علیاکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در این دیدار گفت: سرمایهگذاری بخش خصوصی ارمنستان در پسکرانههای بندر چابهار، روابط اقتصادی تهران - ایروان را توسعه بیشتری میبخشد. توسعه روابط و تعاملات بازرگانی و اقتصادی با کشورهای همسایه، با ویژه جمهوری ارمنستان، از راهبردهای اصلی دولت چهاردهم و وزارت راه و شهرسازی قلمداد میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حضور بخش خصوصی جمهوری هند در بندر شهید بهشتی و سرمایهگذاری تجهیزاتی و زیرساختی هند در این بندر، خاطرنشان کرد: دسترسی ایروان به آبهای آزاد از طریق بندر چابهار، پای فعالان اقتصادی و بازرگانی را به بازار بزرگ هند و کشورهای عربی همسایه ایران باز میکند.
صفایی با بیان اینکه طی دو سال گذشته نشستهای اقتصادی متعددی در سطوح مختلف با مسئولان جمهوری ارمنستان صورت گرفته است، افزود: حضور بخش خصوصی ارمنستان در ترمینال لجستیکی چابهار، فرصت بسیار خوبی را برای تجار و بازرگان این کشور برای صادرات محصولات و تولیدات این کشور فراهم میکند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین از آمادگی این سازمان برای سرمایهگذاری ارمنستان در بنادر شمالی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: ایروان از طریق بنادر شمال و جنوب ایران میتواند هم برای صادرات و لجستیک تولیدات داخلی خودش استفاده کند و هم این امکان را دارد از امکانات بندری برای واردات سود ببرد.
بندر چابهار کلید راهیابی ارمنستان به آبهای آزاد است
نارک هواکیمیان معاون وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان نیز در ادامه این دیدار گفت: داشتن روابط سطح بالا و حمل و نقل آزاد، راهبرد ویژه ایروان برای توسعه روابط با کشورهای همسایه است.
وی با بیان اینکه جمهوری ارمنستان برای توسعه روابط اقتصادی و حضور و سرمایهگذاری در بندر چابهار مصمم و جدی است، افزود: حضور ایروان در بندر چابهار، جمهوری ارمنستان را از بن بست راه نداشتن به آبهای آزاد خارج میکند.
معاون وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان تاکید کرد: توسعه روابط تجاری ایروان و تهران سبب میشود جمهوری اسلامی ایران نیز از مسیر و راههای مواصلاتی ارمنستان برای صادرات محصولات خودش استفاده کند.
بنا بر این گزارش، هیأت ارمنستانی در سفر به جمهوری اسلامی ایران قرار است با حضور در بندر چابهار، از زیرساختها، تجهیزات و امکانات بندر شهید بهشتی بازدید کنند.