به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به گفته مسئولان کتارا، این جشنواره دو روزه که با همکاری 29 کشور عضو برگزار شد، فرصتی برای تجلیل از همکاریهای فرهنگی و تبادل بین ملتهای مختلف فراهم آورد و شامل برنامههای متنوعی بود که نمایانگر فرهنگهای گوناگون و ایجاد پیوند میان جوامع مختلف بوده است.
نخستین روز برگزاری این جشنواره با حضور سفرا و فرستادگان نمایندگی های خارجی مقیم کشور قطر برگزار شد. علی بختیاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قطر نیز ضمن حضور در این مراسم، با مدیران کتارا و شبکه دیپلماسی عمومی از جمله السلیطی دیدار کرد.
وی در رایزنیهای خود با مدیران و نیز اعضای فعال این جشنواره از جمله سفیر ترکیه و نیز مدیر مرکز فرهنگی یونس امره در دوحه، بر اهمیت چنین رویدادهایی در گسترش روابط فرهنگی و ایجاد بستری برای تعاملات بینالمللی تأکید کرد.
این جشنواره با بازدید از نمایشگاه تمبر کشورهای عضو شبکه جهانی دیپلماسی عمومی با حضور سفرا و نمایندگان سیاسی و فرهنگی دیگر کشورها آغاز و پس از انتقال به محل سخنرانی و نمایشگاه صنایع دستی، با سخنرانی خالد السلیطی، مدیرعامل کتارا و رئیس شبکه دیپلماسی بینالمللی عمومی، ادامه یافت. وی در سخنان خود بر اهمیت دیپلماسی عمومی و دستاوردهای دوره ریاست کتارا بر این شبکه تأکید کرد.
السلیطی با اشاره به پروژهها و نوآوریهای صورتگرفته و بیان اینکه این رویدادها نقشی مهم در ارتقاء فهم و همدلی میان ملتها ایفا میکنند، بر اهمیت همکاری مداوم میان کتارا، شبکه دیپلماسی عمومی و سفارتخانههای کشورهای عضو تأکید کرد.
به گفته وی، این جشنواره نمونهای از دیپلماسی عمومی مؤثر است که با تقویت ارتباطات فرهنگی و ایجاد فضایی دوستانه میان کشورها، به بهبود روابط دیپلماتیک و فرهنگی کمک میکند.
در راستای ارتقای دیپلماسی عمومی، مؤسسه کتارا یکی از دستاوردهای خود در این زمینه را راهاندازی پلتفرم دیجیتالی مرکز دیپلماسی عمومی در فوریه 2022 عنوان کرده است. این پلتفرم به عنوان فضایی برای تعاملات و تبادلات اطلاعات و دستاوردهای فرهنگی، میان مردم قطر و سایر کشورهای جهان عمل میکند.
به گفته السلیطی، این پلتفرم به معرفی دستاوردهای دیپلماسی فرهنگی و جذب همکاریهای بینالمللی با سازمانها و مؤسسات علاقهمند به فعالیت در سطح جهانی کمک خواهد کرد.
در نخستین روز جشنواره، یک نمایشگاه فرهنگی در فضای باز کتارا با حضور نمایندگان و علاقهمندان برگزار شد. این نمایشگاه که در محل قبه ثریا و ساختمانهای شماره 37 و 41 برپا شده بود، شامل آثار هنری و صنایع دستی کشورهای مختلف بود که به نمایندگی از فرهنگهای متنوع کشورهای عضو شبکه دیپلماسی عمومی به نمایش گذاشته شد. علاوه بر این، تمبرها و سکههای کشورهای عضو در ساختمان شماره 22 در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت.
یکی از بخشهای این جشنواره، نمایش فیلمهای منتخب از کشورهای قطر، اوکراین، بلغارستان، کره جنوبی و بوسنی بود. در این برنامه، فیلمهای کوتاهی با مضامین فرهنگی و اجتماعی به نمایش گذاشته شد که بازتابدهندهی تجربیات و ارزشهای فرهنگی هر یک از این کشورها بود.
این جشنواره در روز دوم نیز با نمایش صنایع دستی و کارگاههای آموزشی ادامه یافت. در این روز، بازدیدکنندگان با مجموعهای از هنرهای بومی از جمله نقاده، بتوله و سدو از قطر آشنا شدند و در حین حال توانستند با صنایع دستی و هنرهای تذهیب و مکرومه از ترکیه نیز آشنا شوند. همچنین، صنایع دستی بوسنی، مانند ساخت نعلهای چرمی و هنر دنتل از مولداوی، مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.
از دیگر برنامههای جشنواره، اجراهای موسیقی و نمایشهای فولکلوریک بود که توسط هنرمندانی از کشورهای ترکیه، مجارستان، مولداوی، کوبا و فیلیپین اجرا شد. برگزارکنندگان، این برنامهها را نشانگر اهمیت موسیقی در تقویت پیوندهای فرهنگی و ایجاد فضایی صمیمانه میان ملتها عنوان کردند.