شناسهٔ خبر: 69704868 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: خبر ورزشی | لینک خبر

شطرنج؛ مات سوءمدیریت در ورزش

اتفاقات عجیب در ورزش ایران کم نیست اما اینکه فدراسیونی به مدت یک سال و نیم بدون داشتن رییس سر کند، اتفاقی عجیب و غیرحرفه‌ای است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرورزشی، با وجود اینکه حدود ۳ ماه از انتخاب احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان می‌گذرد اما هنوز در کمال تعجب بسیاری از فدراسیون‌ها در بلاتکلیفی به سر می‌برند و با سرپرست اداره می‌شوند. فدراسیون‌های دارای سرپرست یعنی شطرنج، بولینگ و بیلیارد، ورزش‌های دانشگاهی و ورزش‌های روستایی و عشایری هستند  که در انتظار برگزاری انتخابات به سر می‌برند که در این بین وضعیت فدراسیون شطرنج از بقیه بغرنج تر است. البته زمان انتخابات دو فدراسیون بولینگ و بیلیارد و عشایری در ۲۷ و ۳۰ آبان تعیین شده که باید امیدوار بود بدون هیچ خللی در موعد مقرر برگزار گردد.

این بلاتکلیفی در حالی فدراسیون‌های بی رییس را آزار می‌دهد که به نظر می‌رسد وزارت ورزش و شخص احمد دنیامالی باید هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی کرده و برای فرآیند برگزاری انتخابات فدراسیون‌ها تعیین تکلیف کنند. اسبقیان (معاون ورزش قهرمانی) چند پیش در صحبت‌های خود عنوان کرده بود قرار است به زودی چارچوبی برای حضور سرپرستان و روسای فدراسیون‌ها در انتخابات مشخص شود که با وجود گذشت چند هفته نه تنها چارچوبی اعلام نشده، بلکه فدراسیون‌های در انتظار انتخابات همچنان بلاتکلیف هستند.

در این بین فدراسیون شطرنج یک سال و ۴ ماه است بدون رئیس اداره می‌شود و تا این لحظه هم خبری از برگزاری انتخابات این فدراسیون نیست.و در این مدت سه سرپرست برای این فدراسیون انتخاب شده است.بعد از اینکه حسن تامینی ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ به دلایل آنچه که مشکلات شخصی عنوان شد از ریاست این فدراسیون استعفا کرد وزارت ورزش شهرام عظیمی را به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب کرد. شهرام عظیمی با پایان دوره شش ماه سرپرستی و همچنین به دلیل گرفتن پست دیگر، از این سمت کناره‌گیری و وزارت ورزش در ۲۷ آذر ۱۴۰۲ شادی پریدر را جایگزین او کرد.پریدر حدود ۱۰ ماه سرپرستی این فدراسیون را برعهده داشت تا اینکه روز گذشته احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در حکمی محمودرضا امیاری را به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب کرد.

کاظم دستگردی دبیر فدراسیون شطرنج در مورد برگزار شدن مجمع انتخاباتی این فدراسیون دراین باره گفته است:«منتظر هستیم وزارت ورزش شرایط جدید را مشخص کند تا ما هم سریعتر برای برگزاری انتخابات اقدام کنیم.»

جالب اینجاست که در طول دوره ۱۰ ماهه سرپرستی پریدر ثبت نام از کاندیداها در فروردین ۱۴۰۳ انجام و ۱۳ نفر ثبت نام کردند. ابتدا قرار بود مجمع انتخاباتی در ۱۹ تیر انجام شود که به دلیل مشخص نبودن تایید صلاحیت کاندیداها انتخابات لغو و به ۲۴ مرداد موکول شد. بعد از آن با وجودی که تایید صلاحیت ۷ کاندیدا (فاطمه ابوالقاسمی، مجتبی ارشدی، احمدعلی بابایی، کمال جوانمرد، علیرضا خسروی، وحیده صوابیه و امیر عرفان‌هاشمی) مشخص شده بود اما درست سه روز قبل از برگزاری مجمع، مجددا انتخابات لغو شد.

قسمت بغرنج ماجرا اینجاست که فدراسیون شطرنج ۵۰۰ روز است که رییس ندارد و با سرپرست اداره می‌شود و مشخص هم نیست که انتخابات چه زمانی برگزار خواهد شد. اکنون مشخص نیست که با توجه به تغییرات در سرپرستی، ثبت نام از کاندیداها مجددا انجام می‌شود و یا با همان کاندیداهای قبل برگزار خواهد شد.