دولت بایدن گفت که روند ورود کمکهای انساندوستانه به نوار غزه پیشرفتهایی محدود اما در عین حال خوب داشته و بر همین اساس برخلاف تهدید ماه گذشته خود، مانع انتقال تسلیحات نظامی به اسرائیل نخواهد شد.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز سهشنبه ۲۲ آبان به خبرنگاران گفت پیشرفتی که تا به امروز حاصل شده است باید تداوم یابد، و «تحلیل و ارزیابی ما تا به امروز این نبوده که اسرائیلیها قوانین ایالات متحده را نقض میکنند».
طبق قوانین ایالات متحده، کشورهایی که از کمکهای نظامی آمریکا برخوردار میشوند باید به قوانین بشردوستانه بینالمللی پایبند باشند و مانع ارائه کمکهای بشردوستانه به جمعیتهای مورد نیاز نشوند.
آقای پاتل تاکید کرد: «ما به اسرائیل نمره قبولی نمیدهیم و اقدامات اسرائیل هنوز به اندازه لازم تفاوت قابل توجهی ایجاد نکرده است.»
وی افزود: «ما میخواهیم به طور کلی شاهد بهبود شرایط انسانی [در نوار غزه] باشیم و فکر میکنیم برخی از این اقدامات شرایط را برای ادامه پیشرفت فراهم میکند.»
این تصمیم دولت ایالات متحده در حالی اتخاذ شده که سازمانهای امدادی بینالمللی میگویند اسرائیل تاکنون درخواست واشینگتن برای اجازه ورود کمکهای بشردوستانه بیشتر به نوار غزه و دسترسی به این منطقه را برآورده نکرده است. کارشناسان همچنین هشدار دادهاند که آوارگان فلسطینی در شمال غزه احتمالا هماکنون نیز دچار قحطی هستند.
دولت بایدن ماه گذشته ضربالاجلی یک ماهه را برای اسرائیل تعیین کرد تا امکان افزایش روند ارسال غذا و دیگر کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را فراهم کند یا خطر احتمالی عدم حمایت نظامی آمریکا از خود را بپذیرد. این ضربالاجل روز سهشنبه به پایان رسید.
موانع برای توزیع کمکها در نوار غزه بسیار است که بخشی از آنها این هفته خود را نشان داد. حتی با آن که ارتش اسرائیل اجازه ارسال کمکها به شمال نوار غزه را پس از یک ماه داد، سازمان ملل گفت که به دلیل ناآرامیها و محدودیتهایی که حضور نیروهای اسرائیلی به وجود آوردهاند، نمیتواند این کمکها را توزیع کند.