به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، طبق اخباری که در انتهای سال گذشته منتشر شد، وانت نیسان قرار بود با نام Kifaru در مومباسا کنیا مونتاژ و به بازار این کشور عرضه شود.
آنچه مشخص است بسیاری از خودروهای قدیمی طی یک دهه گذشته، در شرایطی به دلیل عدم تجهیز به استانداردهای ۸۵گانه از سوی سازمان ملی استاندارد از خط تولید خارج شدند که یک خودرو در این سالها جزو استثنائات این سازمان بوده است.
وانت نیسان زامیاد که به نیسان آبی هم شهرت دارد از دو سال پیش در لیست خودروهای اخراجی قرار داشت. اما شرکت تولیدکننده بیتوجه به اخطارهای استانداری و زمان درنظرگرفتهشده برای اخراج این خودرو، ثبتنام برای دریافت محصول مذکور را ادامه داده است.
اقتصادنیوز: عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کشور از کاهش تعرفه واردات خودرو از ۱۰۰ درصد به ۸۰ درصد خبر داد.
سال گذشته پارکینگ زامیاد از هزاران خودرویی که سازمان ملی استاندارد مجوز عرضه آنها را نمیداد، اشغال شده بود و در کنار آن دهها طومار مبنی بر عدم تحویل این خودروها امضا و به مقامات ارسال شد. بدینترتیب سال گذشته رئیس سازمان ملی استاندارد با ارائه مجوز عرضه، تاکید کرده بود که تولید این خودرو به طور حتم در سال ۱۴۰۳ متوقف می شود.
بااینحال در سال جاری نیز عنوان شد تولید نیسان آبی تا تیرماه تداوم خواهد داشت؛ هرچند معاون سابق حملونقل وزارت صمت از رایزنی برای تولید این خودرو تا پاییز امسال خبر داده بود. با این شرایط اما مدیرعامل گروه صنعتی سایپا از ادامه تولید نیسان تا پایان سال جاری خبر داده است. هرچند که نمیتوان چندان امیدوار به پایان تولید این خودرو داشت. این خودروی پرمصرف و ناایمن (به گفته مقامات سازمان ملی استاندارد) در شرایطی از دو سال پیش در لیست اخراجیها قرار داشت که تولید آن به دلیل تقاضای بالا و قیمت مناسب همچنان ادامه دارد. در کنار این دو دلیل بسیاری از چرخههای صنعتی و تامینکنندگان قطعات به تولید نیسان آبی وابستهاند و این وابستگی میتواند انگیزه حفظ خط تولید این خودرو شود.
حالا نیز یک بهانه دیگر به تداوم تولید نیسان اضافه شده است و آن توانایی در صادرات این خودرو است.
در این زمینه اسلامپناه در پاسخ به سوالی درباره ادامه روند تولید نیسان توضیح داد: سال گذشته به خودروسازان اعلام کردیم که برای جلوگیری از توقف تولید، در مسیر تولید خودروهای کمعیبتر و باکیفیتتری قرار بگیرند که خودروی نیسان نیز از این قضیه مستثنی نبود. اسلامپناه تاکید کرده که تا پایان سال ۱۴۰۳ این فرجه را به تولیدکنندگان نیسان دادیم تا با حرکت به سمت کیفیسازی و رعایت استانداردها به تولید بپردازند. به گفته وی اگر خودرویی بتواند زمینه صادرات را مهیا کند و قراردادی را در بازارهای صادراتی منعقد کند، ما از ارزآوری برای کشورمان استقبال و شرایط را برای تولید تسهیل میکنیم، اما مشروط بر انجام صادرات. رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: امیدواریم تولیدکنندگان نیسان با آغاز سال ۱۴۰۴ برنامههای صادراتی داشته باشند که ما هم ضمن حمایت از آنها، کمک میکنیم این پلتفرم بتواند صادرات خود را انجام دهد.
∎