شناسهٔ خبر: 69710978 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

فائقی: وزیر ورزش نمی‌تواند به تنهایی برای تعیین سرپرست اقدام کند

سعید فائقی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد برنامه وزارت ورزش برای انتخاب سرپرست در فدراسیون هایی که دوره ریاست آنها رو به اتمام است و انجام روند انتخابات زیر نظر وی (سرپرست) و جوانب مختلف این تصمیم با خبرنگار مهر گفتگو کرد. حرف وزیر غلط نیست اما شیوه آن اشتباه است وی در ابتدا با اشاره به هدف وزیر

صاحب‌خبر -

سعید فائقی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد برنامه وزارت ورزش برای انتخاب سرپرست در فدراسیون هایی که دوره ریاست آنها رو به اتمام است و انجام روند انتخابات زیر نظر وی (سرپرست) و جوانب مختلف این تصمیم با خبرنگار مهر گفتگو کرد.

حرف وزیر غلط نیست اما شیوه آن اشتباه است

وی در ابتدا با اشاره به هدف وزیر ورزش از طرح انتخاب سرپرست برای فدراسیون ها گفت: در واقع وزیر ورزش قصد دارد شرایطی را فراهم کند که تمام کاندیداها در موقعیتی برابر وارد انتخابات شوند و به نوعی نقش رئیس را در مدیریت انتخابات کم کند بنابراین ذات حرف وزیر و تصمیمی که در این زمینه دارد، غلط نیست اما به شیوه آن انتقاد وارد است.

وزیر نمی تواند به تنهایی برای تعیین سرپرست اقدام کند

وی گفت: رئیس هر فدراسیون در مجمع انتخاباتی و توسط اعضای مجمع انتخاب می شود بنابراین وزیر که به عنوان رئیس مجمع یکی از اعضای آن به حساب می آید، به تنهایی نمی تواند در این زمینه یعنی کنار گذاشتن رئیس به خاطر پایان دوره ریاست و تعیین سرپرست برای آن اقدام کند.

تعیین سرپرست در مجمع فدراسیون

معاون پیشین وزارت ورزش در مورد چگونگی درستی این کار گفت: اگر بنا به انتخاب سرپرست برای فدراسیون ها است، درست این است که وزیر ورزش به عنوان عضو مجمع درخواست برگزاری آن را بدهد. در جریان مجمع طرح موضوع شود و با تصویب دیگر اعضا، پس از پایان دوره رئیس برای آن فدراسیون سرپرست تعیین شود.

جایگاه مجمع بالاتر از وزیر است

فائقی تصریح کرد: انتخاب گزینه سرپرست در واقع باید با مجمع باشد. مجمع هر فدراسیون بالاترین رکن در آن فدراسیون به حساب می آید و از این حیث جایگاهش بالاتر از وزیر است. همه امور مربوط به هر فدراسیون باید در مجمع آن فدراسیون طرح و تصویب شود. پس باید انتخاب سرپرست هم با نظر اعضای آن صورت بگیرد.

تعیین سرپرست در مجمع غیرقانونی نیست

وی با تاکید بر اینکه اگر انتخاب سرپرست برای فدراسیون از طریق مجمع و رای اعضای آن نباشد، غیرقانونی به حساب می آید، خاطرنشان کرد: هرگونه تغییر در اساسنامه باید به تصویب اعضای مجمع برسد. این تغییر در اساسنامه و نحوه انتخاب سرپرست هم مصوبه اعضای مجمع را داشته باشد.

دوره سرپرستی باید کوتاه و قانونمند باشد

«دوره سرپرستی در فدراسیون ها تجربه های معمولا ناخوشایندی برای ورزش داشته است. در کل با انتخاب سرپرست موافق هستید؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: شاید از این حیث که شرایط برای همه کاندیداها یکسال مهیا شود، خوب باشد اما در کل باید مدت زمان آن کوتاه باشد. دوره سه ماهه برای سرپرست زیاد است. در دوره سرپرست فدراسیون و هیات های استانی نباید به سمت تغییرات بروند. سرپرست باید تنها دغدغه اش فراهم شدن زمینه انتخابات باشد و اگر نتوانست این کار را انجام دهد باید سریع جابه جا شود. در کل دوره سرپرستی باید کوتاه باشد.

لزوم پیگیری عادی روند انتخابات در ۵ فدراسیون

معاون پیشین وزارت ورزش در پایان در پاسخ به این پرسش که «وزیر ورزش در حالی تصمیم به انتخاب سرپرست برای فدراسیون ها گرفته که نام نویسی از کاندیداهای چهار فدراسیون (اسکی، نجات غریق، پزشکی ورزشی و بدنسازی) انجام شده و در یک فدراسیون (اتومبیلرانی) هم این پروسه آغاز شده است. در مورد این فدراسیون ها چه برنامه ای باید اجرا شود؟»، گفت: عقلانی آن است که انتخابات این فدراسیون ها طبق آنچه آغاز شده، ادامه پیدا کند و به سرانجام برسد. بهتر است وزارت ورزش اجرای تصمیماتش را برای فدراسیون هایی که از این پس باید وارد انتخابات شوند، قرار دهد. اجرا این تصمیم درمورد این فدراسیون ها که نام نویسی از کاندیداهای آنها انجام شده، باعث طولانی شدن انتخابات شان می شود و این به ضرر است.

امکان تهدید بین المللی هم وجود دارد

فائقی همچنین در مورد تبعات انتخاب سرپرست و اینکه احتمال کشیده شدن موضوع به مجامع بین المللی از حیث دخالت دولت در ورزش وجود دارد، گفت: فدراسیون های بین المللی می توانند به موضوع ورود کنند و حتی خطر تعلیق هم وجود داشته باشد اگر از آن مطلع شوند. البته این را باید در نظر گرفت تا وقتی موضوعی از طرف داخلی ها اطلاع رسانی نشود، مسئولان جهانی ورودی به آن ندارند.

منبع: mehrnews-6286676