به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، مهدی خورسند، کارشناس مسائل بینالملل در گفتگویی رویکرد آژانس بینالمللی اتمی نسبت به جمهوری اسلامی ایران را غیرواقع بینانه دانست و ارائه گزارشهایش را غلط خواند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران علی رغم رویکردی که آژانس بینالمللی اتمی، اروپاییها و به خصوص آمریکا داشتهاند، همواره سعی کرده در مسیر همکاری گام بردارد.
خورسنn با بیان اینکه ایران از ابتدای دهه 80 شمسی همواره رویکرد همکاری در حوزه هستهای را داشته، اشاره کرد: نگاهی به تاریخچه توافقات ایران با غرب نشان میدهد، ایران همان ابتدای مسئله هستهای در قالب توافق سعدآباد در اجرای تعهدات خود پیشگام میشود و حتی تاسیسات هستهای را برای حسن نیت پلمپ میکند اما اروپاییها به هیچ کدام از وعدههای خود عمل نمیکنند و ایران به رفع انسداد و افزایش سطح غنی سازی مجبور میشود.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: ایران در برجام هم افزون بر تعهداتی که یک کشور میتواند در حوزه هستهای داشته باشد، ارائه داد. به قول خود مدیران آژانس بین المللی اتمی، سنگین ترین و بیشترین نظارت بر تاسیسات هستهای کشور برای ایران رخ داد اما علی رغم همه این اقدامات باز هم شاهد رویکرد خصمانه غربیها و حتی آژانس بین المللی اتمی علیه ایران هستیم.
وی از رویکرد تکنیکی متفاوت دولت چهاردهم گفت و بیان کرد: تاکتیک و راهبرد جمهوری اسلامی ایران تغییری نکرده است و همچنان مستقل عمل میکند اما تمایل به ارتباط و مذاکره با دنیای شرق و غرب را دارد.
خورسند در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو اشاره کرد: جمهوری اسلامی ایران با روی کار آمدن دولت چهاردهم، چرخش تکنیکی را در دستور کار قرار داده است و احتمالا مسیر مذاکره با غربیها بخصوص با اروپاییها را ادامه دهیم و این مسئله از طریق گستردهتر شدن همکاری ایران با آژانس بین المللی اتمی صورت خواهد گرفت.
این کارشناس مسائل بین الملل از فضای مثبت ایجاد شده برای مذاکره و گفتگو بین ایران و اروپاییها گفت و اظهار کرد: این فضای مثبت زمینه حضور گروسی در تهران و احتمالا تلاش تهران برای رفع سوء تفاهمها و گام دوباره اعتمادسازی و عادی سازی را فراهم کرده است.
انتهای پیام/
∎