شناسهٔ خبر: 69713285 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

شروع به کار پایش در بافت تاریخی مروست

سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مروست گفت: پس از آسیب‌شناسی مقدماتی بافت تاریخی مروست، ضرورت نیاز به پایش مدنظر قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش میراث‌آریا، سعیده اکبری با اعلام این خبر افزود: در آسیب‌شناسی بافت تاریخی مروست مواردی شامل آسیب‌های مربوط به بناهای در حال تخریب، زمین‌های رهاشده، بناهای قابل مرمت و احیا اما بدون مالک یا عدم دسترسی به مالک و یا چند مالکیتی، ساخت‌وسازهای غیرمجاز و نیز در حوزه امنیتی و اجتماعی، بهداشتی و... مشاهده شد.

سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مروست  اضافه کرد: برای ارائه راهکار و تصمیم‌گیری در سطوح مدیریتی شهرستان نیاز به آمار و اطلاعات دقیق از تمامی پلاک‌ها اعم از وضعیت کالبدی، معماری و نوع آسیب بنا (همراه با کدگذاری و تصویربرداری و مختصات)، تأسیسات و انشعابات، مالکیت‌ها (به خصوص اتباع و غیر اتباع)، جمعیت و طبقه ساکنین و موارد دیگر بود که در قالب فرم‌های پرسشی طراحی و سپس بلوک‌بندی محدوده بافت تاریخی و هماهنگی با کارشناس پایش میدانی با حمایت ویژه شهرداری (تأمین مالی پروژه) شروع شد.

به گفته او در نهایت خروجی این پروژه تمامی اطلاعات در تمام حوزه‌های مطرح‌شده در قالب بانک اطلاعاتی gis خواهد بود.

اکبری عنوان کرد: پس از اتمام این پروژه و دستیابی مطلوب نتایج، در بافت های تاریخی و ثبتی روستای ترکان و هرابرجان نیز پایش اطلاعاتی انجام خواهد شد.

بافت تاریخی مروست ازجمله بافت های باارزش منطقه مرکزی کشور است که به‌عنوان جاذبه‌ای بی‌نظیر متشکل از ساختاری ارزشمند و تاریخی بوده و هسته اصلی آن با محوریت قلعه تاریخی و مراکز خدماتی مجاور آن نظیر کاروانسرا، مراکز آموزشی، مساجد، حسینیه‌ها و … است، این بافت به مساحت 40 هکتار، با شماره ثبت ۳۲۶۱۳ در ۲۷ مردادماه سال ۱۳۹۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/