پایگاه را افتتاح میکند.
در مقابل روسیه اما ساخت و تاسیس این پایگاه را در راستای تداوم سیاستهای واشنگتن به منظور نزدیکتر کردن زیرساختهای نظامی خود به نزدیکی مرزهایش میداند.
انتقادات سابق ترامپ از ناتو و هزینههای آن حالا با رسیدن دوباره او به ریاست جمهوری آمریکا بیش از پیش اعضای ناتو را نگران ساخته است. او قبل از این وعده داده بود در صورت رسیدن به ریاست جمهوری دیگر کشورهایی که بودجه نظامی کافی صرف نکنند را مشمول تعهدات نظامی و دفاعی واشنگتن نخواهد کرد.
لهستان در این میان بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری هفته پیش ایالات متحده تاکید کرده با توجه به اینکه بزرگترین بودجه نظامی را با توجه به اندازه اقتصادش در میان اعضای ائتلاف دارد نگرانی درباره این وعده ترامپ ندارد.
پایگاهی که آمریکا در شهر ردزیکُوو لهستان افتتاح کرده بخشی از یک سپر دفاع موشکی گستردهتر ناتو به نام «آگیس اِشور» (Aegis Ashore) است که طبق اعلام ناتو میتواند موشکهای بالستیک برد متوسط و میانبرد را رهگیری کند.
عناصر کلیدی دیگر این پروژه دفاع موشکی شامل یک پایگاه دوم در خاک رومانی، استقرار رزمناوهای نیروی دریایی آمریکا در ساحل «روتا» در اسپانیا و یک رادار هشدار اولیه در شهر «کورجیک» ترکیه میشود.
منابع نظامی به رویترز گفتند که سامانه استقرار یافته در لهستان اکنون تنها میتواند علیه موشکهای شلیک شده از سمت غرب آسیا مورد استفاده قرار بگیرد و برای آنکه این سامانه موشکهای شلیک شده از سمت روسیه را نشانه بگیرد باید طی یک فرآیند پیچیده و با تغییر سیاستها، جهت رادار عوض شود.
∎