روبیو به شدت مخالف عادی سازی روابط آمریکا با دشمنانش است. او مخالف احیاء برجام و موافق ایجاد کمپین فشار حداکثری است. روبیو به مراتب از هوک تندروتر است و بر خلاف بسیاری از جمهوری خواهان موافق حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران است.
به گزارش خبر فوری، همانطور که انتظار می رفت، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024، با تغییراتی نه چندان خوشایند برای ایران آغاز شد. شواهد گویای این است که ترامپ قصد دارد مسیر پرتنش سال های 2016 تا 2020 را ادامه دهد.
مهم ترین نشانه و دلیل احیاء این روند، افرادی هستند که نامشان به عنوان سکان داران وزارت امور خارجه و نهادهای بین المللی آمریکا شنیده می شود.
مهم ترین نامی که این روزها در حوزه سیاست خارجی دولت دوم ترامپ شنیده می شود «برایان هوک» است. هوک در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ مسئول بخش ایران وزارت امور خارجه ایالات متحده بود. بسیاری او را معمار سیاست «فشار حداکثری» و مسئول خروج آمریکا از برجام و حوادثی که پس از آن روی داد، می دانند (درباره هوک اینجا را ببینید). حالا برایان هوک، مسئول تیم انتقالی ترامپ در وزارت خارجه آمریکا شده و احتمالا تیم جدید وزارت امور خارجه آمریکا را خواهد چید. با توجه به سیاست های ضد ایرانی هوک، احتمال تشکیل یک تیم به شدت تندرو و ضد ایرانی در ساختمان وزارت امور خارجه آمریکا زیاد است.
شایعات گویای این است که مهم ترین گزینه هوک و ترامپ برای تصدی پست وزارت امور خارجه «مارکو روبیو» است. مارک روبیو سناتور ایالت فلوریدا در سنای ایالات متحده آمریکا از حزب جمهوریخواه است و عقایدی به شدت تند دارد. او یکی از مخالفان جدی ایران است و باورهای خشن و تندی هم نسبت به حماس و مقاومت دارد.
بسیاری روبیو را پدر سیاست تقابلی در آمریکا می دانند. او به شدت مخالف عادی سازی روابط آمریکا با دشمنانش است. روبیو فردی است که بیشترین مخالفت را با عادی سازی روابط با کوبا و کره شمالی داشت و موافق نابودی برجام و ایجاد کمپین فشار حداکثری علیه تهران بود. روبیو به مراتب از هوک تندروتر است و بر خلاف بسیاری از جمهوری خواهان موافق حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران است.
با وجود تندرو بودن روبیو، نباید گمان کرد که او تنها عضو تیم تندرو ترامپ در وزارت امور خارجه خواهد بود. «الیز استفانیک» یکی دیگر از اعضای تیم تندرو ترامپ خواهد بود. او به تازگی در رسانه های آمریکایی به عنوان سفیر واشنگتن در سازمان ملل معرفی شده است.
نکته جالب در رابطه با این نماینده جمهوری خواه کنگره این است که چند روز پیش از رسانه ای شدن خبر مسئولیت جدیدش، در توییتی ضد ایرانی نوشت: «آمریکا آماده بازگشت به سیاست فشار حداکثری رئیس جمهور ترامپ بر ضد ایران است. برای مدت طولانی، دشمنان ما به خاطر ضعف دولت جو بایدن و کامالا هریس جسورتر شدهاند. با رئیسجمهور ترامپ، «برقراری صلح از طریق قدرت» برگشته است.»
همچنین، طبق برخی اخبار، مایکل والتز به عنوان «مشاور امنیت ملی کاخ سفید» برگزیده شده است. والتز که یک افسر بازنشسته آمریکایی است، مواضع ضد ایرانی واضحی دارد؛ هر چند برخی معتقدند به اندازه جان بولتون، که مشاور امنیت ملی ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری اش بود، نیست. مهم ترین تفاوت این دو در این است که بولتون به اقدامات نظامی علیه ایران اعتقاد داشت اما والتز به فشار حداکثری و سیاسی اعتقاد دارد و تمایلی به اقدام نظامی علیه ایران ندارد.
همچنین، شبکه سیانان نیز به نقل از منابع خود گزارش داد که ترامپ «استفان میلر» مشاور ضد مهاجرتی خود را به عنوان معاون سیاستگذاری کاخ سفید برگزیده است. اگرچه تمرکز میلر بیشتر بر مساله مهاجرت خواهد بود اما احتمالا در مساله خاورمیانه نیز روی ترامپ تاثیرگذار باشد. میلر نیز مانند روبیو و والتز و دیگر اعضای تیم سیاست خارجه و امنیتی ترامپ، تندرو است، هر چند شاید به اندازه هوک یا روبیو با ایران تقابل نداشته باشد.