محمدرضا حاجی رضا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم با اشاره ظرفیت خوب بخش پسته در قم اظهار داشت: بخش خصوصی و علاقهمندان به فعالیتهای اقتصادی میتوانند از ظرفیت ایجاد شده برای سرمایهگذاری در بخش تولید، فرآوری، فروش داخلی و صادرات پسته قم استفاده کنند.
وی بیان کرد: افزایش سطح کمی و کیفی تولید پسته در قم و تکمیل زنجیره فرآوری آن از اولویتهای مهم جذب سرمایهگذاری در استان است و ما از علاقهمندان به فعالیت در این بخش حمایت میکنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم ادامه داد: ما با همکاری کشاورزی استان طرحهای خوبی را برای افزایش سطح سلامت محصولات به اجرا درآوردیم که از جمله آن کاهش استفاده از سموم در تولید محصولاتی همچون پسته است که به بالا رفتن کیفیت آنها و در ادامه کسب استانداردهای لازم برای صادرات منجر میشود.
وی تصریح کرد: با وجود محدودیت اراضی کشاورزی در قم، کشاورزان این استان در تولید انواع محصولات باغی سرآمد هستند و اکنون محصول پسته قم در بازارهای جهانی عرضه میشود و به دلیل کیفیت بالایی که دارد مورد توجه قرار گرفتهاست.
حاجی رضا تاکید کرد: توسعه فعالیتهای باغبانی در قم با نگاه به ظرفیتهای آبی استان انجام میشود و در کنار آن به موضوع اقتصاد کشاورزی نیز توجه داریم، یعنی محصولات باغی تولید شده در قم باید بازار مناسبی برای فروش داشته باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: موضوع مهم دیگر در رابطه با فعالیتهای باغبانی در استان، کمکی است که این بخش میتواند به موضوع تامین امنیت غذایی مردم و افزایش سطح سلامت جامعه داشته باشد.
حاجی رضا گفت: بخش کشاورزی قم طی سالهای اخیر مسیر بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری را دنبال میکند که در همین راستا در تمام باغهای استان که قابلیت وجود داشته باشد از این امکان استفاده خواهد شد.
به گزارش تسنیم، پیشبینی میزان تولید در استان قم طی سال جاری هفت هزار تُن پسته خشک است. 34 واحد فرآوری پسته با ظرفیت آماده سازی 6 هزار و 316 تُن محصول در استان قم فعال است.
با توجه به آخرین رصد صورت گرفته در سال گذشته، سطح زیر کشت پسته در استان قم 14 هزار و 373 هکتار برآورد شده که از این میان 9 هزار و 323 هکتار بارور و پنج هزار و 50 هکتار نهال بودهاست.
انتهای پیام/
∎