شبکۀ تلویزیونی "فرانسه ٢٤" ساعته در گزارشی مفصل به خودکشی یک دختر دانش آموز شانزده سالۀ افغانتبار در ایران به نام آرزو خاوری پرداخته که صرفاً به دلیل خندیدن، رقصیدن، پوشیدن شلوار جین یا روسری از سر برداشتن از سوی مدیر مدرسه منظماً مورد آزار قرار گرفت و نهایتاً از ورود به کلاسهای درس منع شد تا این که عاقبت دختر جوان با پرت کردن خود از بلندی به زندگی و رنجهای روحیاش خاتمه داد.
به گزارش رادیو فرانسه، هفته نامۀ "اکسپرس" در مطلبی در آخرین شمارۀ خود با بررسی شیوه های سرکوب رژیم اسلامگرای ایران نوشته است که با "دیوانه" جلوه دادن مخالفان و به ویژه زنانی که علیه تحقیر حجاب اجباری مقاومت میکنند رژیم ایران میخواهد شهامت زنان ایران را ناشی از جنون یا اختلالهای روانی و رفتاری معرفی کند. "اکسپرس" این شیوۀ حکومت روحانیون ایران را ادامۀ سرکوب زنان به ویژه پس از کشته شدن مهسا امینی توصیف کرده و افزوده است که در پس این روش، داوهای مهمی مرتبط با سلامت روحی کل یک جامعه به خصوص سلامت زنان نهفته است.
"اکسپرس" افزوده است که از جمله آخرین نتایج این رویه سرنوشت نگرانکنندۀ آهو دریایی، دانشجوی دکترای ادبیات فرانسه، است پس از آن که نامبرده در واکنش به تحمیل حجاب اسلامی نیمه برهنه در مقابل دانشگاه قدم زد. اکسپرس یادآوری کرده است که رژیم اسلامی پس از دستگیری خشونت آمیز این زن جوان که مادر دو کودک هم است او را به بهانۀ "ضعف روانی" به یک مرکز ویژه درمانی منتقل کرده است. اکسپرس سپس تصریح کرده است که رژیم اسلامی پیش از این با همین رویه با دیگر زنان مخالف حجاب اجباری از جمله با افسانه بایگان، آزاده صمدی، رؤیا ذاکری و اعظم جنگروی رفتار و آنان را به بهانۀ علاج اختلاهای روحی و شخصیتی به مراکز روانشناسی منتقل کرد.
حکومت اسلامی، به نوشتۀ اکسپرس، اعمال این رویه را به مردان نیز تعمیم داده است. از جمله نمونههای این تعمیم سرنوشت غم انگیز سامان یاسین خوانندۀ رپ کُرد است که به دلیل حمایت از اعتراضهای ضدحکومتی در بیمارستان روانی امینآباد تهران بستری و شکنجه و عاقبت مجبور به انجام اعترافات اجباری شده است.
آزاده کیان، استاد جامعهشناسی در دانشگاه پاریس، شیوۀ حکومت اسلامی ایران را شیوۀ همۀ حکومتهای تمامیتخواه از جنس اتحاد شوروی سابق دانسته و تصریح کرده است که در رژیم پدرسالار اسلامی ایران زنان اغلب هدف اصلی هنجارهای تحمیلی هستند و زنانی که از این هنجارهای تحمیلی سرپیچی می کنند از نگاه متولیان قدرت لزوماً "دیوانه" به شمار می روند.
اکسپرس در ادامه افزده است که در ایران تحقیق دربارۀ نقش اقدامهای رژیم اسلامی در افزایش مشکلات مربوط به سلامت روحی و خودکشی در میان کودکان و افراد بالغ ناممکن است چون انجام چنین بررسی هایی به منزلۀ زیر سئوال بردن کلیت نظام اسلامی است.
"اکسپرس" یادآوری کرده است که از سال ٢٠۱٦ برای اولین بار نسبت زنان تحصیلکردۀ دانشگاه های ایران در رشتههای علوم، فنون، مهندسی و ریاضیات در قیاس با مردان افزایش یافت و امروز این نسبت به ٧٠ درصد رسیده است. با این حال، بر اساس مرکز آمار ایران نرخ بیکاری زنان دو برابر نرخ بیکاری مردان است، هر چند این فقط یک جنبه از بی عدالتی علیه زنان ایران به شمار می رود.
به نوشتۀ اکسپرس، مهمترین بی عدالتی علیه زنان ایران این است که آنان به تنهایی مهمترین هدف سرکوب رژیم اسلامی هستند و این امر سلامت روحی زنان و به تبع مردان را سخت تحت تاثیر قرار داده است. همانند تمام کشورهایی که سرکوب مردم در آنها منظم و دائمی است عارضه هایی نظیر افسردگی، اضطراب، ترس و اختلالهای روحی در نهایت فقط محدود به زنان نمی شود، بلکه کلیت یک جامعه را دربرمیگیرد. از جمله پی آمدهای این سرکوب، به نوشتۀ اکسپرس، افزایش خودکشی به ویژه نزد زنان و دگرباشان جنسی است، به طوری که بر اساس آخرین دادهها ایران امروز یکی از بالاترین نرخهای خودکشی در خاورمیانه را داراست.