به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، امید نقشینه؛ معاون استعدادیابی و توانمندسازی فراگیر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مراحل پایانی بیستوششمین دوره جشنواره جوان خوارزمی در بخش دانشآموزی در حال انجام است، اظهار کرد: این نمایشگاه برای دانشآموزانی برگزار میشود که طرحهایشان به مرحله نیمهنهایی رسیده است.
وی افزود: چندین مرحله داوری روی طرحها انجام شده است و از میان 3700 طرح ارائه شده توسط دانشآموزان دوره متوسطه دوم از مدارس سراسر کشور در 18 شاخه علمی، 70 طرح به مرحله نیمهنهایی راه یافتهاند.
نقشینه با اشاره به حضور 70 طرح در نمایشگاه بخش دانشآموزی جشنواره خوارزمی گفت: برخی از این طرحها انفرادی و برخی دیگر به صورت گروهی (دو یا چند نفره) ارائه شدهاند.
وی ادامه داد: داوری نهایی طرحها هفته آینده توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی انجام خواهد شد.
نقشینه تصریح کرد: در این جشنواره هیچ محدودیتی برای تعداد طرحهای منتخب وجود ندارد و رقابت به معنای متداول در آن وجود ندارد. به این معنا که در هر حوزه علمی، اگر طرحی دارای استانداردهای لازم و پژوهشی کیفی باشد، به مراحل داوری راه پیدا کرده و برگزیده میشود؛ در مقابل، اگر در شاخهای طرحی با کیفیت کافی ارائه نشده باشد، هیچ اصراری برای انتخاب طرح وجود ندارد.
وی با بیان اینکه از طرحهای با کیفیت حمایت خواهد شد، افزود: در سالهای اخیر تلاش شده آموزشهای لازم در حوزه پژوهش به دانشآموزان ارائه شود تا آنها بتوانند در این مسیر به مراحل نهایی راه یابند.
نقشینه همچنین گفت: برای طرحهایی که به مراحل نهایی میرسند، کارگاههایی برگزار میشود. سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی امسال این برنامه را با هدف رشد مؤثر دانشآموزان برگزیده جشنواره خوارزمی آغاز کرده است.
معاون استعدادیابی و توانمندسازی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: باید در دوران دانشآموزی اولویتها و استعدادهای این افراد شناسایی شده و مورد حمایت قرار گیرند. تجاریسازی و فروش طرحها در مرحله دوم قرار دارد، چرا که در این دوره، شناسایی استعدادها و هدایت آنها اهمیت بیشتری دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: طرحهایی که امکان تجاریسازی و فروش داشته باشند، به شرکتها و مؤسسات معرفی خواهند شد؛ برخی افراد حاضر در نمایشگاه نیز با همین هدف دعوت شدهاند.
وی افزود: مرحله نهایی بخش دانشآموزی جشنواره خوارزمی هفته آینده برگزار خواهد شد و طرحهای برگزیده در سه سطح 1، 2 و 3 توسط سازمان پژوهشها انتخاب خواهند شد.
نقشینه در خصوص میزان مشارکت مدارس سمپاد توضیح داد: حدود 50 درصد از طرحهای برگزیده متعلق به مدارس سمپاد و 50 درصد دیگر مربوط به مدارس غیرسمپاد است. داوری طرحها به صورت مستقل و بدون توجه به محل ارائه آنها انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: دانشآموزان برگزیده جشنواره خوارزمی، امتیاز ویژهای برای کنکور خواهند داشت و اگر در رشته انتخابی خود پذیرفته نشوند، در صورتی که 90 درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده را کسب کنند، میتوانند در رشته دیگری پذیرش شوند.
انتهای پیام/