شناسهٔ خبر: 69708383 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

آنچه کرمانی‌ها از استاندار جدید می‌خواهند؛

پیگیری حقوق دولتی معادن و ایجاد وفاق پیگیری حقوق دولتی معادن و ایجاد وفاق

پیگیری حقوق دولتی معدن و اصلاح قانون معادن در سایه وفاق، اولویت اصلی استاندار جدید کرمان از نگاه مدیران اجرایی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان»؛ امروز اولین روز از خدمت استاندار متبوع دولت چهاردهم در استان کرمان است و عملاً محمدعلی طالبی‌زاده تنها کسی‌ست که از امروز سکان‌دار کشتی توسعه استانی پهناور را بر عهده گرفته است که مدیریت جهادی مردمانش همچون سردار دل‌ها شهید حاج‌ قاسم سلیمانی در آن زبانزد خاص و عام است.

استانداران پیشین کرمان هر کدام به میزان توان و تجربه خودشان تلاش‌های بسیاری را انجام دادند که کشتی به گل نشسته توسعه در کرمان را اندکی حرکت دهند اما هنوز استان به مقصد نهایی نرسیده است.

استاندار دولت سیزدهم برای کرمان در دوره ۳۰ ماه خدمت خود به استان تلاش‌های جهادی بسیاری را در کارنامه خود ثبت کرد و دیروز این فرمان خدمت را به محمدعلی طالبی‌زاده سپرد.

 کرمان استان پهناور و بزرگی است و مدیران آن در عرصه‌های مختلف تلاش‌های بسیاری را انجام داده و به اصطلاح خاک حوزه خدمتی خود را خورده‌اند و امروز درک می‌کنند که مطالبه دقیق کرمانی‌ها چیست؟ که با عنوان‌ کردن آن‌ها می‌توان استاندار تازه نفس را برای اولویت‌بندی در امور توسعه استان همراهی کرد.

بنابراین خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» با طرح این سئوال که به نظر شما استاندار جدید برای رسیدن به توسعه کدام عامل را باید در رأس اولویت‌ها قرار دهد؟ به سراغ مسئولان اقتصادی استان که بیش‌ترین ارتباط را با مردم دارند، رفت؛ پاسخ مدیران را در ذیل می‌خوانید؛

 



مهدی محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راه آرمان» نیاز اول مردم کرمان را در بخش روستایی، مسکن عنوان کرد و گفت: با تامین منابع مالی، تسهیلات ارزان قیمت به کمک مردم کرمان آمده و طرح‌هایی که شروع شده است را سریعاً بتوانیم تکمیل کرده و به مردم واگذار کنیم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان تاکید کرد: صرفاً در نهضت ملی مسکن ۲ هزار واحد در دست احداث است و عملاً نیمی از حدنصابی است که راه و شهرسازی توانسته زمین را تهیه و در سایت مسکن بارگذاری کند، گرچه کلید شروع کار زده شده اما پنج ماه است که منابع بانکی مورد نیاز به صورت تسهیلات به مردم پرداخت نشده است که خواستار پیگیری تامین اعتبار هستیم.



صادق سلطانی‌نژاد نیز در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی «راه آرمان» اولویت اصلی استاندار جدید را توسعه استان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه بسترها و ظرفیت‌هایی خوبی را در کرمان داریم که می‌تواند در این مسیر مؤثر باشد، مبحث سرمایه‌گذاری به‌خصوص در بخش خارجی اولویت است.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی کرمان اذعان کرد: استفاده از همه منابعی که می‌تواند ما را برای رسیدن به رشد اقتصادی کمک کند، مانند آورده بخش خصوصی، مشارکت بنیادها و نهادها، استفاده از بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری خارجی و بخش کوچکی هم از بودجه عمومی دولت است که می‌تواند ما را برای رسیدن به رشد ۸ درصدی که توسط دولت هدف‌گذاری شده است، یاری کند.
 

 



رضا حافظی نیز حوزه راه‌های استان را از مهم‌ترین اولویت‌‌های توسعه استان نام برد و گفت: تسریع در فرایند تامین اعتبار برای حوزه راه‌ها و تکمیل شریان‌های اصلی و همچنین طرح نهضت ملی مسکن از ملزمات توسعه استان هستند.

مدیرکل مسکن و راه و شهرسازی استان کرمان ادامه داد: تامین باقی‌مانده زمین‌های مورد نیاز برای طرح نهضت ملی مسکن و شروع به عملیات اجرایی و هماهنگی در جهت تامین و پرداخت تسهیلات بانکی می‌تواند از اولویت‌های مهم استاندار جدید باشد.

وی ادامه داد: تقریباً از بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ هیج معرفی و یا پرداخت تسهیلاتی به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن نداشته‌ایم که امیدواریم با پیگیری استاندار جدید این تامین اعتبار از سوی بانک مرکزی صورت گیرد تا ما روند اجرایی را با سرعت بیش‌تری طی کنیم.
 

 



مهدی حسینی‌نژاد هم اولین اولویت استاندار جدید را مطالبه سهم قانونی معادن استان کرمان از دولت را عنوان کرد و گفت: اگر استاندار جدید در این عرصه با جدیت حرکت کند، می‌تواند تحول عظیمی را در سطح استان ایجاد کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان افزود: امروز قانون معادن در مجلس نیز در دست بررسی و اصلاح است و ما باید بتوانیم چهار ماده پیشنهادی را که هم برای مجمع نمایندگان و هم برای وزارت‌خانه ارسال کرده‌ایم را اصلاح کنیم و استاندار می‌تواند به جد این موضوع را دنبال کند.

وی افزود: ما با تعیین تکلیف کردن محدوده‌های بلوکه شده و مزایده‌ای که در کاداستر استان و کشور ثبت شده است، می‌توانیم یک گام بزرگی را در راستای رشد اقتصادی معدن و جایگزین آن به‌جای نفت که دستور صریح رهبر انقلاب هم هست نیز برداریم.
 

 



مجتبی مصباح نیز به نمایندگی از قشر جامعه کار و تولید استان مطالبه‌اش از استاندار جدید را نیز این‌گونه مطرح کرد و گفت: امروز در استان کرمان توجه به همه مشاغل ضروری است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: متاسفانه به علت اینکه حجمی از مشاغل را در حوزه معدنی داریم، بقیه عرصه‌های شغلی مظلوم واقع شده‌اند و رسیدگی به امورات آنان در تمام قسمت‌ها وجود دارد به جز حوزه کارگری که این بسیار دردآور است.

وی اذعان کرد: اگر شرکت‌هایی که دارای توانایی بیش‌تری هستند و امکانات خوبی را در اختیار کارگران خود در بخش معدن می‌گذارند، بتوانند این امکانات را به نفع همه کارگرانی که توان آنان شاید بسیار زیاد هم نباشد، به اشتراک بگذارند؛ سبب می‌شود که جامعه کارگری دچار یک احساس عدالتی شود.

 


سید مهدی طبیب‌زاده نیز از استاندار جدید خواهش کرد و گفت: در ابتدای کار یک ارزیابی بر روش‌های گذشته را انجام دهند و حکمرانی اقتصادی که در کرمان اجرا و منجر شده است به وضعیت فعلی که استان در آن قرار دارد، برسد را بازنگری کند.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان افزود: استاندار جدید تاکید زیادی بر توسعه شاخص‌های پایدار دارد، پس در ابتدای امر این شاخص‌ها را مرور کنند که در حال حاضر چگونه‌ است و برای اصلاح یا تکمیل و بهبود نیز چگونه خواهد بود.

وی عنوان کرد: لازم است استاندار کرمان بررسی کند که آیا روش‌های حکمرانی گذشته را کافی می‌داند و یا نیازی به اصلاحات در آن دارد یا نه، بنابراین الان را دیده و آینده‌ای که دستخوش حوادث بسیار زیادی در پیشرفت و تکنولوژی در پله‌های جهانی است را هدف قرار دهد، نگرش‌های اقتصادی دنیا را برای ۲۵ تا ۳۰ سال دیگر را نیز مد نظر قرار دهند.

طبیب‌زاده تاکید کرد: برای استان روزی را متصور شود که معادن تمام شده و کشاورزی هم ظرفیت ندارد، بنابراین امروزی که ما هستیم با این مشخصات از حکمرانی اقتصادی چگونه پلی بسازیم به آینده که مطمئن باشیم در غیاب معدن و کشاورزی هم استان کرمان می‌تواند ادامه حیات دهد.

 


مصطفی آیت‌الهی موسوی البته سئوال خبرنگار ما را به شکل دیگری پاسخ داد که نشان از خستگی کرمانی‌ها از سیاست‌زدگی داشت، زیرا عنوان کرد: همین‌ که استاندار جدید بتواند وفاق را در سطح استان برقرار کند و جناح‌های مختلف سیاسی را در کنار هم قرار دهد، کار بسیار مهم و درستی است.

معاون امور عمرانی استانداری کرمان اذعان کرد: اگر استاندار جدید وفاق را در حد اعلی پیاده و مدیریت کند می‌تواند در مسیر توسعه استان گام برداشته و خدمات خوبی را در این عرصه به یادگار بگذارد.

با تمام این مطالبات و پیشنهاداتی که از سوی مدیران اقتصادی استان مطرح شده است، امیدواریم که استاندار جدید همان‌گونه که شاخص‌های توسعه‌ای را در استان یزد رو به جلو حرکت داده است نیز در کرمان هم سبب برکت، آبادانی و پیشرفت، فارغ از جناح‌بازی و سیاست‌زدگی که کرمان با آن درگیر است، شود.