شناسهٔ خبر: 69714998 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

عسلویه ضعیف‌ترین شهرستان از نظر کتابخانه

صاحب‌خبر -

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر می گوید: ضعیف‌ترین شهرستان در حوزه زیرساخت کتابخانه عمومی شهرستان عسلویه است که با وجود صنایع مهم در این شهرستان، ولی دچار فقر فضای کتابخانه ای است.

به گزارش سایت خلیج فارس (بوشهر)، «حیدر راهب در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب که به میزبانی کتابخانه باغ زهرا برگزار شد، افزود: کتابخانه دوم شهر جم به همت شهرداری در دهه فجر پارسال کلنگ زنی شد و امروز دارای پیشرفت فیزیکی 95 درصدی است و تلاش داریم از منابع مسئولیت اجتماعی صنایع هم تا دهه فجر امسال تجهیز و بهره برداری شود.

به گفته او کتابخانه شهر دوراهک دیر و روستای دویره بوشهر نیز که خیرساز است، تا آخر امسال به جمع کتابخانه های استان اضافه می شود. همچنین کتابخانه های خیرساز در روستاهای راهدار، خلیفه ای و بنداروز طی سالجاری تکمیل و تجهیز شود.

راهب یادآور شد: مجوز احداث کتابخانه در روستاهای هلیله بوشهر و سرکره برازجان را گرفته ایم که امسال ساخت آنها شروع خواهد شد.

دو شهرستان رکورددار امانت کتاب

راهب با اشاره به اینکه شهرستان‌های تنگستان و جم بهترین وضعیت از نظر منابع و فضای کتابخانه‌ای دارند، یادآور شد:این دو شهرستان به ازای هر 25 هزار نفر، سه کتابخانه دارند.

او ادامه داد: ضعیف‌ترین شهرستان در حوزه زیرساخت کتابخانه عمومی شهرستان عسلویه است که با وجود صنایع مهم در این شهرستان، ولی دچار فقر فضای کتابخانه ای است.

مدیرکل کتابخانه های استان یادآور شد: همچنین از نظر امانت کتاب شهرستان های جم و تنگستان و از نظر تعداد اعضا به نسبت جمعیت هم شهرستان جم بهترین شرایط را دارد.

او با اشاره به بازطراحی 18 کتابخانه استان طی دو سال اخیر گفت: رویکرد اصلی ما جذب قشر کودک و نوجوان به کتابخانه ها بوده، ضمن اینکه 65 درصد اعضای کتابخانه های استان در این رده سنی می باشند.

راهب درباره بیشترین کتاب های امانت گرفته شده در استان را به ترتیب در زمینه های رمان و ادبیات، روانشناسی و دین اعلام کرد.

کتابخانه مصلحیان بوشهر معطل میراث فرهنگی

مدیرکل کتابخانه های استان بوشهر درخصوص زمانبر شدن مرمت کتابخانه قدیمی مصلحیان در خیابان سنگی بوشهر اظهار کرد: 1.5 سال پیش که مرمت این بنای ثبت ملی توسط میراث فرهنگی استان آغاز شد، قرار بود در هفته کتاب امسال (آبان) به پایان برسد، اما درحالی که 50 درصد پیشرفت داشته، پروژه تعطیل شده است.

وی ابراز امیدواری کرد: میراث فرهنگی استان نسبت به فعال سازی مجدد این پروژه اقدام تا کتابخانه ای که در چشم شهر بوشهر بوده مجددا فعالیت خود را آغاز کند.

کتابخانه مرکزی بوشهر در انتظار تصمیم استاندار جدید

راهب در پاسخ به سوالی درباره عملی نشدن وعده استاندار سابق مبنی بر کلنگ زنی کتابخانه مرکزی بوشهر در دوران مسئولیتش بیان کرد: مشاور فاز صفر پروژه گرفته شد و همه چیز آماده کلنگ زنی این پروژه در زمینی در مرکز شهر بوشهر بود که شورای برنامه ریزی استان بخشی از زمین 5 هزار متری را به اسناد ملی هم اختصاص داد که این رویه مورد موافقت ما و نهاد کتابخانه های کشور نبود و پروژه متوقف ماند.

او با اشاره به اینکه ایجاد کتابخانه مرکزی مطالبه ای 20 ساله می باشد، افزود: اکنون 24 استان کشور دارای کتابخانه مرکزی هستند یا پروژه ای در این زمینه فعال دارند که امیدواریم به همت استاندار جدید پروژه بوشهر نیز تعیین تکلیف شود.

او ادامه داد: تجلیل از خادمان عرصه کتابداری و کتابخوانی ، طرح عضویت رایگان، بخشش جرایم دیرکرد کتاب‌ها، بازگشایی کتابخانه دیلم، افتتاح کتابخانه آبدان، بازگشایی کتابخانه بنه‌گز، برگزاری تور کتابخانه گردی، نمایشگاه‌های کتاب و نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب از مهمترین برنامه های این هفته است.»

انتهای پیام